Plug-ins en extensies voor Creative Cloud-apps installeren

Kom te weten hoe u nieuwe plug-ins of extensies installeert en beheert via het tabblad Marktplaats in uw Creative Cloud desktop-app. Ontdek ook hoe u ZXP-bestanden van uw extensies kunt installeren met behulp van het ExMan-opdrachtregelprogramma.

Plug-ins of extensies installeren via de Creative Cloud desktop-app

U kunt plug-ins of extensies (ook wel add-ons genoemd) voor Creative Cloud-applicaties via de Creative Cloud desktop-app installeren. Adobe Extension Manager kan niet meer gebruikt worden om plug-ins te installeren.

Voordat u een plug-in of extensie installeert, moet u ervoor zorgen dat de Creative Cloud-app waaraan u deze wilt toevoegen, is geïnstalleerd. Als u bijvoorbeeld een extensie voor Photoshop installeert, moet Photoshop al op uw machine geïnstalleerd zijn.

1. Download de Creative Cloud desktop-app.

2. Ga naar het tabblad Marktplaats en selecteer vervolgens Alle plug-ins.

Alle plug-ins selecteren

Ziet u het tabblad Marktplaats niet? Het tabblad Marktplaats is momenteel niet beschikbaar in de Creative Cloud desktop-app als deze op een Windows-computer met een ARM-processor is geïnstalleerd.

3. Wanneer u een plug-in vindt die u wilt installeren, selecteert u Downloaden of Meer informatie

Selecteer Downloaden om de installatie te starten

Selecteer Meer informatie om de installatie van uw extensie te starten

Opmerking:

Sommige plug-ins moet u kopen. Selecteer voor deze plug-ins Kopen en volg de instructies op het scherm om ze te installeren.

4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie te voltooien.

5. Als u wilt weten waar u de plug-in of extensie kunt vinden, gaat u naar Mijn Exchange. Selecteer vervolgens de extensie en ga naar de sectie Locatie.

Zie waar u de geïnstalleerde extensie in uw app kunt vinden

Extensies installeren met een opdrachtregelprogramma

U kunt ZXP-bestanden van de gewenste extensies installeren met behulp van het ExMan-opdrachtregelprogramma. Als u niet over het ZXP-bestand van de te installeren extensie beschikt, neem dan contact op met de leverancier van de extensie.

Zorg er, voordat u met de installatie begint, voor dat uw versie van de applicatie de extensie ondersteunt. Kies hieronder uw besturingssysteem en volg de stappen om extensies te installeren. Zie Werken via de opdrachtregel voor meer informatie.

Besturingssysteem selecteren

1. Download het ZIP-bestand van het ExMan-opdrachtregelprogramma.

2. Pak de bestanden uit naar een locatie op uw computer. In het onderstaande voorbeeld worden de bestanden uitgepakt naar C:\Exmancmd_Win.

ExManCmd-bestanden uit het gedownloade ZIP-bestand uitpakken

3. Download het ZXP-bestand van de extensie en kopieer het naar dezelfde locatie.

4. Typ cmd in het zoekvak van Windows. Klik met rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer Uitvoeren als beheerder.

Opmerking:

Voordat u de installatie voortzet, moet u de betreffende applicatie voor de extensie sluiten.

Open de opdrachtprompt

5. Navigeer in de opdrachtprompt naar de map met uw uitgepakte bestanden. In ons voorbeeld is dit C:\Exmancmd_Win. Als u naar deze locatie wilt navigeren, voert u de opdracht cd C:\Exmancmd_Win uit

Opmerking:

Bij opdrachten is er een verschil tussen hoofdletters en kleine letters. Zorg er bij het typen van de opdracht voor dat u het juiste hoofdlettergebruik gebruikt.

Ga naar de maplocatie waarin de uitgepakte bestanden zijn opgeslagen.

6. Als u de extensie wilt installeren, voert u de opdracht ExManCmd.exe /install <extension-filename.zxp> uit

Installatie-opdracht in Windows

7. Voer de opdracht ExManCmd.exe /list all uit om te verifiëren of de extensie is geïnstalleerd.

8. Voer de instructies in de gebruikershandleiding van de extensie uit om de geïnstalleerde extensie in de Adobe-app te vinden.

1. Download het ZXP-bestand van de extensie die u probeert te installeren. Kopieer het bestand naar het bureaublad.

2. Download het DMG-bestand van het ExMan-opdrachtregelprogramma.

3. Dubbelklik op het gedownloade DMG-bestand en kopieer de map Inhoud naar het bureaublad.

Dubbelklik op het DMG-bestand en kopieer de inhoud ervan naar het bureaublad

4. Open Finder en ga naar Programma's -> Hulpprogramma's -> Terminal. Dubbelklik op Terminal.

5. Typ de opdracht xattr -dr com.apple.quarantine en sleep het bestand ExManBridgeTalkCmd van Desktop -> Contents -> MacOS naar de terminal en druk op Return.

Of typ de opdracht xattr -dr com.apple.quarantine Desktop/Contents/MacOS/ExManBridgeTalkCmd en druk op Return.

Opmerking:

Bij opdrachten is er een verschil tussen hoofdletters en kleine letters. Zorg er bij het typen van de opdracht voor dat u het juiste hoofdlettergebruik gebruikt.

6. Ga naar Desktop -> Inhoud -> MacOS en dubbelklik op ExManCmd.

Krijgt u een waarschuwing dat ExManCmd niet kan worden geopend?

Ga naar Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy en klik daar op Openen. U kunt nu dubbelklikken op ExManCmd.

Waarschuwing dat ExManCmd niet kan worden geopend

ExManCmd toestaan vanuit Beveiliging en privacy

7. Ga terug naar Programma's -> Hulpprogramma's -> Terminal en dubbelklik op Terminal.

Voer cd ~/Desktop in om naar het bureaublad te navigeren.

Geef de opdracht om naar het bureaublad te gaan

8. Voer de opdracht /Contents/MacOS/ExManCmd --install <extension-filename.zxp> uit om de extensie te installeren.

Installatie-opdracht op Mac

Als u problemen met machtigingen hebt, kunt u de opdracht uitvoeren met verhoogde bevoegdheden:

1. Gebruik het voorvoegsel  sudo  voor de opdracht. In dit geval gebruikt u bijvoorbeeld  sudo ./Contents/MacOS/ExManCmd --install <extension-filename.zxp>
    2. Voer uw wachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd en druk op Return. Het kan zijn dat u de cursor niet ziet bewegen of dat u de tekst niet ziet terwijl u typt.
  9. Voer de opdracht ./Contents/MacOS/ExManCmd -- list all uit om te verifiëren dat de extensie is geïnstalleerd.

10. Voer de instructies in de gebruikershandleiding van de extensie uit om de geïnstalleerde extensie in de Adobe-app te vinden.

1. Download het ZXP-bestand van de extensie die u probeert te installeren. Kopieer het bestand naar het bureaublad.

2. Download het DMG-bestand van het ExMan-opdrachtregelprogramma.

3. Dubbelklik op het gedownloade DMG-bestand en kopieer de map Inhoud naar het bureaublad.

Dubbelklik op het DMG-bestand en kopieer de inhoud ervan naar het bureaublad

4. Open Finder en ga naar Programma's -> Hulpprogramma's -> Terminal. Dubbelklik op Terminal.

5. Voer cd ~/Desktop in om naar het bureaublad te navigeren.

Geef de opdracht om naar het bureaublad te gaan

Opmerking:

Bij opdrachten is er een verschil tussen hoofdletters en kleine letters. Zorg er bij het typen van de opdracht voor dat u het juiste hoofdlettergebruik gebruikt.

6. Voer de opdracht /Contents/MacOS/ExManCmd --install <extension-filename.zxp> uit om de extensie te installeren.

Installatie-opdracht op Mac

Als u problemen met machtigingen hebt, kunt u de opdracht uitvoeren met verhoogde bevoegdheden:

1. Gebruik het voorvoegsel  sudo  voor de opdracht. In dit geval gebruikt u bijvoorbeeld  sudo ./Contents/MacOS/ExManCmd --install <extension-filename.zxp>
    2. Voer uw wachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd en druk op Return. Het kan zijn dat u de cursor niet ziet bewegen of dat u de tekst niet ziet terwijl u typt.
  7. Voer de opdracht ./Contents/MacOS/ExManCmd -- list all uit om te verifiëren dat de extensie is geïnstalleerd.

8. Voer de instructies in de gebruikershandleiding van de extensie uit om de geïnstalleerde extensie in de Adobe-app te vinden.

Veelgestelde vragen

Vind oplossingen op enkele veelvoorkomende fouten die kunnen optreden wanneer u plug-ins of extensies installeert.

1. Open de Creative Cloud desktop-app.

2. Ga naar Marktplaats > Plug-ins beheren.

Plug-ins beheren in de Creative Cloud desktop-app

Ziet u het tabblad Marktplaats niet? Het tabblad Marktplaats is momenteel niet beschikbaar in de Creative Cloud desktop-app als deze op een Windows-computer met een ARM-processor is geïnstalleerd.

3. Selecteer het pictogram Meer acties  voor uw plug-in of extensie. Selecteer vervolgens Verwijderen.

Plug-ins in de Creative Cloud desktop-app verwijderen

Als u uw plug-in of extensie probeert te installeren op een Windows-computer met een ARM-processor, kunt u het tabblad Marktplaats niet in de Creative Cloud desktop-app zien.

We werken aan ondersteuning van plug-ins voor Windows-computers met een ARM-processor. We raden u aan in de tussentijd uw plug-ins te installeren en te gebruiken op een Windows-computer met een Intel-processor.

Sommige plug-ins of extensies worden als deelvensters in de Creative Cloud-apps geïnstalleerd, terwijl andere als gezipte bestanden worden geïnstalleerd. Ga naar de Adobe Exchange-website en selecteer uw plug-in of extensie om te weten te komen waar uw geïnstalleerde plug-in of extensie staat. Blader omlaag naar de onderkant van de webpagina en navigeer naar de sectie Locatie. In deze sectie vindt u de locatiegegevens van de plug-in of extensie nadat deze is geïnstalleerd.

Het tabblad Locatie vinden