Gebruik de invoegtoepassing Adobe PDF maken om een Office 365-document gemakkelijk naar een PDF van hoge kwaliteit te converteren en de PDF op te slaan in OneDrive of te downloaden.

Ondersteunde browsers: Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer 11

De invoegtoepassing Adobe PDF maken installeren vanuit Office Store

1. Meld u aan met uw Office 365-account op portal.office.com.

2. Kies Word, Excel of PowerPoint in de lijst met onlineapps.

3. Maak een nieuw bestand of open een bestaand bestand voor bewerking in een browser.

4. Ga naar het menu INVOEGEN en klik op Office-invoegtoepassingen.

Office-invoegtoepassingen invoegen
  5. Klik in het dialoogvenster Office-invoegtoepassingen op STORE en zoek vervolgens naar “PDF maken” met behulp van het zoekveld in de linkerbovenhoek. U ziet de invoegtoepassing PDF maken in de zoekresultaten. Klik op Toevoegen.

Invoegtoepassing PDF maken in Office-invoegtoepassingen
  6. De invoegtoepassing is nu beschikbaar op het Start-lint.

Online Word-, PowerPoint- of Excel-bestanden naar PDF's converteren

1. Open het bestand voor bewerking in een ondersteunde webbrowser.

2. Klik op het Start-lint op PDF maken.

De invoegtoepassing PDF maken op het Start-lint
  3. Het deelvenster PDF maken wordt rechts weergegeven. Klik op Converteren.

Deelvenster PDF maken

Opmerking: het veld Wachtwoordbeveiliging toevoegen functioneert nog niet. Wanneer het functioneert, kunt u het gebruiken om de PDF met een wachtwoord te beveiligen.

4. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord wanneer u hierom wordt gevraagd.

Het dialoogvenster Aanmelden
  5. Er wordt een voortgangsbalk weergegeven terwijl het bestand naar PDF wordt geconverteerd. Zodra de conversie is voltooid, ziet u een bevestigingsbericht waarin u de keuze wordt geboden de PDF in OneDrive op te slaan of te downloaden.

Geconverteerd naar PDF
    • Opslaan in OneDrive: kies deze optie om de PDF naar uw OneDrive-account op te slaan.
    • Opslaan in Document Cloud: kies deze optie als u de PDF naar uw Adobe Document Cloud-account wilt opslaan.
    • Downloaden: kies deze optie om de PDF te downloaden.

Opmerking: als u wijzigingen in het bestand wilt aanbrengen en de PDF opnieuw wilt genereren, kiest u Opnieuw beginnen.

6. U kunt het deelvenster PDF maken sluiten door op het kruisje rechtsboven te klikken.