Met ingang van Creative Cloud 2015 is Extension Manager niet langer beschikbaar voor de installatie van invoegtoepassingen en extensies voor Adobe-toepassingen. Invoegtoepassingen worden nu geïnstalleerd via de Creative Cloud-desktoptoepassing. Als u extensies van derden wilt installeren, kunt u het opdrachtregelprogramma van Extension Manager (ExMan) gebruiken.

Invoegtoepassingen installeren

1. Download en installeer de Creative Cloud-desktoptoepassing.

2. Open de Creative Cloud-desktopapp, klik op de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek en selecteer Voorkeuren.

• Zorg dat de versie van de toepassing hoger is dan 2.1.2.114.
    • Klik op Creative Cloud en selecteer Bestanden. Zorg dat Bestandssynchronisatie is ingeschakeld.
  3. Installeer Adobe-toepassingen met de invoegtoepassingen, als ze nog niet eerder zijn geïnstalleerd. Als u bijvoorbeeld de extensie voor servergedrag en databases voor Dreamweaver installeert, moet u zorgen dat Dreamweaver ook is geïnstalleerd.

4. Aangezien de invoegtoepassingen automatisch worden geïnstalleerd, ontvangt u meldingen. Als u de meldingen niet ziet, gaat u naar Mijn invoegtoepassingen om uw invoegtoepassing te installeren.Als de invoegtoepassing is geïnstalleerd, maar niet wordt weergegeven in de toepassing, verwijdert u de invoegtoepassing en installeert u deze opnieuw:

• Ga naar Mijn invoegtoepassingen, zoek de naam van de invoegtoepassing en klik op Verwijderen
    • Installeer de invoegtoepassing opnieuw zoals beschreven in stap 1 en 2 hierboven.
  5. Als u wilt verifiëren of de invoegtoepassing is geïnstalleerd, opent u de webpagina voor de invoegtoepassing en raadpleegt u de sectie Locatie.

Als u problemen ondervindt met de installatie van invoegtoepassingen, downloadt u het ZXP-bestand via de link Downloaden met Extension Manager onder Locatie. Volg vervolgens de stappen in Extensies van derden installeren.

Deelvenster Adobe-invoegtoepassingen

Extensies van derden installeren

U kunt extensies installeren via de Adobe Creative Cloud-desktopapp of het ExMan-opdrachtregelprogramma. Kies hieronder uw besturingssysteem en volg de stappen om extensies te installeren. Zie Werken via de opdrachtregel voor meer informatie.

Besturingssysteem selecteren

Windows

Installeer extensies van derden via ZXP-bestanden met behulp van het ExMan-opdrachtregelprogramma. Als u niet over het ZXP-bestand beschikt, neemt u contact op met de leverancier van de extensie.

Zorg, voordat u begint, dat uw versie van de toepassing de extensie ondersteunt.

1. Download het ZIP-bestand van het ExMan-opdrachtregelprogramma.

2. Pak de bestanden uit naar een locatie op uw computer. In het onderstaande voorbeeld worden de bestanden uitgepakt naar C:\Exmancmd_Win.

Bestandslocatie
  3. Download het ZXP-bestand en kopieer het naar dezelfde locatie. In dit voorbeeld wordt het bestand ServerBehaviorDatabase_1_0_0.zxp naar deze locatie gekopieerd.

Bestandslocatie
  4. Klik met de rechtermuisknop op het opdrachtregelprogramma en selecteer Als administrator uitvoeren.

Opmerking:

Voordat u de installatie voortzet, moet u de betreffende toepassing voor de extensie sluiten.

Als administrator uitvoeren selecteren
  5. Navigeer in de opdrachtprompt naar de map met uw uitgepakte bestanden. In ons voorbeeld is dit C:\Exmancmd_Win. Als u naar deze locatie wilt navigeren, voert u de opdracht cd C:\Exmancmd_Win
    uit.

Opmerking:

Bij opdrachten is er een verschil tussen hoofdletters en kleine letters. Zorg dat u de hoofdletters en kleine letters van de tekst die u typt, behoudt wanneer u het opdrachtregelprogramma gebruikt.

Opdrachtpromptvenster
  6. Als u de extensie wilt installeren, voert u de opdracht ExManCmd.exe /install <>.zxp  uit.

Opdrachtpromptvenster

Als u fouten tijdens de installatie wilt oplossen, leest u Referentie voor foutcodes

7. Voer de opdracht ExManCmd.exe /list all uit om de extensie te verifiëren die wordt geïnstalleerd.

8. Open de betreffende toepassing voor de extensie en volg de instructies in de handleiding om de extensie te vinden. Zorg dat u de juiste versie van de toepassing opent.

Mac OS

Gebruik de toepassing Terminal om de extensies te installeren voor Mac OS. Let op: bij opdrachten is er een verschil tussen hoofdletters en kleine letters.

1. Download het ZXP-bestand en zet een kopie op uw bureaublad.

2. Download het ZIP-bestand van het ExMan-opdrachtregelprogramma.

3. Pak de inhoud van het gedownloade ZIP-bestand uit en kopieer het naar het bureaublad.

Gedownload ZIP-bestand
  4. Open Finder, selecteer Programma's > Hulpprogramma's en dubbelklik op Terminal.

5. Voer cd ~/Desktop in om naar het bureaublad te navigeren.

Dialoogvenster Terminal
  6. Voer de opdracht ./Contents/Mac OS/ExManCmd --install .zxp uit om de extensie te installeren.

Dialoogvenster Terminal

Als u fouten tijdens de installatie wilt oplossen, leest u Referentie voor foutcodes.

Als u problemen met machtigingen ondervindt, kunt u de opdracht uitvoeren met verhoogde bevoegdheden. Voeg het voorvoegsel sudo toe aan de opdracht. In dit geval gebruikt u bijvoorbeeld sudo ./Contents/Mac OS/ExManCmd --install .zxp.

Voer uw wachtwoord in bij de prompt en druk op Enter. Het kan zijn dat u de cursor niet ziet bewegen of dat u de tekst niet ziet terwijl u typt.

7. Voer de opdracht ./Contents/MacOS/ExManCmd -- list all uit om te verifiëren of de extensie is geïnstalleerd voor het product.

8. Open de betreffende toepassing voor de extensie en volg de instructies in de handleiding om de extensie te vinden. Open de juiste versie van de toepassing.