Fout 'De licentie voor dit product is verlopen' | CS5, CS4.

Probleem

Wanneer je een CS5- of CS4-applicatie probeert te starten, krijg je een van de volgende fouten:

• 'De licentie voor dit product is verlopen'
  • 'Het serienummer dat u hebt gebruikt om dit product te activeren, is verlopen'
  • 'Ongeldig serienummer. Het serienummer lijkt ongeldig te zijn'

Deze fouten kunnen optreden nadat de applicatie een tijdje met succes is uitgevoerd of wanneer je deze voor het eerst start.

Oplossingen

Oplossing 1 (CS5): Voer een nieuw serienummer in wanneer je daarom wordt gevraagd.

Als de licentie voor een CS5-applicatie is verlopen, wordt je gevraagd een nieuw serienummer in te voeren. Wanneer je om het serienummer wordt gevraagd, voer je het nummer van je gekochte product in.

Oplossing 2: Zet de systeemklok terug, start de applicatie en wis het opgeslagen verlopen serienummer.

1. Zet de computerklok terug naar 1 januari 2006.

2. Start de betreffende applicatie of start een andere applicatie uit het betreffende Creative Suite-pakket.
  3. Kies Help > Deactiveren en selecteer de optie Dit serienummer wissen (CS4) of Permanent deactiveren (CS5).
  4. Sluit de applicatie.
  5. Zet de computerklok terug op de huidige datum.
  6. Start de applicatie.
  7. Wanneer je om het serienummer wordt gevraagd, voer je het nummer van je gekochte product in.

Oplossing 3: Verwijder de PCD- en caps-databasebestanden en installeer ze opnieuw.

1. Verwijder de applicatie of het volledige Creative Suite-pakket. Als je de installatie ongedaan wilt maken in Windows, gebruik je de functie Programma's en onderdelen of Geïnstalleerde apps in Windows. Als je de installatie ongedaan wilt maken in Mac OS, navigeer je naar een applicatiemap (bijvoorbeeld /Application/Adobe Photoshop CS4). Dubbelklik op de snelkoppeling Uninstall (bijvoorbeeld Uninstall Adobe Photoshop CS4).

Belangrijk: Voordat je de software verwijdert, moet je ervoor zorgen dat je over de installatiemedia beschikt om deze opnieuw te installeren. Vervangende media zijn niet meer beschikbaar voor eerdere versies van Adobe-software.
  2. Verwijder de volgende mappen:

Windows:

/Program Files/Common Files/Adobe/Adobe PCD

/Program Files/Common Files/Adobe/caps

/Program Files/Common Files/Adobe/backup

Mac OS:

[opstartstation]/Bibliotheek/Application Support/Adobe/Adobe PCD

[opstartstation]/Bibliotheek/Application Support/Adobe/caps

[opstartstation]/Bibliotheek/Application Support/Adobe/backup

Opmerking: Deze mappen staan in de map Bibliotheek in de hoofdmap van het opstartstation, niet in de map Bibliotheek van de hoofdmap van de gebruiker!
  3. Installeer de applicatie of het Creative Suite-pakket opnieuw en voer het serienummer van het aangeschafte product in.

Aanvullende informatie

Er zijn drie situaties waarin deze fout kan optreden:

• Je hebt deelgenomen aan een prerelease-programma en het prerelease-serienummer is nog steeds op je computer opgeslagen. Serienummers voor prerelease-programma's vervallen nadat het prerelease-programma is afgelopen.
  • Je hebt een proefversie van de applicatie op de computer geïnstalleerd en die versie is verlopen.
  • De klantenservice van Adobe heeft je serienummer gedeactiveerd. Dit probleem kan optreden wanneer je een nieuw serienummer aanvraagt ​​bij de Adobe-klantenservice.

De fout 'De licentie voor dit product is verlopen' heeft niets te maken met de fout 'De licentie voor dit product werkt niet meer.' Een verlopen licentie betekent dat er nog een serienummer, dat niet meer geldig is, is opgeslagen in het databasebestand pcd.db. Het geldige serienummer dat je bij je gekochte product hebt ontvangen, heeft het verlopen serienummer tijdens de installatie niet overschreven. Als je het verlopen serienummer verwijdert, kun je het geldige serienummer invoeren.

De fout 'De licentie voor dit product werkt niet meer' houdt verband met de activeringscomponent van Creative Suite 4-software. Dit heeft te maken met een probleem met de FlexNet-service. (Creative Suite 5-software gebruikt een andere activeringscomponent.) Raadpleeg de volgende documenten voor oplossingen voor deze specifieke fout:

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online