Systeemvereisten en taalversies voor InDesign CC (2017)

Windows

• Intel® Pentium 4- of AMD Athlon® 64-processor
  • Microsoft Windows 7 met Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1 of Windows 10
  • 2 GB RAM (8 GB aanbevolen)
  • 2,6 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (installatie op verwisselbare flashapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1280 x 800 aanbevolen) met 32-bits videokaart; ondersteuning voor HiDPI-beeldscherm
  • Als u de nieuwe werkruimte voor aanraken in InDesign wilt gebruiken, moet u een tablet/scherm hebben met aanraakfunctionaliteit, Windows 8 of hoger (zoals Microsoft Surface Pro 3) en een schermresolutie van 2160 x 1440 of meer
  • Adobe® Flash® Player 10 is vereist om SWF-bestanden te exporteren
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot online services.*

Mac OS

• Multicore Intel-processor
  • Mac OS X v10.10, v10.11 of v10.12
  • 2 GB RAM (8 GB aanbevolen)
  • 2,5 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (kan niet worden geïnstalleerd op een volume met een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op verwisselbare flashapparaten)
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1280 x 800 aanbevolen) met 32-bits videokaart; ondersteuning voor Retina-beeldscherm
  • Optioneel: Als u GPU-prestaties wilt gebruiken: Mac met minimaal 1024 MB VRAM (2 GB aanbevolen) en computer met ondersteuning voor OpenGL-versie 4.0 of hoger.
    • Ondersteunde computers
          iMac 4K
          iMac 5K
          MacBook Pro Retina
          Mac Pro aangesloten op HiDPI-monitor
          Mac mini aangesloten op HiDPI-monitor
    • De VRAM-waarden controleren: kies Mac > Over deze Mac (Grafische informatie).
    • Raadpleeg dit Apple-ondersteuningsdocument om te kijken of uw computer ondersteuning biedt voor de vereiste OpenGL-versie (4.0 of later).
  • Adobe® Flash® Player 10 is vereist om SWF-bestanden te exporteren.
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot online services. *

* OPMERKING VOOR GEBRUIKERS: U dient te beschikken over een internetverbinding en Adobe ID, en u moet akkoord gaan met de licentieovereenkomst om dit product te activeren en te gebruiken. Dit product kan mogelijk integreren met of toegang toestaan tot bepaalde online services van Adobe of derden. Adobe-services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die 13 jaar of ouder zijn. Gebruikers dienen ook akkoord te gaan met aanvullende gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van Adobe. Toepassingen en services zijn niet beschikbaar in alle landen of talen en zijn mogelijk onderhevig aan verandering of beëindiging zonder kennisgeving. Aanvullende kosten of abonnementskosten zijn mogelijk van toepassing.

Taalversies

InDesign CC is beschikbaar in de volgende talen:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

עברית*

Magyar

Italiano

Nederlands

Norsk

Polski

Português (Brasil)

Suomi

Svenska

Türkçe

Українська

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabisch en Hebreeuws worden ondersteund in de versie voor het Midden-Oosten met een volledige taalondersteuning voor rechts naar links schrijven, Arabische/Hebreeuwse functies en een Engelstalige interface; ook verkrijgbaar in een Franstalige (Français*) versie voor Noord-Afrika met een volledige taalondersteuning voor rechts naar links schrijven, Arabische/Hebreeuwse functies en een Franstalige interface.

Systeemvereisten en taalversies voor InDesign CC (2015)

Windows

• Intel® Pentium 4- of AMD Athlon® 64-processor
  • Microsoft Windows 7 met Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1 of Windows 10
  • 2 GB RAM (8 GB aanbevolen)
  • 2,6 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (installatie op verwisselbare flashapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1280 x 800 aanbevolen) met 32-bits videokaart; ondersteuning voor HiDPI-beeldscherm
  • Als u de nieuwe werkruimte voor aanraken in InDesign wilt gebruiken, moet u een tablet/scherm hebben met aanraakfunctionaliteit, Windows 8 of hoger (zoals Microsoft Surface Pro 3) en een schermresolutie van 2160 x 1440 of meer
  • Adobe® Flash® Player 10 is vereist om SWF-bestanden te exporteren
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot online services.*

Mac OS

• Multicore Intel-processor
  • Mac OS X v10.9, v10.10 of v10.11
  • 2 GB RAM (8 GB aanbevolen)
  • 2,5 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (kan niet worden geïnstalleerd op een volume met een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op verwisselbare flashapparaten)
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1280 x 800 aanbevolen) met 32-bits videokaart; ondersteuning voor Retina-beeldscherm
  • Optioneel: Als u GPU-prestaties wilt gebruiken: Mac met minimaal 1024 MB VRAM (2 GB aanbevolen) en computer met ondersteuning voor OpenGL-versie 4.0 of hoger.
    • Ondersteunde computers
          iMac 4K
          iMac 5K
          MacBook Pro Retina
          Mac Pro aangesloten op HiDPI-monitor
          Mac mini aangesloten op HiDPI-monitor
    • De VRAM-waarden controleren:
      Mac 10.9: Kies Mac > Over deze Mac > Meer info (Grafische informatie).
      Mac 10.10, 10.11: Kies Mac > Over deze Mac (Grafische informatie).
    • Raadpleeg dit Apple-ondersteuningsdocument om te kijken of uw computer ondersteuning biedt voor de vereiste OpenGL-versie (4.0 of later).
  • Adobe® Flash® Player 10 is vereist om SWF-bestanden te exporteren.
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot online services. *

* OPMERKING VOOR GEBRUIKERS: U dient te beschikken over een internetverbinding en Adobe ID, en u moet akkoord gaan met de licentieovereenkomst om dit product te activeren en te gebruiken. Dit product kan mogelijk integreren met of toegang toestaan tot bepaalde online services van Adobe of derden. Adobe-services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die 13 jaar of ouder zijn. Gebruikers dienen ook akkoord te gaan met aanvullende gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van Adobe. Toepassingen en services zijn niet beschikbaar in alle landen of talen en zijn mogelijk onderhevig aan verandering of beëindiging zonder kennisgeving. Aanvullende kosten of abonnementskosten zijn mogelijk van toepassing.

Taalversies

InDesign CC is beschikbaar in de volgende talen:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

עברית*

Magyar

Italiano

Nederlands

Norsk

Polski

Português (Brasil)

Suomi

Svenska

Türkçe

Українська

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabisch en Hebreeuws worden ondersteund in de versie voor het Midden-Oosten met een volledige taalondersteuning voor rechts naar links schrijven, Arabische/Hebreeuwse functies en een Engelstalige interface; ook verkrijgbaar in een Franstalige (Français*) versie voor Noord-Afrika met een volledige taalondersteuning voor rechts naar links schrijven, Arabische/Hebreeuwse functies en een Franstalige interface.

Systeemvereisten en taalversies voor InDesign CC (2014)

Windows

• Intel® Pentium 4- of AMD Athlon® 64-processor
  • Microsoft Windows 7 met Service Pack 1, Windows 8 of Windows 8.1
  • 2 GB RAM (8 GB aanbevolen)
  • 2,6 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (installatie op verwisselbare flashapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1280 x 800 aanbevolen) met 32-bits videokaart; ondersteuning voor HiDPI-beeldscherm
  • Adobe® Flash® Player 10 is vereist om SWF-bestanden te exporteren
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot online services.*

Mac OS

• Multicore Intel-processor
  • Mac OS X v10.7, v10.8, v10.9 of v10.10
  • 2 GB RAM (8 GB aanbevolen)
  • 2,6 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (kan niet worden geïnstalleerd op een volume met een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op verwisselbare flashapparaten)
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1280 x 800 aanbevolen) met 32-bits videokaart; ondersteuning voor Retina-beeldscherm
  • Adobe® Flash® Player 10 is vereist om SWF-bestanden te exporteren.
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot online services.*

InDesign CC-systeemvereisten

Windows

• Intel® Pentium® 4- of AMD Athlon® 64-processor
  • Microsoft® Windows® 7 met Service Pack 1, Windows 8 of Windows 8.1
  • 2 GB RAM (8 GB aanbevolen)
  • 2,6 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (installatie op verwisselbare flashapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1.024 x 768 (1280 x 800 aanbevolen) met 32-bits videokaart
  • Adobe® Flash® Player 10 is vereist om SWF-bestanden te exporteren
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot online services.*

Mac OS

• Multicore Intel-processor
  • Mac OS X v10.6.8, v10.7, v10.8 of v10.9
  • 2 GB RAM (8 GB aanbevolen)
  • 2,6 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (kan niet worden geïnstalleerd op een volume met een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op verwisselbare flashapparaten)
  • Monitor met een resolutie van 1.024 x 768 (1.280 x 800 aanbevolen) met 32-bits videokaart. Ondersteuning voor Retina Display.
  • Adobe Flash Player 10 is vereist om SWF-bestanden te exporteren
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot online services.*

* Dit product kan mogelijk integreren met of toegang toestaan tot bepaalde online services van Adobe of derden. Online services van Adobe, waaronder de Adobe Creative Cloud™-service, zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die 13 jaar of ouder zijn. Gebruikers dienen ook akkoord te gaan met aanvullende bepalingen en het onlineprivacybeleid van Adobe. De toepassingen en online services zijn niet in alle landen of talen beschikbaar. Voor toegang hiervoor is mogelijk gebruikersregistratie vereist. De toepassingen en services kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd of stopgezet. Aanvullende kosten of abonnementskosten zijn mogelijk van toepassing.

Systeemvereisten InDesign CS6

Windows

• Intel® Pentium® 4- of AMD Athlon® 64-processor
  • Microsoft® Windows® XP met Service Pack 3 of Windows 7 met Service Pack 1. Adobe® Creative Suite® 5.5 en de CS6-toepassingen bieden ook ondersteuning voor Windows 8 en Windows 8.1. Zie de veelgestelde vragen bij CS6 voor meer informatie over ondersteuning voor Windows 8.*
  • 1 GB RAM (2 GB aanbevolen)
  • 1,6 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (installatie op verwisselbare flashapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1280 x 800 aanbevolen) met 16-bits grafische adapter
  • Dvd-romstation
  • Adobe® Flash® Player 10 is vereist om SWF-bestanden te exporteren
  • Voor bepaalde functies in Adobe Bridge is een voor DirectX 9 geschikte grafische adapter met minimaal 64 MB VRAM vereist
  • Deze software werkt niet zonder activering. Breedbandverbinding met internet en registratie zijn vereist voor softwareactivering, validering van abonnementen en toegang tot online services.* Activering via telefoon is niet beschikbaar.

* Meer informatie over ondersteuning voor Windows

Mac OS

• Multicore Intel-processor
  • Mac OS X v10.6.8 of v10.7. Adobe Creative Suite 5-, CS5.5- en CS6-toepassingen bieden ondersteuning voor Mac OS X v10.8 of v10.9 indien geïnstalleerd op Intel-gebaseerde systemen.**
  • 1 GB RAM (2 GB aanbevolen)
  • 2,6 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (kan niet worden geïnstalleerd op een volume met een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op verwisselbare flashapparaten)
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1280 x 800 aanbevolen) met 16-bits grafische adapter
  • Dvd-romstation
  • Adobe Flash Player 10 is vereist om SWF-bestanden te exporteren
  • Deze software werkt niet zonder activering. Breedbandverbinding met internet en registratie zijn vereist voor softwareactivering, validering van abonnementen en toegang tot online services.* Activering via telefoon is niet beschikbaar.

* Dit product kan mogelijk integreren met of toegang toestaan tot bepaalde online services van Adobe of derden ("Online services"). Online services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder. De gebruikers dienen akkoord te gaan met extra gebruiksvoorwaarden en het onlineprivacybeleid van Adobe. Online services zijn niet in alle landen of talen beschikbaar. Voor toegang tot de services is mogelijk gebruikersregistratie vereist. De services kunnen zonder kennisgeving geheel of gedeeltelijk worden gewijzigd of geannuleerd. Er kunnen aanvullende vergoedingen of abonnementskosten in rekening worden gebracht.

** Meer informatie over ondersteuning voor Mac OS X Mavericks.

Systeemvereisten InDesign CS5.5

Windows

• Intel® Pentium® 4- of AMD Athlon® 64-processor
  • Microsoft® Windows® XP met Service Pack 2 (Service Pack 3 aanbevolen); Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate of Enterprise met Service Pack 1, of Windows 7
  • 1 GB RAM (2 GB aanbevolen)
  • 1,6 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (installatie op verwisselbare flashapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1280 x 800 aanbevolen) met 16-bits videokaart
  • Dvd-romstation
  • Adobe Flash® Player 10-software vereist voor het exporteren van SWF-bestanden
  • Een breedbandverbinding met internet is vereist voor online services en voor het geregeld valideren* van Subscription Edition (indien van toepassing)

Mac OS

• Multicore Intel®-processor
  • Mac OS X v10.5.8 of v10.6
  • 1 GB RAM (2 GB aanbevolen)
  • 2,6 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (kan niet worden geïnstalleerd op een volume met een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op verwisselbare flashapparaten)
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1280 x 800 aanbevolen) met 16-bits videokaart
  • Dvd-romstation
  • Adobe Flash® Player 10-software vereist voor het exporteren van SWF-bestanden
  • Breedbandverbinding met internet vereist voor online services en regelmatige validatie van het Edition-abonnement (indien van toepassing)*

* Online services van Adobe, waaronder Adobe CS Live-services, zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder en vereisen dat gebruikers akkoord gaan met aanvullende voorwaarden en het online privacybeleid van Adobe. Online services zijn niet beschikbaar in alle landen of talen, vereisen mogelijk gebruikersregistratie en zijn mogelijk onderhevig aan verandering of beëindiging zonder kennisgeving. Er kunnen aanvullende vergoedingen of abonnementskosten in rekening worden gebracht.

Systeemvereisten InDesign CS5

Windows

• Intel® Pentium® 4- of AMD Athlon® 64-processor
  • Microsoft® Windows® XP met Service Pack 2 (Service Pack 3 aanbevolen); Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate of Enterprise met Service Pack 1, of Windows 7
  • 1 GB RAM (2 GB aanbevolen)
  • 1,6 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (installatie op verwisselbare flashapparaten is niet mogelijk).
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1280 x 800 aanbevolen) met 16-bits videokaart
  • Dvd-romstation
  • Adobe® Flash® Player 10 is vereist om SWF-bestanden te exporteren
  • Voor online services is een breedbandverbinding met internet vereist*

Mac OS

• Multicore Intel-processor
  • Mac OS X v10.5.7 of v10.6
  • 1 GB RAM (2 GB aanbevolen)
  • 2,6 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (kan niet worden geïnstalleerd op een volume dat gebruikmaakt van een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of verwisselbare flashapparaten)
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1280 x 800 aanbevolen) met 16-bits videokaart
  • Dvd-romstation
  • Adobe Flash Player 10 is vereist om SWF-bestanden te exporteren
  • Voor online services is een breedbandverbinding met internet vereist*

*U kunt de functionaliteit van dit product uitbreiden met bepaalde functies die online worden gehost, waaronder CS Live online services ("online services"), op voorwaarde dat u een snelle internetverbinding hebt. De online services en bepaalde bijbehorende functies zijn niet in alle landen, talen en/of valuta beschikbaar, en kunnen zonder kennisgeving geheel of gedeeltelijk worden stopgezet. Op het gebruik van de online services zijn aparte gebruiksvoorwaarden en het online privacybeleid van toepassing. Voor toegang tot deze services is soms gebruikersregistratie vereist. Voor bepaalde online services, waaronder services die aanvankelijk gratis worden aangeboden, kunnen aanvullende kosten in rekening worden gebracht. Voor meer informatie, de geldende gebruiksvoorwaarden en het online privacybeleid gaat u naar www.adobe.com/nl.

Systeemvereisten InDesign CS4

Windows

• Processor van 1,5 GHz of sneller
  • Microsoft® Windows® XP met Service Pack 2 (Service Pack 3 aanbevolen) of Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate of Enterprise met Service Pack 1 (gecertificeerd voor 32-bits versies van Windows XP en Windows Vista)
  • 512 MB RAM (1 GB aanbevolen)
  • 1,8 GB vrije ruimte op de vaste schijf voor installatie; extra vrije ruimte vereist tijdens installatie (installatie op flashapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1280 x 800 aanbevolen) met 16-bits videokaart
  • Dvd-romstation
  • QuickTime 7 voor de multimediafuncties
  • Voor online services is een breedbandverbinding met internet vereist*

Compatibiliteit met Windows 7

Mac OS

• PowerPC® G5- of multicore Intel®-processor
  • Mac OS X v10.4.11–10.5.4
  • 512 MB RAM (1 GB aanbevolen)
  • 1,6 GB vrije ruimte op de vaste schijf voor installatie; extra vrije ruimte vereist tijdens installatie (installatie op een volume dat gebruikmaakt van een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op flashapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1280 x 800 aanbevolen) met 16-bits videokaart
  • Dvd-romstation
  • QuickTime 7 voor de multimediafuncties
  • Voor online services is een breedbandverbinding met internet vereist*

Compatibiliteit met Snow Leopard

*U kunt de functionaliteit van dit product uitbreiden met bepaalde functies die online worden gehost, waaronder CS Live online services ("online services"), op voorwaarde dat u een snelle internetverbinding hebt. De online services en bepaalde bijbehorende functies zijn niet in alle landen, talen en/of valuta beschikbaar, en kunnen zonder kennisgeving geheel of gedeeltelijk worden stopgezet. Op het gebruik van de online services zijn aparte gebruiksvoorwaarden en het online privacybeleid van toepassing. Voor toegang tot deze services is soms gebruikersregistratie vereist. Voor bepaalde online services, waaronder services die aanvankelijk gratis worden aangeboden, kunnen aanvullende kosten in rekening worden gebracht. Voor meer informatie, de geldende voorwaarden van de gebruiksrechtovereenkomst en het onlineprivacybeleid gaat u naar www.adobe.com/nl.

Systeemvereisten InDesign CS3

Windows

• Intel Pentium 4-, Intel Centrino-, Intel Xeon- of Intel Core Duo- (of compatibele) processor
  • Microsoft Windows XP met Service Pack 2 of Windows Vista Home Premium, Business, Ultimate of Enterprise (gecertificeerde ondersteuning voor 32-bits versies)
  • 256 MB RAM (512 MB aanbevolen) voor Windows XP; 512 MB (1 GB aanbevolen) voor Windows Vista
  • 1,8 GB vrije ruimte op de vaste schijf (tijdens de installatie is meer vrije ruimte nodig)
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 en een 16-bits videokaart
  • Dvd-romstation
  • QuickTime 7 voor de multimediafuncties
  • Internet- of telefoonverbinding om het product te activeren
  • Breedbandverbinding met internet vereist voor Adobe Stock Photos* en andere services

Mac OS

• PowerPC G4- of G5- of multicore Intel-processor
  • Mac OS X v10.4.810.5 (Leopard)
  • 256 MB RAM (512 MB aanbevolen) voor op PowerPC gebaseerd systeem; 512 MB (1 GB aanbevolen) voor op Intel gebaseerd systeem
  • 1,6 GB vrije ruimte op de vaste schijf (tijdens de installatie is meer vrije ruimte nodig)
  • Monitor met een resolutie van 1024 x 768 en een 16-bits videokaart
  • Dvd-romstation
  • QuickTime 7 voor de multimediafuncties
  • Internet- of telefoonverbinding om het product te activeren
  • Breedbandverbinding met internet vereist voor Adobe Stock Photos* en andere services

*Online services, inclusief maar niet beperkt tot, Adobe Stock Photos en Adobe Connect, zijn wellicht niet beschikbaar in alle landen, talen en valuta. Beschikbaarheid van services kan worden gewijzigd. Gebruik van online services valt onder de voorwaarden en condities van een afzonderlijke overeenkomst en kan onderhevig zijn aan extra kosten.