Een ondertekend PDF-bestand ontgrendelen

Dit artikel helpt u bij het uitschakelen van deze functie.

Omgeving

Adobe Sign

Stappen

Standaard worden alle ondertekende PDF-bestanden beveiligd met een willekeurig wachtwoord, zodat ze niet kunnen worden gewijzigd.

De versleuteling van documenten wordt bepaald door een back-endinstelling die de klantmanager of ondersteuning kan wijzigen in een wachtwoord naar keuze.

Neem contact op met uw klantmanager (of dien een ondersteuningsaanvraag in) met het verzoek een bekend wachtwoord voor uw account te laten installeren en voeg hier het wachtwoord bij dat u wilt gebruiken (alleen letters en cijfers, geen speciale tekens).

Aanvullende informatie

Dit PDF-beveiligingswachtwoord wordt toegepast wanneer de PDF wordt gedownload (of als bijlage aan de laatste e-mail toegevoegd). Elke nieuwe waarde van het wachtwoord is dus alleen van toepassing op PDF's die worden gedownload of bijgevoegd nadat het wachtwoord is geïnstalleerd.

Zodra het wachtwoord voor de ontgrendeling is geïnstalleerd, kunt u deze stappen volgen om het PDF-bestand te ontgrendelen:

1. Download de nieuwe kopie van de PDF (met behulp van het nieuwe beveiligingswachtwoord)
  2. Open de PDF
  3. Klik op het slotje in de linkerbovenhoek
  4. Klik op de koppeling met de naam: Machtigingsdetails
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Beveiligingsmethode: Geen beveiliging
  6. Voer uw wachtwoord voor de ontgrendeling in en klik op drie keer op de knop OK

U kunt het bestand nu bewerken.