Een document met meerdere pagina's kunt u afdrukken als boekje. Acrobat of Reader stelt de opmaak in op twee pagina's per vel. Wanneer u de dubbelzijdige vellen sorteert, vouwt en niet, is het resultaat één boekje met de pagina's in de juiste volgorde.

Stappen voor Reader en Acrobat X

Stappen voor Reader en Acrobat 9

PDF van meerdere pagina's afgedrukt als een boek
PDF van meerdere pagina's afgedrukt als een boek: vier pagina's per vel, dubbelzijdig afgedrukt, links gebonden.

Reader en Acrobat X

Een document van meerdere pagina's als een boek afdrukken:

1. Kies Bestand > Afdrukken.

2. Selecteer een printer in het menu boven aan het dialoogvenster Afdrukken.

3. Selecteer de pagina's die u aan het boek wilt toevoegen in het gebied Af te drukken pagina's.

Alle: hiermee worden alle pagina's afgedrukt van voren naar achteren.

Pagina's: hiermee geeft u een paginabereik op om een deel van een boek af te drukken. U kunt een groot boek verdelen in kleinere gedeelten en elk bereik afzonderlijk afdrukken.

4. Kies Boek onder Pagina vergroten/verkleinen en verwerken.

Kies Boek
  5. Selecteer een van de volgende opties in het pop-upmenu Subset van boek: Beide zijden: (duplexprinters) hiermee wordt automatisch op beide zijden van het papier afgedrukt, als uw printer automatisch dubbelzijdig afdrukken ondersteunt of Alleen voorzijde/Alleen achterzijde (voor niet-duplexprinters). Als uw printer niet automatisch beide zijden kan afdrukken, kunt u eerst de voorkant van het papier afdrukken. Vervolgens plaatst u de pagina's opnieuw en drukt u de achterkant af.

Opties subset van boek
  6. Laat de nummers in de vakken Bladen van ongewijzigd. Acrobat of Reader bepaalt welke bladen moeten worden afgedrukt voor de afdruktaak. Als u bijvoorbeeld een PDF van 16 pagina's hebt en u hebt Alle geselecteerd in het afdrukbereik, wordt blad 1 t/m 4 afgedrukt.

Opties bladen van boek
  7. Selecteer Pagina's automatisch roteren als u elke pagina automatisch wilt roteren zodat deze het beste in het afdrukbare gebied past.

Selecteer Pagina's automatisch roteren

Acrobat en Reader 9

Een document van meerdere pagina's als een boek afdrukken:

1. Kies Bestand > Afdrukken.

2. Selecteer een printer in het menu boven aan het dialoogvenster Afdrukken.

3. Geef in het gebied Afdrukbereik op welke pagina's u wilt afdrukken:
    Alle: hiermee worden alle pagina's afgedrukt van voren naar achteren.
    Pagina's: hiermee geeft u een paginabereik op om een deel van een boek af te drukken. U kunt een groot boek verdelen in kleinere gedeelten en elk bereik afzonderlijk afdrukken.

4. In het pop-upmenu Pagina's schalen selecteert u Boek afdrukken. Onder het pop-upmenu Pagina's schalen worden nu extra besturingselementen weergegeven.

Selecteer Boek afdrukken
  5. Selecteer een van de volgende opties in het pop-upmenu Subset van boek:
    Beide zijden: (duplexprinters) hiermee wordt automatisch op beide zijden van het papier afgedrukt, als uw printer automatisch dubbelzijdig afdrukken ondersteunt.

Opties subset van boek

Alleen voorzijde/Alleen achterzijde (voor niet-duplexprinters): als uw printer niet automatisch beide zijden kan afdrukken, kunt u eerst de voorkant van het papier afdrukken. Vervolgens plaatst u de pagina's opnieuw en drukt u de achterkant af.

6. Laat de nummers in de vakken Bladen van ongewijzigd. Acrobat of Reader bepaalt welke bladen moeten worden afgedrukt voor de afdruktaak. Als u bijvoorbeeld een PDF van 16 pagina's hebt en u hebt Alle geselecteerd in het afdrukbereik, wordt blad 1 t/m 4 afgedrukt.

7. Selecteer Pagina's automatisch roteren als u elke pagina automatisch wilt roteren zodat deze het beste in het afdrukbare gebied past.

Verwerking pagina van boek
  8. Kies een optie in het pop-upmenu Boekbinding:

Opties boekbinden
  9. Klik op OK of Afdrukken.