Gebruik de Creative Cloud desktop-app om al je apps bij te werken naar de nieuwste versie. Je kunt de geïnstalleerde apps automatisch, handmatig of allemaal tegelijk bijwerken.

Zorgen dat je apps automatisch worden bijgewerkt

Met de Creative Cloud desktop-app kan jouw apps automatisch bijwerken zodra nieuwe versies worden uitgebracht. Je kunt ook auto-updates beheren voor individuele apps. Eerdere versies worden standaard verwijderd, maar je kunt ervoor kiezen om ze te behouden met de geavanceerde opties.

Voor automatische updates van Adobe Acrobat en Acrobat Reader raadpleeg je Automatische updates | Acrobat, Reader.

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Klik op het  pictogram in jouw Windows taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de Creative Cloud desktop-app.

Tandwielpictogram

Ziet je scherm er anders uit? Lees de instructies voor de eerdere versie van de Creative Cloud desktop-app.

3. Klik op het tabblad Toepassingen. Stel vervolgens auto-update in voor individuele apps of schakel auto-update uit om Gedraging in te stellen voor Alle apps. (Als Auto-update is uitgeschakeld, schakelt je deze in om de instellingen voor afzonderlijke apps te bekijken.)

Automatische updates inschakelen
  4. (Optioneel) Stel geavanceerde opties in voor afzonderlijke apps als je jouw vorige instellingen niet wilt behouden of de vorige versie geïnstalleerd wilt houden.

Stel geavanceerde opties in als je jouw vorige instellingen niet wilt behouden of de vorige versie geïnstalleerd wilt houden.
  5. Als je klaar bent klik je op Gedaan.

Jouw apps worden automatisch bijgewerkt wanneer er een nieuwe versie beschikbaar komt.

Gebruik je een plug-in?

Als je plug-ins van derden hebt geïnstalleerd, werken deze mogelijk niet met de laatste versie van de apps. Neem contact op met de leverancier van de plug-in voor informatie over compatibiliteit en updates.

Handmatig controleren op de nieuwste updates

Als auto-updates niet is geactiveerd kunt je de meest recente updates voor je Creative Cloud-apps ophalen zonder te wachten totdat de Creative Cloud desktop-app aangeeft dat er updates beschikbaar zijn.

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Klik op het  pictogram in de Windows taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Klik in het linkerdeelvenster van het tabblad Apps op Updates.

Klik op Updates in het linkerdeelvenster van het tabblad Apps

Ziet je scherm er anders uit? Lees de instructies voor de eerdere versie van de Creative Cloud desktop-app.

3. Klik op het pictogram Meer acties . Kies vervolgens Controleren op updates.

Controleren op updates
    Controleren op updates

Al je apps tegelijk bijwerken

Als automatisch bijwerken niet is ingeschakeld, kun je al jouw apps tegelijk bijwerken. Wanneer je je apps bijwerkt, worden voorkeuren en instellingen overgezet naar de nieuwe versie. De vorige versies van de apps worden verwijderd. Je kunt Geavanceerde opties gebruiken om deze standaardinstellingen te wijzigen.

1. Sla je werk op en sluit alle Adobe-apps voordat je begint. Als er Adobe-apps zijn geopend, ontvang je mogelijk een melding dat je de apps moet sluiten. Zie Conflicterende processen of applicaties sluiten voor meer informatie.

Gebruik je een plug-in?

Als je plug-ins van derden hebt geïnstalleerd, werken deze mogelijk niet met de laatste versie van de apps. Neem contact op met de leverancier van de plug-in voor informatie over compatibiliteit en updates.

2. Open de Creative Cloud desktop-app. (Klik op het  pictogram in de Windows taakbalk of de macOS-menubalk.)

3. Klik in het linkerdeelvenster van het tabblad Apps op Updates.

Klik op Updates in het linkerdeelvenster van het tabblad Apps

Ziet je scherm er anders uit? Lees de instructies voor de eerdere versie van de Creative Cloud desktop-app.

4. Klik op Alles bijwerken.

Alle apps bijwerken

Opmerking:

Gebruik de optie Alles bijwerken niet als je de oudere versie van een van deze apps wilt behouden. Zodra je deze wilt bijwerken (bijvoorbeeld wanneer je een huidig project hebt voltooid), klik je op de knop Bijwerken naast deze apps.