Objecten in geplaatste InDesign-bestanden verdwijnen wanneer deze vanuit InDesign CS4 naar PDF worden afgedrukt of geëxporteerd. Het gaat hier om items op de linkerstramienpagina in gekoppelde InDesign-bestanden.

Hier volgt een typisch voorbeeld van een workflow die dit probleem repliceert:

1. Maak een document van 4 pagina's.

2. Maak een object op beide A-stramienpagina's (gevuld met een kleur).

3. Maak een rechthoek op alle documentpagina's en vul deze met een kleur.

4. Sla het document op als 'doc1.indd'.

5. Maak een nieuw document van vier pagina's.

6. Zet alle pagina's van doc1.indd in het nieuwe document.

7. Druk af of exporteer naar PDF.

De resulterende uitvoer wordt weergegeven, maar alle items van de linkerstramienpagina ontbreken.

Reden

Dit wordt veroorzaakt door een fout in de berekening van de coördinaten voor de pagina-items. De items kunnen in de resulterende afdruk of PDF-gegevensstreams zijn opgenomen, maar staan buiten de grenzen van de pagina.

Oplossing

Oplossing 1: installeer de InDesign CS4 6.0.1-update.

Oplossing 2: gebruik de opdracht Alle stramienpagina-items overschrijven.

1. Open het oorspronkelijke gekoppelde InDesign-document.
  2. Selecteer in het deelvenster Pagina's alle pagina's met pagina-items die van de linkerstramienpagina's komen.
  3. Selecteer Alle stramienpagina-items overschrijven in het uitklapmenu van het deelvenster Pagina's.
  4. Sla het InDesign-document op.
  5. Open het InDesign-'hostdocument' en werk de links bij naar de .indd-bestanden die volgens de bovenstaande stappen zijn gewijzigd.

Oplossing 3: schakel de optie Pagina's naast elkaar uit

1. Open het oorspronkelijke gekoppelde InDesign-document.
  2. Kies Bestand > Documentinstelling en schakel de optie Pagina's naast elkaar uit.
  3. Sla het InDesign-document op.
  4. Open het InDesign-'hostdocument' en werk de links bij naar de .indd-bestanden die volgens de bovenstaande stappen zijn gewijzigd.