Je telefoonnummer toevoegen en gebruiken om je Adobe ID-wachtwoord opnieuw in te stellen

Wanneer je je aanmeldt bij je Adobe ID-account, herinnert Adobe je er af en toe aan dat je je mobiele telefoonnummer kunt toevoegen om je account te herstellen. Nadat je het mobiele telefoonnummer hebt toegevoegd, kun je je wachtwoord opnieuw instellen met behulp van een code die naar je mobiele telefoon is verzonden.

Wil je je telefoonnummer niet gebruiken om je wachtwoord opnieuw in te stellen?

Het is niet verplicht om je telefoonnummer op te geven. Je kunt je wachtwoord opnieuw instellen met behulp van het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Adobe ID-account. Als je een telefoonnummer toevoegt, kun je echter heel gemakkelijk je mobiele telefoon gebruiken om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Als je je telefoonnummer nu niet wilt toevoegen, klik je op Overslaan.

Klik op OVERSLAAN

Een telefoonnummer toevoegen om je account te herstellen

1. Klik op het vlagpictogram en selecteer je land, bijvoorbeeld Nederland.

Land opgeven

Het landnummer van het geselecteerde land wordt automatisch weergegeven.

Landnummer wordt automatisch toegevoegd
  2. Voer je mobiele telefoonnummer in achter het landnummer.

Telefoonnummer invoeren

Opmerking:

Je hoeft geen streepjes of spaties toe te voegen in je mobiele nummer. Het systeem voegt automatisch streepjes of spaties toe in overeenstemming met de vereiste notatie voor je land.

3. Klik op Sms ontvangen.

Klik op Sms ontvangen

Een verificatiecode van zes cijfers wordt naar je mobiele nummer verzonden.

4. Controleer je mobiele telefoon en voer de zescijferige verificatiecode in. Klik op Controleren.

Verificatiecode invoeren

Je mobiele telefoonnummer wordt toegevoegd aan je Adobe ID-account. Je kunt nu je wachtwoord opnieuw instellen met je telefoon.

Telefoonnummer opgeslagen

Neem contact met ons op als je je telefoonnummer niet kunt toevoegen.

Telefoonnummer voor accountherstel rechtstreeks toevoegen aan je Adobe ID-account

Je kunt het telefoonnummer ook rechtstreeks toevoegen aan je Adobe ID-account. Zie Een telefoonnummer toevoegen om je account te herstellen voor meer informatie.

Telefoonnummer wijzigen

Zie Adres of telefoonnummer wijzigen als je het telefoonnummer wilt wijzigen dat aan je Adobe ID-account is gekoppeld.

Wachtwoord opnieuw instellen met je telefoon

Als je je wachtwoord bent vergeten of de foutmelding 'Adobe ID en wachtwoord komen niet overeen' krijgt, voer je deze stappen uit om je wachtwoord opnieuw in te stellen met je telefoon:

1. Ga naar je Adobe ID-account.

2. Klik in het aanmeldvenster op Wachtwoord vergeten.

forgot password
  3. Voer in het venster Wachtwoord vergeten het e-mailadres in dat is gekoppeld aan je Adobe ID en klik op Volgende.

email address

Kun je de tekst die wordt weergegeven in het veld 'E-mailadres' niet wissen? Klik eenvoudig in het veld en begin te typen.

Als je de foutmelding 'Het opgegeven e-mailadres komt niet overeen met een account in onze administratie' krijgt, probeer dan een ander e-mailadres.

4. Kies in het venster Wachtwoord resetten hoe je je wachtwoord opnieuw wilt instellen (per e-mail of telefoon) en klik op Volgende.

Kies tussen herstellen per e-mail of per telefoon

Als je je telefoonnummer niet aan je account hebt toegevoegd of als je ervoor kiest het wachtwoord opnieuw in te stellen via je e-mailadres, stuurt Adobe een e-mail met instructies om je wachtwoord opnieuw in te stellen naar het ingevoerde adres. Zie Je Adobe ID-account beheren als je een telefoonnummer voor accountherstel wilt toevoegen.

Opmerking:

Als je de e-mail van Adobe niet in je postvak ziet, controleer dan de map met spam of ongewenste e-mail of raadpleeg Ik heb een verwachte e-mail van Adobe niet ontvangen.

Heb je geen toegang tot je e-mail? Zie de sectie Geen toegang tot e-mail in Problemen met Adobe ID-account en aanmelding oplossen.

Als je ervoor kiest het wachtwoord opnieuw in te stellen met je telefoonnummer, wordt een verificatiecode verzonden naar je geregistreerde telefoonnummer.

5. Voer in het venster Controleer je telefoon de 6-cijferige verificatiecode in en klik op Verifiëren.

Verificatiecode invoeren
  6. Voer in het venster Wachtwoord resetten tweemaal je nieuwe wachtwoord in en klik op Mijn wachtwoord resetten.

reset password

Je wachtwoord wordt opnieuw ingesteld.