Fout 'Er is iets misgegaan tijdens het initialiseren van Creative Cloud Libraries' oplossen

Ontdek wat je moet doen wanneer het deelvenster Bibliotheken niet wordt geladen in Creative Cloud-apps (zoals Adobe XD en Adobe Fresco) of de fout 'Er is iets misgegaan tijdens het initialiseren van Creative Cloud Libraries' verschijnt.

Werkt het deelvenster Bibliotheken niet meer nadat je de Creative Cloud desktop-app hebt verwijderd en opnieuw hebt geïnstalleerd? Zie Deelvenster Bibliotheken werkt niet meer.

Fout 'Er is iets misgegaan tijdens het initialiseren van Creative Cloud Libraries'

Wanneer je Creative Cloud Libraries probeert te gebruiken in ondersteunde desktop-applicaties of in de Creative Cloud desktop-app, wordt het deelvenster niet geladen en krijg je de volgende fout te zien:

Er is iets misgegaan tijdens het initialiseren van het scherm Creative Cloud Libraries.

Deelvenster Libraries wordt niet geladen
Fout 'Er is iets misgegaan tijdens het initialiseren van Creative Cloud Libraries' in een Creative Cloud-app

CC-biliotheken
Fout 'Er is iets misgegaan tijdens het initialiseren van Creative Cloud Libraries' in Creative Cloud desktop-app

De fout omzeilen

Probeer deze oplossingen in de opgegeven volgorde. Ga alleen door naar de volgende oplossing als de voorgaande oplossing niet werkt.

1. Sluit eventuele geopende Adobe-producten die gebruik maken van bibliotheken.

2. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het pictogram op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

3. Gebruik de volgende sneltoetsen:

• macOS: Command+Option+R
    • Windows: Ctrl+Alt+R

Hiermee worden Creative Cloud en alle bijbehorende ondersteunende processen, inclusief Creative Cloud Libraries, opnieuw gestart.

4. Start de Creative Cloud-app waarin de fout met bibliotheken optrad opnieuw.

1. Sluit alle Creative Cloud-applicaties.

2. Meld je af bij de Creative Cloud desktop-app.

3. Ga naar de volgende map.

• macOS: ~/Library/Application Support/Adobe/
    • Windows: C:\Users\[uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe

Opmerking:

4. Verwijder de map Creative Cloud-bibliotheken.

5. Meld je aan bij je account in de Creative Cloud desktop-app en start de Creative Cloud-app waarin de bibliotheekfout optrad opnieuw.

1. Ga naar de volgende map:

• macOS: /etc
    • Windows:C:\Windows\System32\drivers\etc

Opmerking:

macOS: Deze map is normaal verborgen. Kies in Finder de optie Ga > Ga naar map. Typ vervolgens '/etc' (zonder aanhalingstekens) en selecteer de knop Ga.

2. Open het hosts-bestand (in een eenvoudige teksteditor zoals Kladblok of TextEdit).

3. Controleer of er geen Websites van Adobe in staan. Als deze erin staan, kun je deze verwijderen of een # aan het begin van de regel toevoegen om deze uit te schakelen als opmerking.

Bijvoorbeeld, wijzig:

127.0.0.1 activate.adobe.com

in

#127.0.0.1 activate.adobe.com

4. Controleer of je de volgende regel hebt en of deze niet als opmerking is gemarkeerd (heeft geen # aan het begin van de regel):

127.0.0.1 localhost

5. (Optioneel) Gebruik de Creative Cloud Cleaner Tool om je hosts-bestand te repareren. Zie Hoe en wanneer u de Creative Cloud Cleaner Tool gebruikt | Stappen voor ervaren gebruikers voor instructies.

macOS X

Als je netwerk via Automatische proxydetectie of Automatische proxyconfiguratie wordt beheerd, lees dan Configuratie van proxy via een netwerkbeheerder.

1. Open Systeemvoorkeuren in het Apple-menu.

2. Selecteer Netwerk.

Configureer je proxy op de Mac om te werken met bibliotheken - stap 2

3. Selecteer Geavanceerd.

Configureer je proxy op de Mac om te werken met bibliotheken- Stap 3

4. Selecteer het tabblad Proxy's.

5. Zorg ervoor dat de optie Geen eenvoudige hostnamen is geselecteerd.

Configureer je proxy op de Mac om te werken met bibliotheken - Stap 5

Windows 10

Als je netwerk wordt beheerd via Automatisch instellingen detecteren of Gebruik setup-script, bekijk dan Configuratie van proxy via een netwerkbeheerder.

1. Typ Proxyinstellingen wijzigen in het zoekvak en open het overeenkomstige zoekresultaat.

Configureer je proxyinstellingen in Win 10 om te werken met bibliotheken - Stap 1

2. Blader naar het einde van het dialoogvenster Proxyinstellingen en zorg dat de optie De proxyserver niet gebruiken voor lokale adressen (intranet) is geselecteerd.

Configureer je proxy in Win 10 om te werken met bibliotheken - Stap 2

Windows 7

Als je netwerk wordt beheerd via Instellingen automatisch detecteren of Gebruik automatisch configuratiescript, bekijk dan Configuratie van proxy via een netwerkbeheerder.

1. Typ 'Internet Explorer' in de zoekbalk van Windows. Selecteer vervolgens Internet Explorer.

2. Klik op het pictogram Extra (tandwielpictogram in IE 9+) en kies Internetopties in het menu.

Configureer je proxy in Win 7 om te werken met bibliotheken - Stap 1

3. Ga naar het tabblad Verbindingen en selecteer LAN-instellingen.

Configureer je proxy in Win 7 om te werken met bibliotheken - Stap 3

4. Zorg ervoor dat de optie Proxyserver niet voor lokale adressen gebruiken is geselecteerd.

Configureer je proxy in Win 7 om te werken met bibliotheken - Stap 4

Configuratie van proxy door een netwerkbeheerder

Als je netwerk wordt beheerd door een netwerkbeheerder met behulp van opties voor Automatische proxydetectie of Automatische proxyconfiguratie in macOS of Instellingen automatisch detecteren of Automatisch configuratiescript gebruiken in Windows, wordt in dit gedeelte beschreven hoe je Creative Cloud Libraries inschakelt.

Vraag de netwerkbeheerder van je organisatie om de volgende stappen uit te voeren:

1. Open het PAC/WPAD-proxyconfiguratiebestand.

2. Zorg ervoor dat de volgende instelling aanwezig is:

FindProxyForURL(url, host)
    if (isInNet(host, "127.0.0.1", "255.255.255.255")) {
         return "DIRECT";
    }

Nog steeds problemen?

Probleem oplossen voor Adobe XD en Adobe Fresco op Windows 10

Adobe XD icon

Ik heb dit probleem op Adobe XD voor Windows 10.

Fresco icon

Ik heb dit probleem op Adobe Fresco voor Windows 10.

Probleem oplossen voor Adobe XD op Windows 10

Als Creative Cloud Libraries niet worden geladen in Adobe XD op Windows en de bovenstaande oplossingen het probleem niet verhelpen, probeer dan de volgende stappen.

1. Sluit Adobe XD.

2. Typ Powershell in het zoekvak van Windows, en open de Powershell-opdrachtprompt.

3. Typ de volgende opdracht en druk op Enter.

CheckNetIsolation.exe LoopbackExempt -a -n="Adobe.CC.XD_adky2gkssdxte"

4. Open Adobe XD opnieuw.

Je Creative Cloud Libraries worden nu weergegeven.

Probleem oplossen voor Adobe Fresco op Windows 10

Als Creative Cloud Libraries niet worden geladen in Adobe Fresco op Windows en de bovenstaande oplossingen het probleem niet verhelpen, probeer dan de volgende stappen.

1. Sluit Adobe Fresco.

2. Typ Powershell in het zoekvak en open de Powershell-opdrachtprompt.

3. Typ de volgende opdracht en druk op Enter.

CheckNetIsolation.exe LoopbackExempt -a -n="Adobe.Fresco_pc75e8sa7ep4e"

4. Open Adobe Fresco opnieuw.

Je Creative Cloud Libraries worden nu weergegeven.