Documenten ondertekenen

Het ondertekenen is een van de belangrijkste functies van Adobe Sign. Hieronder worden de verschillende ondertekeningsmethoden besproken.

Ondertekening via e-mailkoppeling of wanneer u bent aangemeld

Dit is het standaardproces voor het ondertekenen van documenten die door Adobe Sign naar u zijn verzonden.

Via e-mailkoppeling

1. Klik op de koppeling in de e-mail "Ondertekenen [documentnaam]".
  2. Klik in de velden en voer de gegevens in waarom wordt gevraagd.
  3. Klik in het handtekeningveld. Er wordt een pop-upvenster weergegeven.
  4. Typ uw naam in de sectie Naam boven aan het pop-upvenster. Controleer de gegenereerde handtekening of klik op het pictogram Tekenen en teken uw handtekening met de muis.
  5. Klik op Toepassen.
  6. Klik op de knop Klik om uw handtekening te plaatsen.

Als u bent aangemeld bij Adobe Sign

1. Ga naar de pagina Beheren.
  2. Dubbelklik op een overeenkomst in de sectie Wachtend op ondertekening door mij.
  3. Klik in de velden en voer de gegevens in waarom wordt gevraagd.
  4. Klik in het handtekeningveld. Er wordt een pop-upvenster weergegeven.
  5. Typ uw naam in de sectie Naam boven aan het pop-upvenster. Controleer de gegenereerde handtekening of klik op het pictogram Tekenen en teken uw handtekening met de muis.
  6. Klik op Toepassen.
  7. Klik op de knop Klik om uw handtekening te plaatsen.

Alleen ik onderteken

Gebruik deze procedure als u een document moet ondertekenen en het vervolgens naar iemand anders moet sturen. Deze workflow staat niet toe dat u een handtekening van iemand anders verkrijgt.

1. Klik op de Dashboard-pagina op Alleen ik onderteken.
  2. Voer het e-mailadres in van de persoon naar wie u het document wilt verzenden.
  3. Een document slepen-en-neerzetten, bijvoegen of kiezen om te verzenden.
  4. Selecteer de optie Zie voorbeeld/zet handtekening/voeg formuliervelden toe.
  5. Klik op Volgende.
  6. Sleep de vereiste velden en zet ze neer in het document.
  7. Klik op Ondertekenen en dan verzenden.
  8. Vul de velden in en pas uw handtekening toe.
  9. Klik op Klik om uw handtekening te plaatsen.

Opmerking:

Als u liever een uitgebreidere uitleg van het proces wilt, vindt u hier de stap-voor-stap procedure!

Ondertekening via een iOS- of Android-app

Met de Adobe Sign-app voor iOS en Android kunt u overeenkomsten ondertekenen, net zoals in de webtoepassing.

1. Meld u aan bij de app met uw aanmeldingsgegevens van Adobe Sign.
  2. Tik op de optie Wachtend op ondertekening door mij aan de linkerkant van het scherm.
  3. Tik op de overeenkomst die u wilt ondertekenen.
  4. Tik op Openen en ondertekenen rechtsboven in het venster.
  5. Tik op de benodigde velden om de gevraagde informatie in te voeren.
  6. Tik op de handtekeningvelden om te ondertekenen en zet uw handtekening met uw vinger of pen.
  7. Tik op de knop Toepassen.
  8. Raak e-Handtekening voltooien rechtsboven in het scherm aan.