Veel organisaties vertrouwen op uitbreidbaarheid om hun aangepaste workflows te ondersteunen. We hebben dit proces eenvoudiger gemaakt door u de mogelijkheid te bieden extensies toe te voegen aan het distributiepakket dat u maakt met de ondernemingsconsole. Dit betekent dat de installatie van uw Creative Cloud-applicaties en de installatie van uw extensies deel uitmaken van één distributieproces.

Volg de onderstaande instructies om extensies op te nemen in uw pakket:

1. Meld u aan bij de Admin Console en maak een beheerd pakket.

2. Schakel in het scherm Configureren de optie Een map voor extensies maken en het opdrachtregelhulpprogramma Extension Manager opnemen in.

Een map maken om extensies te beheren
  3. Nadat u het pakket hebt gemaakt, wordt de volgende map gemaakt in de pakketmap:

<pakketnaam>/Build/post/addon/ZXP

4. Download de plug-ins en extensies die u wilt installeren als onderdeel van de distributie en plaats ze in de bovenstaande map.

5. Distribueer het pakket naar de gebruikers in uw organisatie.

Wanneer u een pakket distribueert dat plug-ins en extensies bevat, worden deze geïnstalleerd in de beoogde Adobe-producten die op de computers van de eindgebruikers zijn geïnstalleerd.

U moet echter op het volgende letten:

• Deze distributiemethode wordt ondersteund voor distributie op gebruikersnaam en ondersteunt geen anonieme distributie op serienummer.
  • Wanneer een pakket wordt geïnstalleerd op een computer, worden eerst alle producten geïnstalleerd en daarna eventueel opgenomen plug-ins of extensies. Dit betekent dat fouten die optreden tijdens de installatie van de plug-ins of extensies, niet van invloed zijn op de productinstallatie.
  • Plug-ins of extensies worden niet geïnstalleerd op de computer van een eindgebruiker als de beoogde Adobe-producten niet al waren geïnstalleerd of niet worden geïnstalleerd als onderdeel van het huidige pakket.
  • Versleutelde plug-ins of extensies (die zijn gedownload van Adobe Exchange) kunnen niet worden geïnstalleerd. Extensies die privé zijn gedeeld, kunnen wel met deze methode worden gedistribueerd aangezien ze geen versleuteling bevatten.
  • Als een plug-in of extensie vereist dat gebruikers het doelproduct opnieuw opstarten, moeten eindgebruikers dat doen voordat de plug-in of extensie beschikbaar is.