Adobe Asset Link stroomlijnt de samenwerking tussen creatieven en marketeers wanneer ze inhoud creëren. Hiermee wordt Adobe Experience Manager Assets (AEM Assets) verbonden met de Creative Cloud desktop-apps Photoshop, Illustrator en InDesign. In het deelvenster Adobe Asset Link kunnen creatieve gebruikers inhoud die is opgeslagen in AEM Assets, openen en wijzigen zonder de creatieve apps te verlaten waarmee ze het meest vertrouwd zijn. Belangrijke functies zijn onder meer:

• Zoeken in AEM Assets en Creative Cloud Assets

• In- en uitchecken van inhoud in AEM Assets om dubbel werk door teamleden te voorkomen en om één bron van waarheid te onderhouden

• Middelen met onderhanden werk en definitieve productiemiddelen op verschillende locaties houden

• Nieuwe middelen configureren om te worden geüpload naar AEM Assets

• Gemakkelijke toegang via eenmalige aanmelding (SSO) met Creative Cloud-aanmeldgegevens

Adobe Asset Link

Vereisten

Controleer of u aan de volgende vereisten voor Adobe Asset Link voldoet:

Vereisten voor Creative Cloud

Vereisten voor AEM

Opmerking:

Voor AEM Assets 6.4.0-6.4.3 is de installatie van een extra functiepakket in AEM vereist. Voor meer informatie raadpleegt u AEM Assets configureren voor Adobe Asset Link.

Voor AEM 6.3 is de installatie van extra modules vereist. In de roadmap voor AEM 6.3-onderhoudsreleases zijn echter geen extra functiepakketten voor deze versie gepland. Adobe raadt u daarom ten zeerste aan om te upgraden naar een nieuwere AEM-versie. Voor meer informatie over Adobe Asset Link en AEM 6.3-distributies, kunt u contact opnemen met de AEM-ondersteuning voor ondernemingen en AEM Assets 6.3 configureren voor Adobe Asset Link raadplegen.

Adobe Asset Link instellen

Het instellen van Adobe Asset Link voor uw creatieve gebruikers is een eenvoudig proces. Voer hiervoor de volgende stappen uit.

1. Gebruikersgroep maken

artboard_34_copy

Maak een unieke groep met de relevante creatieve gebruikers in de Adobe Admin Console. De gebruikers die aan de groep worden toegevoegd, moeten een Enterprise ID of Federated ID hebben. Meer informatie. U hebt beheerdersrechten nodig om gebruikersgroepen te maken.

2. AEM Assets configureren

artboard_34_copy2

Als u gebruikers vanuit hun Creative Cloud-apps toegang wilt geven tot digitale middelen die zijn opgeslagen in AEM Assets, moet u uw instantie van AEM Assets configureren en afstemmen. Meer informatie.

3. Adobe Asset Link installeren

asset_link_ec_appicon_256

Download de Adobe Asset Link-extensie via de workflow Pakketten in Adobe Admin Console. Download ook het instellingenbestand hier. Configureer vervolgens het .json-instellingenbestand en voeg dit toe aan de apparaten van uw creatieve gebruikers op de opgegeven locatie. Installeer daarna de extensie. Meer informatie.

4. Adobe Asset Link gebruiken

artboard_37

U kunt Adobe Asset Link nu gebruiken met Photoshop, Illustrator of InDesign. Als u het deelvenster wilt openen, gaat u naar Venster > Extensies > Adobe Asset Link.

U kunt Adobe Asset Link gebruiken om te werken met en wijzigingen aan te brengen in middelen die zijn opgeslagen in het digitale systeem voor middelenbeheer van uw organisatie, AEM Assets.

U kunt Adobe Asset Link nu gebruiken met Photoshop, Illustrator of InDesign. Als u het deelvenster wilt openen, gaat u naar Venster > Extensies > Adobe Asset Link.

U kunt Adobe Asset Link gebruiken om te werken met en wijzigingen aan te brengen in middelen die zijn opgeslagen in het digitale systeem voor middelenbeheer van uw organisatie, AEM Assets.

Als u wilt weten hoe creatieve gebruikers het deelvenster Adobe Asset Link kunnen gebruiken, raadpleegt u Assets beheren met Adobe Asset Link.

Voor meer informatie over de functies en mogelijkheden van Adobe Asset Link raadpleegt u deze video Using Adobe Asset Link with AEM Assets (Adobe Asset Link gebruiken met AEM Assets) (8 min).