Bootstrapper CS5 laadt het productinstallatieprogramma van Adobe Creative Suite 5 of CS 5.5. Het detecteert omstandigheden op de computer die installatieproblemen of -fouten kunnen veroorzaken en geeft hiervoor foutmeldingen weer. Volg de instructies om de fouten op te lossen.

De computer moet opnieuw worden opgestart (Windows)

Als u de volgende fout ontvangt: Installer has detected that a machine restart is pending. It is recommended that you quit the installer, restart try again,' (Het installatiestuurprogramma heeft gedetecteerd dat een computer bezig is met opnieuw opstarten. Het is raadzaam dat u het installatiestuurprogramma afsluit, opnieuw opstart en het opnieuw probeert), doet u het volgende:

1. Start de computer opnieuw op en probeer de installatie opnieuw uit te voeren.
  2. Als de installatie mislukt, verwijdert u de registersleutel InProgress:

Disclaimer: bij deze procedure moet u het Windows-register bewerken. Adobe biedt geen ondersteuning voor het bewerken van het register, dat belangrijke informatie over systeem en toepassingen bevat. Maak een back-up van het register voordat u het bewerkt. Zie voor meer informatie over het register het onderwerp  Informatie over het Windows-register voor ervaren gebruikers op de ondersteuningswebsite van Microsoft of neem contact op met Microsoft.

1. Start de Windows Register-editor.
    • (Windows XP) Kies Start > Uitvoeren, typ regedit in het tekstvak Openen en klik op OK.
    • (Windows Vista/ Windows 7) Kies Start, typ regedit in het vak Zoeken en druk op Enter.
  2. Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager.
  3. Verwijder de sleutel InProgress.

Onvoldoende vaste-schijfruimte

Bootstrapper vereist ten minste 100MB op het opstartstation. Daarnaast is extra ruimte nodig voor gedeelde componenten. Bootstrapper heeft deze ruimte nodig om installatiebestanden te kopiëren naar een van de volgende tijdelijke mappen:

• (Windows XP) \Documents and Settings\[gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\OOBE
  • (Windows Vista/Windows 7) \Users\[gebruikersnaam]\AppData\Local\Adobe\OOBE
  • (Mac OS X)  ~/Applications/Adobe/OOBE
  1. Verwijder bestanden zodat u over voldoende vaste-schijfruimte beschikt.
  2. Klik op Opnieuw.

Besturingssysteem voldoet niet aan de minimale systeemvereisten

U kunt niet doorgaan met de installatie als uw besturingssysteem niet aan de minimumvereisten voor het product voldoet.

• De minimale systeemvereisten voor uw product zijn te vinden op Adobe.com.

Installatieprogramma kan niet worden geïnitialiseerd

Bootstrapper heeft bepaalde installatieprogrammacomponenten nodig om te worden geladen. Anders wordt de volgende fout weergegeven: "Installer failed to initialize. File not found. Please download Adobe Support Advisor to detect the problem." (Installatieprogramma kan niet worden geïnitialiseerd. Bestand niet gevonden. Download Adobe Support Advisor om het probleem op te sporen.)

Voer de Adobe CS5 Cleaner Tool uit en verwijder het product dat u gaat installeren. Zie Installatieproblemen met CS5 Cleaner Tool oplossen | CS5.5, CS5, CS4, CS3 (cpsid_82947).

U voert al een ander installatieprogramma uit

U kunt slechts één installatie van Adobe Creative Suite 5 of 5.5 tegelijkertijd uitvoeren. Anders verschijnt een van de volgende foutmeldingen:

• “You are already running another Adobe installer. Please close other installer and select Retry option.” (U voert al een ander installatieprogramma van Adobe uit. Sluit het andere installatieprogramma en kies Opnieuw.)
  • “Other instances of Adobe Application Manager are running. To continue, installer needs to close those instances. Do you want to continue?” (Er worden andere instanties van Adobe Application Manager uitgevoerd. Het installatieprogramma moet deze instanties sluiten om door te gaan. Wilt u doorgaan?)
  1. Klik op Afsluiten (bij de eerste foutmelding) of Nee (bij de tweede foutmelding) om het installatieprogramma af te sluiten.
  2. Sluit andere installaties van Adobe af:

Windows

1. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Taakbeheer.
  2. Selecteer het tabblad Processen en selecteer Processen van alle gebruikers weergeven.
  3. Selecteer een PDapp.exe- setup.exe-proces, en klik op Proces beëindigen.
  4. Herhaal deze stappen voor alle overige PDapp.exe- of setup.exe-processen.

Mac OS

1. Druk op Command + Option + Esc.
  2. Selecteer in het venster Programma's geforceerd stoppen de optie PDapp of Adobe-instelling en klik op Forceer stop.
  3. Herhaal deze stappen voor alle extra exemplaren van de toepassingen.
  4. Probeer het installatieprogramma opnieuw uit te voeren.

Installatie op hoofdlettergevoelig bestandssysteem (Mac OS)

Adobe Creative Suite 5 en CS5.5 kunnen niet worden geïnstalleerd op hoofdlettergevoelige bestandssystemen. Zie het ReadMe-bestand bij het product voor informatie over ondersteunde partitietypen.

Er wordt een installatie van Windows Update uitgevoerd

Als u de volgende foutmelding ontvangt: "A Windows Update installation is in progress. Complete the Windows Update in order to continue with this installation," (Er is een Windows Update-installatie bezig. Voltooi Windows Update om met deze installatie door te gaan) gaat u als volgt te werk:

1. Klik op Afsluiten.
  2. Voltooi of annuleer de Windows-update.
  3. Windows opnieuw opstarten.
  4. Probeer het installatieprogramma opnieuw uit te voeren.

U hebt beheerdersrechten nodig om door te gaan

U moet beheerdersrechten hebben om Adobe Creative Suite 5 of CS5.5 te kunnen installeren. Log in met een account met beheerdersrechten om door te gaan. Voor meer informatie over het aanmaken van een nieuwe lokale beheerdersaccount, zie een van de volgende documenten op de Microsoft- en Apple-websites:

Nog steeds hulp nodig?

Voor hulp bij problemen of fouten bij de installatie van Adobe Creative Suite 5 en CS5.5 zie Installatieproblemen oplossen | CS5, CS5.5(cpsid_82827).