Werken via de opdrachtregel

Ontdek hoe je de opdrachtregel gebruikt om ZXP-, CCX- of XDX-plug-ins voor je Adobe-app weer te geven, te installeren en te verwijderen in Windows en macOS.

Je kunt plug-ins installeren en verwijderen met behulp van Unified Plugin Installer Agent (UPIA). Dit opdrachtregelprogramma wordt automatisch geïnstalleerd met Creative Cloud desktop-app versie 5.5 en hoger. XDX- en CCX-installatie wordt ondersteund bij Creative Cloud desktop-app versie 5.7 en hoger.

Basisbeginselen van Unified Plugin Installer Agent voor de opdrachtregel

Volg deze stappen om plug-ins te beheren vanaf de opdrachtregel:

1. De opdrachtregel openen:

• Windows: Selecteer Start > Alle programma's > Accessoires > Opdrachtprompt.
    • macOS: Open de Terminal door te dubbelklikken op het bijbehorende pictogram in de map Programma's/Hulpprogramma's.
  2. Navigeer naar de applicatiemap van Unified Plugin Installer Agent. Je kunt de onderstaande bestandspaden rechtstreeks in de opdrachtprompt (Windows) of de Terminal (macOS) kopiëren en plakken:

• Windows:

cd “C:\Program Files\Common Files\Adobe\Adobe Desktop Common\RemoteComponents\UPI\UnifiedPluginInstallerAgent“

• macOS

cd "/Bibliotheek/Application Support/Adobe/Adobe Desktop Common/RemoteComponents/UPI/UnifiedPluginInstallerAgent/UnifiedPluginInstallerAgent.app/Contents/MacOS"

3. Voer op de opdrachtregel het uitvoerbare bestand als volgt in:

• Windows: UnifiedPluginInstallerAgent.exe
    • macOS: ./UnifiedPluginInstallerAgent
  4. Typ na de naam van het uitvoerbare bestand de gewenste opdracht.

De onderstaande lijst bevat de beschikbare opdrachten:

Opdracht in Windows

Opdracht in macOS

Beschrijving

Vereiste kenmerken

/help

--help

Help-informatie voor de opdrachtregel weergeven.

/install

--install

Een plug-in installeren.

bestandspad

/remove

--remove

Een plug-in verwijderen.

Naam_van_plug-in

/list

--list

• Alle geïnstalleerde plug-ins weergeven.
    • Plug-ins geïnstalleerd voor een specifiek product.
    • all
    • Naam_van_product

/version

--version

Retourneert het versienummer van de Unified Plugin Installer Agent.

De volgende tabel bevat de lijst met beschikbare kenmerken:

Kenmerken

Beschrijving

bestandspad

De naam en locatie van het pakketbestand in de ZXP-, CCX- of XDX-indeling.

Naam_van_plug-in

De naam van de plug-in (zoals weergegeven in het resultaat van -list).

Naam_van_product

De naam van het product dat de plug-in gebruikt.

Een plug-in installeren via de opdrachtregel

1. Zorg ervoor dat je het ZXP-, CCX- of XDX-bestand hebt van de plug-in die je wilt installeren.

2. Voer een opdracht in en geef je eigen kenmerkwaarde op:

• Windows:

UnifiedPluginInstallerAgent.exe /install c:\mijnbestand.ccx

• macOS:

./UnifiedPluginInstallerAgent --install /mijnmap/mijnsubmap/mijnbestand.ccx

3. Test de plug-in om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals verwacht.

Lijst met plug-ins weergeven via de opdrachtregel

Voer de volgende opdracht in:

• WindowsUnifiedPluginInstallerAgent.exe /list all
  • macOS./UnifiedPluginInstallerAgent --list all

Gebruik het kenmerk all om alle plug-ins weer te geven die op het systeem zijn geïnstalleerd.

Een plug-in verwijderen via de opdrachtregel

Voer de volgende opdracht in en geef je eigen kenmerkwaarden op:

• Windows:

UnifiedPluginInstallerAgent.exe /remove Naam_van_plugin

• macOS:

./UnifiedPluginInstallerAgent --remove Naam_van_plugin

Plugin_Name vervangen met de specifieke naam van de plug-in die je wilt verwijderen.

Verwante informatie