Adobe Document Cloud voor SharePoint en OneDrive is een geïntegreerde bundel PDF-services waarmee u het volgende kunt doen:

• PDF's online openen en weergeven met de hoogwaardige Adobe-webfunctie voor het voorvertonen van PDF's
  • Met wachtwoord beveiligde Adobe PDF's maken waarin lettertypen, opmaak en lay-out bewaard blijven.
  • Bestaande PDF-documenten bewerken door de pagina's in de documenten te verwijderen, opnieuw te rangschikken of te roteren.
  • Meerdere Microsoft-bestanden en PDF's te combineren tot één PDF die u voor archivering of distributie kunt gebruiken.
  • PDF's vanaf uw mobiele apparaat of online converteren naar bewerkbare Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- of RTF-bestanden waarbij lettertypen, opmaak en lay-out bewaard blijven.

Ondersteunde browsers

De Adobe Document Cloud PDF-handler wordt ondersteund op alle moderne browsers zoals Internet Explorer 11, Microsoft Edge, Chrome, Firefox en Safari.

Opmerking: raadpleeg Browserconfiguratie voor IE en Edge als u Internet Explorer 11 of Microsoft Edge gebruikt.

PDF-bestanden openen

U kunt PDF's online openen en weergeven met de hoogwaardige Adobe-webfunctie voor het voorvertonen van PDF's. Als u een PDF wilt openen, klikt u op het bestand.

Op PDF klikken om het bestand te openen

De PDF wordt weergegeven in de Adobe Document Cloud-voorvertoning. In het rechterdeelvenster kunt u de opties gebruiken om de PDF te exporteren naar andere indelingen of om de pagina's in te delen.

PDF bewerken vanuit het voorvertoningsvenster

U kunt een PDF ook op een van de volgende manieren online openen in een Adobe Document Cloud-voorvertoning.

Kies in de menubalk

1. Selecteer een PDF vanuit de OneDrive- of SharePoint-verkenner.
  2. Kies Openen > Openen in Adobe Document Cloud in het bovenste menu.
PDF openen via de menubalk

Via het snelmenu

Klik met de rechtermuisknop op een PDF en kies Openen > Openen in Adobe Document Cloud.

PDF openen in Adobe Document Cloud

Via SharePoint of OneDrive-voorbeeld

Kies Openen > Openen in Adobe Document Cloud op de voorvertoningspagina

Openen vanuit de SharePoint- of OneDrive-voorvertoning

Een bestand converteren naar PDF

U kunt Microsoft Office-documenten converteren naar hoogwaardige Adobe PDF's waarin lettertypen, opmaak en lay-out bewaard blijven.

Klik hier voor meer informatie over de bestandstypen die u kunt converteren naar PDF

Met de invoegtoepassing kunt u de volgende veelgebruikte bestandstypen converteren naar PDF:

Converteren naar PDF van Ondersteunde bestandsnaamextensies
Microsoft Word .doc, .docx
Microsoft Excel .xls, .xlsx
Microsoft PowerPoint .ppt, .pptx
Bestandsindelingen voor afbeeldingen .bmp, .gif, .jpeg, .jpg, .png, .tif, .tiff
RTF (Rich Text Format) .rtf
Tekstbestand .txt
Adobe Illustrator .ai
Adobe InDesign .indd
Adobe Photoshop .psd
Formulierindeling voor invullen en ondertekenen .form

Stappen om een bestand te converteren naar een PDF-bestand:

1. Vanuit de OneDrive- of SharePoint-verkenner klikt u met de rechtermuisknop op het bestand dat u naar PDF wilt converteren en kiest u Handelingen > PDF maken van Adobe.

Het geselecteerde bestand converteren naar PDF
  2. U wordt mogelijk gevraagd om u aan te melden bij Adobe Document Cloud. Meld u aan met uw Adobe ID en uw Adobe-wachtwoord.

3. Het bestand wordt geconverteerd naar PDF en weer opgeslagen in uw SharePoint- of OneDrive-documentbibliotheek. Bovendien wordt een voorvertoning van het bestand weergegeven.

Een voorvertoning van de geconverteerde PDF

Bestanden combineren tot een PDF-bestand

U kunt maximaal twaalf bestanden combineren tot één PDF. Deze functie biedt ook ondersteuning voor andere bestandstypen naast PDF-bestanden.

Opmerking: PDF-bestanden die (al dan niet met een wachtwoord) zijn beveiligd, 3D-PDF-bestanden en PDF-bestanden die onderdeel zijn van een PDF-portfolio, kunnen niet worden gecombineerd.

Klik hier voor meer informatie over de bestandstypen die u kunt combineren tot een PDF

Naast PDF kunt u met de invoegtoepassing de volgende veelgebruikte bestandstypen combineren tot een PDF:

Converteren naar PDF van Ondersteunde bestandsnaamextensies
Microsoft Word .doc, .docx
Microsoft Excel .xls, .xlsx
Microsoft PowerPoint .ppt, .pptx
Bestandsindelingen voor afbeeldingen .bmp, .gif, .jpeg, .jpg, .png, .tif, .tiff
RTF (Rich Text Format) .rtf
Tekstbestand .txt
Adobe Illustrator .ai
Adobe InDesign .indd
Adobe Photoshop .psd
Formulierindeling voor invullen en ondertekenen .form

Stappen voor het combineren van bestanden in een PDF-bestand:

1. Selecteer in de OneDrive- of SharePoint-verkenner de bestanden die u wilt combineren, klik met de rechtermuisknop en kies Bestanden combineren van Adobe.

Pagina's combineren tot een PDF
  2. U wordt mogelijk gevraagd om u aan te melden bij Adobe Document Cloud. Meld u aan met uw Adobe ID en uw Adobe-wachtwoord.

3. Als u een ander bestand dan een PDF-bestand hebt geselecteerd, wordt dit omgezet in een PDF en wordt een voorvertoning van het bestand weergegeven.

Een voorvertoning van de geselecteerde bestanden

(Optioneel) Als een bestand meerdere pagina's heeft, wordt het weergegeven als stapel. Houd de muisaanwijzer boven het bestand en klik op de pijltoets om de stapel uit te vouwen. Sleep om de paginavolgorde te wijzigen in de gewenste volgorde voor de gecombineerde PDF.

4. Voer een naam in voor het gecombineerde PDF-bestand en klik op Opslaan als.

5. De bestanden worden gecombineerd tot een PDF en weer opgeslagen in uw SharePoint- of OneDrive-documentbibliotheek. Bovendien wordt een voorvertoning van het bestand weergegeven.

Een voorvertoning van het gecombineerde PDF-bestand

PDF exporteren naar Word, Excel of PowerPoint

U kunt PDF-bestanden converteren naar Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- Rich Text Format- of afbeeldingsbestanden.

De Adobe PDF-invoegtoepassing voert OCR-bewerkingen uit op PDF-bestanden die afbeeldingen, vectorillustraties, verborgen tekst of een combinatie van deze elementen bevatten. Zo voert de invoegtoepassing bijvoorbeeld OCR-bewerkingen uit op PDF-bestanden die van gescande documenten zijn gemaakt. De invoegtoepassing voert ook OCR-bewerkingen uit op tekst die niet kan worden geïnterpreteerd omdat de tekst onjuist is gecodeerd in de brontoepassing.

Opmerking: OCR is de conversie van afbeeldingen met tekst (gescande tekst) naar bewerkbare tekens, zodat u de tekst kunt doorzoeken, corrigeren en kopiëren.

Klik hier voor meer informatie over de bestandstypen waarnaar u kunt exporteren vanuit PDF

Met de invoegtoepassing kunt u naar de volgende bestandstypen exporteren vanuit PDF:

PDF exporteren naar Ondersteunde bestandsnaamextensies
Microsoft Word .doc, .docx
Microsoft Excel .xlsx
Microsoft PowerPoint .pptx
RTF (Rich Text Format) .rtf
Afbeelding .jpg, .tiff, .png

Stappen voor het exporteren van een PDF:

1. Vanuit de OneDrive- of SharePoint-verkenner klikt u met de rechtermuisknop op de PDF die u wilt exporteren en kiest u Handelingen > PDF exporteren van Adobe.

Een PDF exporteren naar een andere indeling
  2. U wordt mogelijk gevraagd om u aan te melden bij Adobe Document Cloud. Meld u aan met uw Adobe ID en uw Adobe-wachtwoord.

3. De pagina PDF exporteren wordt weergegeven. Ga als volgt te werk:

1. Selecteer de gewenste bestandsindeling in de vervolgkeuzelijst Converteren naar.
    2. Selecteer de taal van het document dat u wilt exporteren in de vervolgkeuzelijst Documenttaal.
    De bestandsindeling en de documenttaal selecteren
  4. Klik rechtsboven op de knop Converteren naar [geselecteerde indeling].

(In de bovenstaande schermafbeelding wordt de naam van de knop bijvoorbeeld weergegeven als Converteren naar Word.)

5. Het geselecteerde PDF-bestand wordt met dezelfde naam geëxporteerd naar de gewenste indeling en weer opgeslagen in uw SharePoint- of OneDrive-documentbibliotheek.

Het geëxporteerde bestand voorvertonen of downloaden

Klik op Downloaden om het bestand naar uw computer te downloaden. Klik op Microsoft 365-voorvertoning openen om een voorvertoning van het geëxporteerde Microsoft Office-bestand te bekijken.

Een PDF indelen

U kunt bestaande PDF-documenten bewerken door de pagina's in het document te verwijderen, opnieuw te rangschikken of te roteren.

Stappen om de pagina's in een PDF in te delen:

1. Vanuit de OneDrive- of SharePoint-verkenner klikt u met de rechtermuisknop op de PDF die u wilt indelen en kiest u Handelingen > Pagina's indelen van Adobe.

Pagina's in een PDF indelen
  2. U wordt mogelijk gevraagd om u aan te melden bij Adobe Document Cloud. Meld u aan met uw Adobe ID en uw Adobe-wachtwoord.

De pagina PDF indelen wordt weergegeven. Hier ziet u de paginaminiaturen van de geselecteerde PDF.

Paginaminiaturen
    De pagina-specifieke opdrachten worden weergegeven wanneer u met de muis over een paginaminiatuur.
  3. Ga als volgt te werk om één pagina te verwijderen:

• Plaats de muis boven de paginaminiatuur en klik op de knop Verwijderen in de paginaminiatuur.

Ga als volgt te werk om meerdere pagina's te verwijderen:

• Gebruik het filter Pagina's invoeren op de werkbalk en geef het paginabereik waarop u de rotatie wilt toepassen. U kunt kiezen uit Even pagina'sOneven pagina'sLiggende pagina'sStaande pagina's of Alles selecteren.
    • Klik op de knop Verwijderen op de werkbalk.
  4. Ga als volgt te werk om één pagina te roteren:

• Plaats de muis boven de paginaminiatuur en klik op de knop Linksom roteren of Rechtsom roteren in de paginaminiatuur.

Ga als volgt te werk om meerdere pagina's te roteren:

• Gebruik het filter Pagina's invoeren op de werkbalk en geef het paginabereik waarop u de rotatie wilt toepassen. U kunt kiezen uit Even pagina'sOneven pagina'sLiggende pagina'sStaande pagina's of Alles selecteren.
    • Klik op de knoppen Linksom roteren of Rechtsom roteren in de werkbalk.
  5. Sleep de paginaminiatuur naar de nieuwe locatie om de volgorde van de pagina's te wijzigen. De pagina's worden opnieuw genummerd.

6. Klik op Opslaan. Als u de wijzigingen in het bestaande bestand wilt opslaan, klikt u op Opslaan in het dialoogvenster Opslaan als. Anders wijzigt u de bestandsnaam in het dialoogvenster Opslaan als en klikt u op Opslaan.

Het bestand wordt weer opgeslagen in uw SharePoint- of OneDrive-documentbibliotheek.