Adobe Creative Suite 5, CS5.5 en onbeperkte (serienummers) versies van CS6-producten gebruiken updatebeheer met de naam Adobe Application Manager of AAM. U kunt de updates ook direct van de Adobe-website downloaden en installeren. Als u een abonnementsversie van CS6 of Creative cloud (CC) gebruikt, worden de updates geïnstalleerd via de Creative Cloud-desktopapp. Zie Download- en installatieproblemen met Creative Cloud oplossen voor het oplossen van problemen met de CC-desktopapp.

Creative Suite 5-, 5.5- of 6-producten handmatig bijwerken

1. Ga naar de pagina Productupdates op Adobe.com en kies de update die u wilt downloaden.
  2. Als de download voltooid is, start u de update door te dubbelklikken op het bestand Set-up.exe (Windows) of Installa.app (Mac).
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de update te voltooien.
  4. Als u wordt gevraagd conflicterende programma's af te sluiten, gaat u als volgt te werk:

Windows

1. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Taakbeheer.
  2. Klik op het tabblad Processen, selecteer een conflicterend proces en klik op Proces beëindigen.
  3. Herhaal deze bewerking voor andere conflicterende processen.

Mac OS

1. In de Mac OS Finder, kiest u Ga > Hulpprogramma's.
  2. Dubbelklik op de toepassing Activiteitenweergave.
  3. In de procesfilterlijst in het pop-upmenu kiest u Alle processen.
  4. Uit de lijst met processen selecteert u een conflicterend proces en klikt u op Stop proces. Daarna klikt u op de knop Forceer stop.
  5. Herhaal stap 4 voor andere conflicterende processen.

Problemen met handmatige productupdates van Creative Suite 5, 5.5 of 6 oplossen

•  Controleer of het downloaden van de update is gelukt

Navigeer naar een van de volgende locaties om te zien of de download op uw lokaal station staat:
  • Windows XP: \Documents and Settings\[gebruikersnaam]\Local Settings\Applcation Data\Adobe\AAMUpdater\1.0 2\
  • Windows Vista/7: \Gebruikers\[gebruikersnaam]\Local\AppData\Adobe\AAMUpdater\1.0\
  • Mac OS X:  /Gebruikers/[gebruikersnaam]/Library/Application Support/Adobe/AAMUpdater/1.0/
  1. Als er geen update voor het bestand Set-up.exe (Windows) of Install.app (Mac OS) in de map staat, probeer dan opnieuw te downloaden vanaf de pagina Productupdates.

Opmerking:
    updates die niet productspecifiek zijn, worden weergegeven onder Creative Suite.
  2. Meer informatie over het oplossen van problemen bij de installatie vindt u onder Installatieproblemen of -fouten Updater.

Problemen of fouten met Adobe Application Manager oplossen

AAM start niet

Als AAM niet start (er gebeurt niets wanneer u Adobe Application Manager start), raadpleegt u Problemen met starten oplossen — Adobe Creative Suite 5- en CS5.5-producten (cpsid_83223)

Wanneer AAM start, verschijnt een aanmeldingsvenster

Voer de gewenste gegevens in als u wordt gevraagd naar informatie over de proxyserver. Neem contact op met uw systeembeheerder voor meer hulp.

AAM meldt dat er geen updates beschikbaar zijn

1.  Controleer of u een internetverbinding hebt.  Als u een firewallprogramma hebt, schakelt u dit tijdelijk uit of verleent u Adobe Application Manager internettoegang.

Als uw computer of netwerk zich achter een proxyserver bevindt die om verificatie vraagt, en uw gebruikersnaam of wachtwoord bevat multi-bytetekens (Japans, Chinees, enzovoort), kan de updater geen verbinding maken met het netwerk. Maak verbinding zonder proxy of met gegevens in ASCII-tekens.

2. Controleer of de update nog niet werd uitgevoerd:  start het Creative Suite -product en kies Help > [Productnaam].

AAM loopt vast tijdens het uitvoeren van updates

Als AAM vastloopt wanneer u een update uitvoert, moet u de update handmatig downloaden en installeren. Als u probeert meerdere updates uit te voeren, moet u ze afzonderlijke downloaden en uitvoeren. Zie Creative Suite 5- of CS5.5 handmatig bijwerken

Problemen bij het installeren van AAM-updates

Om installatieproblemen of -fouten van de updater op te lossen, probeert u het volgende, in deze volgorde:

1. Zoek in de knowledgebase naar fouten.

Gebruik alle extra informatie die onder de fout "The following updates were unable to install..." verschijnt om een oplossing te zoeken in de knowledgebase van Adobe.
    1. Selecteer de foutinformatie en druk op Ctrl + C (Windows) of Command +C (Mac OS) om deze te kopiëren.
    2. Bezoek de Adobe Support -website en kies uw product in de vervolgkeuzelijst Selecteer het gewenste productondersteuningscentrum.
    3. Plak de fouttekst in het veld Zoeken in de knowledgebase en klik op Zoeken.

Opmerking: verwijder bestandspaden en registersleutels uit de zoektekenreeks.
  2. Adobe Support Advisor gebruiken.
    Adobe Support Advisor is een AIR-toepassing waarmee u installatieproblemen kunt opsporen en oplossen. Klik op de koppeling Klantenondersteuning in het venster Sommige updates zijn niet geïnstalleerd, of klik op Adobe Support Advisor om deze toepassing te downloaden. U kunt het venster Sommige updates zijn niet geïnstalleerd geopend laten terwijl u de adviseur uitvoert.

3. Fouten in de installatielogboeken opsporen
    Het installatieprogramma van Adobe Creative Suite 5 registreert alle fouten en acties in twee logboekbestanden. U kunt de logboeken gebruiken om oplossingen te zoeken in de knowledgebase van Adobe. Zie Installatieproblemen oplossen met installatielogboeken van CS5 en CS5.5.

4. Algemene probleemoplossing uitvoeren
    Volg de stappen in Algemene installatieproblemen oplossen | CS5- en CS5.5-producten.

5. Contact opnemen met de technische ondersteuning van Adobe

Als u het Adobe Creative Suite 5-product nog steeds niet kunt installeren, neemt u contact op met Adobe Support. Als u Adobe Support Advisor hebt uitgevoerd en uw ondersteuningspakket hebt geüpload, kan Adobe Technical Support het ASA-tokennummer gebruiken om snel uw foutinformatie te raadplegen.

Updates van Adobe Application Manager (toepassingsbeheer)

De Windows-service Messenger (Windows) of Growl (Mac OS) geeft het pop-upvenster van Adobe Application Manager weer wanneer er updates beschikbaar zijn. Wanneer er een update beschikbaar is, verschijnt een pictogram in de taakbalk dat blijft staan tot u de update toepast.

• Als u geen updatemeldingen wilt ontvangen, moet u het vakje Notify me of new updates in the menu bar (Waarschuwen in de menubalk bij nieuwe updates) uitschakelen. U kunt ook Windows Messenger Service (Windows) of Growl (Mac OS) uitschakelen.
  • AAM wordt elke dag automatisch uitgevoerd om 2 uur lokale tijd of de volgende keer dat de gebruiker zich aanmeldt. Wijzig het aantal keer dat AAM naar updates zoekt door de geplande taak van Windows of de wijzig de plist-bestanden van Mac te veranderen.
  • Ga als volgt te werk om AAM te starten:

• Klik op de pop-upmelding.
    • Selecteer Help > Updates in een Creative Suite 5-product.
    • Dubbelklik op de volgende locaties op PDApp.exe:

• Windows 64-bits: \Program Files (x86)\Common Files\Adobe\OOBE\PDApp\core\
      • Windows 32-bits: \Program Files\Common Files\Adobe\OOBE\PDAApp\core\
      • Mac OS X: /Library/Application Support/Adobe/OOBE/PDApp/core/

De updater gaat naar de volgende URL's om informatie over de updates te verkrijgen:

• http://adobe.com
  • http://swupmf.adobe.com
  • http://swupdl.adobe.com