Kom meer te weten over de migratie van gebruikers wanneer wordt gewisseld van een Value Incentive Plan (VIP) naar een directe licentieovereenkomst van Adobe.com

Dit document is bedoeld voor organisaties met bestaande Creative Cloud for teams-licenties via een Value Incentive Plan (VIP) -abonnement dat migreert naar de directe licentieovereenkomst van Adobe.com. Onder deze overeenkomst kunt u een teamsproduct direct vanaf Adobe.com aanschaffen.

Opmerking:

Als het licentietype van uw organisatie verandert, dienen uw eindgebruikers zich af te melden bij elk Adobe-product of elke Adobe-service en vervolgens opnieuw in te loggen met dezelfde inloggegevens om verder te kunnen werken.

Voor desktopproducten zoals Photoshop, Acrobat en Illustrator kunt u de opties Afmelden en Aanmelden in het menu Help gebruiken. Gebruik op Adobe.com het pictogram in de rechterbovenhoek om af te melden en meld u vervolgens opnieuw aan.

Om een ​​probleemloze migratie voor de eindgebruiker te garanderen, dient u licenties toe te wijzen in de Adobe Admin Console voordat de bestaande VIP-abonnementsperiode eindigt.

Van VIP overgaan naar een directe licentieovereenkomst van Adobe.com

Migratie stelt VIP-klanten van bestaande teams in staat om te migreren naar een directe licentieovereenkomst van Adobe.com tijdens de verlengingsperiode van hun bestaande VIP-contract.De directe licentie van Adobe.com is geschikt voor organisaties die hun abonnement maandelijks willen betalen met behulp van een zakelijke creditcard.

Het VIP-abonnement krijgt de voorkeur wanneer organisaties willen profiteren van de volumekortingen die door Adobe worden aangeboden. Maar als u een Teams-lidmaatschap heeft met minder plaatsen (minder dan 10), is het beter om te kiezen voor een directe licentieovereenkomst van Adobe.com. Het bespaart extra kosten die de wederverkoper mogelijk bij u in rekening brengt.

Gebruikers migreren wanneer u overstapt van VIP naar een directe licentieovereenkomst van Adobe.com

Als u momenteel een VIP-abonnement hebt en naar de directe licentieovereenkomst van Adobe.com migreert, gebruikt u de volgende instructies om uw gebruikers naadloos te migreren:

1. Meld u aan bij de Admin Console en navigeer naar de organisatie waartoe uw VIP-gebruikers behoren.

2. Navigeer naar Gebruikers > Gebruikers.

3. Klik op in de rechterbovenhoek van de pagina Gebruikers en kies Lijst van gebruikers exporteren naar CSV.

export-users-list

Opmerking:

De downloadprocedure van het bestand is afhankelijk van de browser die u gebruikt en de specifieke instellingen van de browser. U krijgt een visuele waarschuwing wanneer het downloaden is voltooid.

4. Het CSV-bestand dat u downloadt, bevat de lijst met producten in uw organisatie:

• Bijnaam: van het productprofiel
    • Product: van het product waartoe een profiel behoort
    • Licentiequotum: aantal gebruikers dat aan een profiel is toegewezen. Zie Quota beheren voor een profiel.
    • Toegewezen: aantal gebruikers dat aan een profiel is toegewezen
    • Beheerders: beheerders van een profiel
  5. Neem contact op met uw wederverkoper of distributeur om uw huidige abonnement te annuleren.

Als u actieve plaatsen in het VIP-abonnement hebt

Neem direct contact op met uw wederverkoper of distributeur om uw huidige VIP-abonnement te annuleren.

Als u geen actieve plaatsen in het VIP-abonnement hebt

De primaire beheerder van het VIP-account moet een annuleringsgoedkeuringsverzoek per e-mail sturen naar bpvip@adobe.com.

6. Schaf een nieuw Creative Cloud for teams-abonnement aan.

Opmerking:

Zorg ervoor dat u de directe licentieovereenkomst voor Adobe.com aanschaft tijdens de verlengingsperiode.

Afhankelijk van het land waar u woont, kunt u een abonnement aanschaffen bij een wederverkoper of rechtstreeks bij Adobe.com of Adobe Telesales.

7. Navigeer naar de organisatie waar u uw VIP-gebruikers naartoe wilt migreren.

8. Klik op in de rechterbovenhoek van de pagina Gebruikers en kies Gebruikers toevoegen via CSV-bestand.

9. Kies in het venster dat wordt geopend CSV-sjabloon downloaden.

Voeg aan het gedownloade CSV-bestand de VIP-gebruikers toe uit het CSV-bestand dat u in stap 3 hierboven hebt gedownload.

Downloaden

10. Klik op in de rechterbovenhoek en kies Gebruikers toevoegen via CSV-bestand en upload het bijgewerkte CSV-bestand.

11. Upload het bijgewerkte CSV-bestand.

U ontvangt een e-mailbevestiging wanneer uw gebruikers aan de gemigreerde organisatie zijn toegevoegd.