Los problemen op die voortkomen bij gebruik van Adobe Application Manager om Creative Cloud-apps te downloaden en te installeren.

AAM-overzicht

De Adobe Application Manager is een extra toepassing die wordt gebruikt om de installatie van veel andere Adobe-producten te beheren.

Als u een Creative Cloud-lidmaatschap hebt, zal de Adobe Application Manager automatisch de Creative Cloud-desktopapp bijwerken, zolang als u Mac OS 10,7 of hoger, of Windows 7 of hoger activeert. Als u oudere besturingssystemen, zoals Windows XP of 10,6 in Mac OS uitvoert, moet u de Adobe Application Manager (AAM) gebruiken om uw downloads en installaties van Creative Cloud te beheren.

U kunt AAM handmatig starten via de map Applicaties (Mac OS), of het menu Start > Alle programma's (Windows).

Opmerking:

Als u een geldig Creative Cloud-lidmaatschap hebt en de Adobe Application Manager niet automatisch de Creative Cloud-desktopapp bijwerkt, raadpleeegt u Adobe Application Manager werkt Creative Cloud-desktopapp niet bij.

Problemen met het aanmelden op adobe.com of AAM? Zie Hulp bij Adobe ID, aanmelden en account.

Ik kan mij niet aanmelden bij CC of AAM

Gebruik uw Adobe ID om op uw Adobe ID-account, uw Creative Cloud-lidmaatschap, of Adobe Application Manager aan te melden. Uw Adobe ID is meestal het e-mailadres dat u gebruikt om uw account te maken.

Als u problemen hebt bij het aanmelden op uw Adobe ID-account of Creative Cloud, volgt u deze stappen op om uw probleem op te lossen:

Meld u aan met uw Adobe-id

1. Ga naar https://accounts.adobe.com/nl en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord.

Problemen met het aanmelden op adobe.com of AAM? Zie Hulp bij Adobe ID, aanmelden en account.

2. Controleer uw abonnement onder Abonnementen en producten.

Als u uw Creative Cloud-lidmaatschap niet ziet dat onder Abonnementen en producten wordt weergegeven, moet u uw account mogelijk opnieuw instellen. Start een willekeurige Creative Cloud-applicatie, zoals Photoshop, kies Help > Afmelden, en bevestig met uw Adobe-idKies daarna Help > Aanmelden

Als u nog geen een proefversie of Creative Cloud-lidmaatschap hebt, klikt u hier om een abonnement te kiezen.

3. Ga naar de Creative Cloud-apps-catalogus en kies een app om te downloaden.

Zie Creative Cloud-apps downloaden en installeren voor gedetailleerde instructies.

AAM start niet nadat ik op Downloaden of Proberen klik

AAM is geïnstalleerd wanneer u voor het eerst een Creative Cloud-toepassing of een proefversie van de Creative Cloud-apps-catalogus downloadt. Als het AAM-download- en installatieproces niet automatisch wordt gestart, kunt u deze stappen voor problemen oplossen proberen.

1. Start handmatig AAM door dubbel te klikken op het hulpprogramma AAM-installatie:

• Windows: AdobeApplicationManager.exe
    • Mac OS: AdobeApplicationManager.dmg
  2. Volg de instructies op het scherm.

Belangrijk: accepteer alle beveiligingsvensters die verschijnen of geef de beheerdersaanmeldingsgegevens op wanneer die worden gevraagd tijdens het download- en installatieproces.

Klik op Downloaden of Proberen om een download van AAM te starten, zelfs als het al is geïnstalleerd

De Adobe Application Manager installeert de plug-in AdobeAAMDetect in uw webbrowser. Voor een correcte werking van deze plug-in moet u de webbrowser opnieuw starten. Als u de webbrowser niet opnieuw start, wordt de plug-in niet gedetecteerd en wordt u gevraagd AAM nogmaals te downloaden.

AAM loopt vast tijdens initialiseren of downloaden

Tijdens het download- en installatieproces, lijkt het mogelijk alsof uw computer is vastgelopen terwijl deze wacht tot het proces is voltooid. Zie voor informatie over de tijd die nodig is om producten te downloaden Geschatte downloadtijden.

Bij het opstarten controleert AAM uw Adobe ID en haalt het een lijst producten op om te downloaden. Tijdens dit proces verschijnt er opnieuw een dialoogvenster waarin u gevraagd wordt te wachten. Dit proces duurt niet langer dan enkele minuten.

Producten lopen vast bij het downloaden van AAM

Tijdens het downloaden of de installatie van een Creative Cloud-app, kan uw computer vast te lijken lopen terwijl het proces wordt voltooid. De snelheid van uw computer en internetverbinding bepaalt hoe lang het proces duurt. Zie voor informatie over de tijd die nodig is om producten te downloaden Geschatte downloadtijden.

Als het download- of installatieproces feitelijk vastloopt, dient u deze oplossingen in volgorde te proberen.

Oplossing 1: start de download opnieuw.

U kunt de download annuleren en een nieuwe starten met behulp van AAM.

1. Om het huidige proces te annuleren klikt u op de X naast de downloadstatus van de app.

2. Klik op Installeren naast de appnaam.

Oplossing 2: start AAM opnieuw.

1. Sluit AAM en start het daarna opnieuw.

2. Klik op Installeren naast de appnaam.

Oplossing 3: geef de licentie voor de proefversie op.

Probeer een evaluatieversie van de app te downloaden. Zie Een Creative Cloud-proefversie downloaden en installeren.

Oplossing 4: neem contact op met Adobe-ondersteuning.

Als u nog problemen ondervindt met het downloaden en installeren van apps met AAM, kunt u contact opnemen met ons voor hulp.

Opmerking:

In AAM kunt u pauzeren en app downloaden hervatten via AAM. Als u een download- of installatieproces moet stoppen, moet u annuleren en opnieuw starten.

'Installatie mislukt' verschijnt in AAM

Als AAM een fout ondervindt die de installatie van een Creative Cloud-app voorkomt, krijgt u mogelijk een bericht “Installatie mislukt” te zien.

1. Klik op de pijl rechts van het bericht 'Installatie mislukt'. Een fout wordt weergegeven. Doorzoek Adobe-ondersteuning voor informatie over het oplossen van de fout.

Bericht Installatie mislukt
  2. Probeer de fout te verhelpen door de installatielogboekbestanden te gebruiken. Raadpleeg Problemen oplossen met installatielogboeken voor meer informatie over het zoeken naar deze bestanden.

Installatielocatie wijzigen in AAM

U kunt de standaardlocatie wijzigen voor het installeren van de apps die u downloadt.

Hieronder wordt beschreven hoe u dat doet.

1. Start Adobe Application Manager en meldt u hierbij aan.

2. Klik op de pijl rechts van uw naam, in de linkerbovenhoek.

3. Selecteer Voorkeuren.

4. Klik op de map en navigeer naar de gewenste installatielocatie.

5. Klik op Opslaan.

6. Start het installatieproces.

Adobe Application Manager verwijderen

Adobe Application Manager moet op uw computer staan, zolang u andere Creative Cloud-applicaties hebt geïnstalleerd. Adobe Application Manager voert verschillende functies uit binnen alle Creative Cloud-producten. Adobe Application Manager wordt automatisch verwijderd wanneer u alle Adobe Creative Cloud-producten verwijderd. Zodra het laatste product is verwijderd, is de Adobe Application Manager verwijderd.

Creative Cloud verwijderen op Mac OS

1. Dubbelklik op uw harde schijf.

2. Ga naar Toepassingen > Hulpprogramma's > Adobe-installatieprogramma's.

3. Als u alle Adobe Creative Cloud-toepassingen wilt verwijderen, voert u alle Adobe-verwijderprogramma's uit.

Creative Cloud verwijderen op Windows

Belangrijk: Adobe biedt een Cleaner Tool aan dat de database-invoeringen verwijdert, maar niet de fysieke bestanden die bij de installatie horen. Als u alle onderdelen wilt verwijderen, voert u de verwijderprogramma's uit.

1. Klik op Start > Configuratiescherm.

2. Klik op Programma's en onderdelen.

3. Selecteer een Creative Cloud-toepassing en klik op Verwijderen.

4. Herhaal stap 3 voor alle Creative Cloud-toepassingen.

Downloadlocatie wijzigen in Adobe Application Manager

Adobe Application Manager biedt momenteel geen ondersteuning voor het wijzigen van de downloadlocatie. De bestanden worden gedownload naar uw tijdelijke map:

• Windows: %temp%
  • Mac OS: /tmp