Met ingang van 11 december 2017 is Adobe Drive beëindigd. Dit document geeft antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Wat betekent beëindiging?

Beëindiging betekent het volgende voor Adobe Drive:

1. Er wordt geen toegang meer geboden tot het installatieprogramma van Adobe Drive.
  2. Er worden geen functieverbeteringen meer toegevoegd.
  3. Er worden geen bugfixes meer uitgebracht.
  4. De klantenservice van Adobe lost geen problemen meer op en biedt geen ondersteuning meer bij problemen met of vragen over Adobe Drive.

Waarom voert Adobe deze wijziging door?

Adobe Drive CC is niet compatibel en wordt niet ondersteund bij gebruik in workflows met versie CC 2017 of hoger van de desktop-apps Photoshop, Illustrator, InDesign, InCopy en Adobe Bridge. Zie Adobe Drive CC is niet compatibel with Creative Cloud 2017 desktop-apps.

Adobe Drive CC en latere versies kunnen niet worden geïnstalleerd in macOS Sierra en latere versies van macOS. Zie Adobe Drive en Sierra | macOS 10.2.

Het besluit om de oplossing Adobe Drive te beëindigen is bedoeld om Creative Cloud-gebruikers geïntegreerd beheer van middelen te bieden op een manier die past bij de huidige trends in het beheer van digitale middelen (DAM) en die de beste technologieën en ontwerpen voor de gebruikerservaring toepast.

Is er een andere oplossing van Adobe beschikbaar die de oplossing Adobe Drive vervangt en die compatibel is met Middelen voor Adobe Experience Manager?

Adobe beveelt aan de Adobe Experience Manager desktop-app te gebruiken.

Als ik Adobe Drive gebruik met een oplossing van derden voor het beheer van digitale middelen, met wie moet ik dan contact opnemen om te kijken welke mogelijkheden ik heb?

Neem rechtstreeks contact op met de leverancier van de oplossing voor het beheer van digitale middelen.

Is er ondersteuningsmateriaal beschikbaar als ik besluit Adobe Drive nog een tijdje te blijven gebruiken?

Met wie kan ik contact opnemen voor meer informatie?

Als deze veelgestelde vragen geen antwoord geven op al je vragen, kun je contact opnemen met de klantenondersteuning van Adobe:

Klanten met Creative Cloud voor teams kunnen contact met ons opnemen.

Klanten met Creative Cloud voor ondernemingen kunnen contact opnemen met de klantenondersteuning van Adobe via de Admin Console.