Creative Cloud biedt meer functies en toepassingen door toegang te verlenen tot verschillende services, zoals Assets, Adobe Fonts en Behance. Veel ondernemingen gebruiken een proxyserver om de internettoegang te beperken en te controleren.

Dit artikel beschrijft de verschillende soorten ondersteuning voor proxyomgevingen in Creative Cloud-producten.

Proxyvereisten voor Creative Cloud Libraries

Ondernemingen moeten Creative Cloud Libraries verbinden met localhost zodat het deelvenster Bibliotheken correct wordt gesynchroniseerd in de toepassingen.Als u Libraries gebruikt, stel dan localhost en 127.0.0.1 in om de proxyserver van de onderneming te omzeilen.

Als u Proxy Auto-configuration (PAC) of het Web Proxy Autodiscovery Protocol (WPAD) op een Mac-computer gebruikt, schakel dan ook de instelling Eenvoudige hostnamen uitsluiten in.

N.B. Deze instelling is vereist als u de proxyserver-URL of -IP handmatig invoert.

Voor meer informatie over proxyconfiguratiedetails specifiek voor Creative Cloud-bibliotheken leest u Uw proxy configureren om te werken met bibliotheken en Configuratie van een proxy door een netwerkbeheerder.

Ondersteunde proxyinstellingtypen

De volgende proxyconfiguraties worden ondersteund op Mac en Windows:

• Proxyinstellingen die PAC URL gebruiken, met of zonder verificatie
  • Auto Proxy Discovery (WPAD)
  • Basisverificatie. Als een gebruiker aanmeldingsgegevens invoert in de Creative Cloud-app, dan gebruiken de Creative Cloud Libraries die gegevens. Als de gebruiker geen aanmeldingsgegevens invoert in de Creative Cloud-app, dan vraagt het deelvenster Creative Cloud Libraries om die gegevens.
  • Kerberos-verificatie wordt ondersteund voor Creative Cloud-bibliotheken en de Creative Cloud-desktopapp. Kerberos-verificatie wordt momenteel echter niet ondersteund voor Creative Cloud-producten.

Niet-ondersteunde proxyinstellingtypen

De volgende proxyconfiguraties worden niet ondersteund:

• NTLM-verificatie
  • Lokale PAC bestand ondersteuning

Ondersteuning voor PAC-bestanden

De Creative Cloud-desktopapp en Creative Cloud Packager ondersteunen externe PAC-bestanden met basisverificatie (PAC-bestanden die zijn opgeslagen op een externe server en waarnaar wordt verwezen via een URL).

De Creative Cloud-desktopapp en Creative Cloud Packager ondersteunen geen lokaal opgeslagen PAC-bestanden.

NTLM-verificatie wordt niet ondersteund.

Geverifieerde proxyomgeving met Creative Cloud-desktopapp en Creative Cloud-producten

Als uw onderneming een proxyserver met basisverificatie gebruikt, wordt het volgende gedrag waargenomen.

Als u gebruikmaakt van alle functies van Creative Cloud, melden de gebruikers zich aan bij de Creative Cloud-desktopapp om licenties te krijgen voor de software en de services te gebruiken. Wanneer de Creative Cloud-desktopapp voor het eerst wordt gestart en een proxy detecteert, wordt om aanmeldingsgegevens gevraagd.

Proxyaanmelding

Voer de aanmeldingsgegevens voor de proxyserver in en sla ze op. Wanneer de Creative Cloud-toepassingen worden gestart en er verbinding wordt gemaakt met het internet, detecteren ze dat de aanmeldingsgegevens al zijn ingesteld en opgeslagen door de Creative Cloud-desktopapp en gebruiken ze deze.

Gebruikers worden in de apps dan niet meer gevraagd om verbinding te maken met het internet en alle functies zijn ontgrendeld.

De volgende toepassing is echter niet volledig geïntegreerd in deze ondersteuning, wat kan leiden tot het volgende gedrag in het een geverifieerde proxyomgeving.

Muse
Een gebruiker wordt herhaaldelijk gevraagd om aanmeldingsgegevens in te voeren. Wanneer een gebruiker de aanmeldingsgegevens wil opslaan, wordt het dialoogvenster onderdrukt en wordt het niet weergegeven wanneer Muse wordt gestart.

Geverifieerde proxy zonder Creative Cloud-desktopapp

Als u een geverifieerde proxy hebt, maar de Creative Cloud-desktopapp niet hebt geïnstalleerd, dan maakt elke individuele toepassing op zijn eigen manier verbinding via de proxy, met alle gevolgen van dien. In de meeste gevallen wordt u een keer gevraagd om proxy-aanmeldingsgegevens in te voeren. Soms worden er echter meerdere permanente dialoogvensters weergeven bij het opstarten en wanneer meer functies worden gebruikt.

Aanmeldingsgegevens voor proxyserver

Op sommige proxyservers kunt u een lijst met goedgekeurde domeinen maken om de verificatie te omzeilen. Het document met eindpunten voor Creative Cloud voor ondernemingen bevat een uitgebreide lijst met domeinen.

Gedrag van omgevingen die geen services toestaan of offline zijn

Als u volledig offline werkt, mislukken de toepassingen zonder problemen en worden gebruikers niet gevraagd om aanmeldingsgegevens om verbinding te maken met het internet. Als eindgebruikers een online functie proberen te gebruiken, ontvangen ze het bericht dat ze offline zijn. Als eindgebruikers services proberen te gebruiken waarvoor de Creative Cloud-desktopapp is vereist (zoals bibliotheken), ontvangen ze het bericht dat ze de app moeten installeren.

De producten bevatten veel functies waarvoor een internetverbinding is vereist. Een aantal van deze functies zijn:

• Prompts en voorkeuren voor synchronisatie-instellingen
  • Prompts en voorkeuren voor aanmelden (vanaf het menu Help en andere menu's)
  • Prompts voor Adobe Anywhere in Premiere Pro/Prelude
  • Voorkeuren voor Business Catalyst in Muse
  • Voorkeuren voor Lightroom Mobile in Lightroom
  • Activering van lettertypen
  • Creative Cloud Libraries en alle andere CreativeSync-voorkeuren

Synchronisatie-instellingen

De functie Synchronisatie-instellingen werkt in proxyomgevingen wanneer het wordt gebruikt in de nieuwste versie van de volgende producten:

• Dreamweaver
  • Premiere Pro
  • Media Encoder
  • Animate