Lees hoe je de Adobe Stock-invoegtoepassing gebruikt om Adobe Stock-middelen te bekijken en licenties voor de middelen te kopen vanuit Microsoft PowerPoint.

Met de Adobe Stock-invoegtoepassing kun je miljoenen royaltyvrije foto's en illustraties van hoge kwaliteit bekijken, voorvertonen en er licenties voor kopen en ze toevoegen aan je presentaties. Je kunt de invoegtoepassing gebruiken om unieke afbeeldingen te vinden over zeer uiteenlopende onderwerpen zoals lifestyle, reizen, achtergronden, bedrijf, gezondheid, natuur, voedsel, techniek en industrie. Al deze Adobe Stock-afbeeldingen zijn rechtstreeks beschikbaar vanuit PowerPoint om je te helpen je meest creatieve dia's en mooiste presentaties te maken.

Installatie

Je kunt de Adobe Stock-invoegtoepassing voor PowerPoint vinden en downloaden via de Office Store. Voor meer informatie over de installatieprocedure van de invoegtoepassing volg je de stappen in dit Microsoft-ondersteuningsartikel.

Aan de slag

Nadat de invoegtoepassing is geïnstalleerd, heb je toegang tot Adobe Stock-middelen vanuit het deelvenster Invoegtoepassingen. Volg deze stappen:

1. Klik in PowerPoint op het menu Invoegen en klik op Mijn invoegtoepassingen in de groep Invoegtoepassingen.

Mijn invoegtoepassingen
  2. Klik in het dialoogvenster Office-invoegtoepassingen onder Mijn invoegtoepassingen op Adobe Stock. De interface van de Adobe Stock-invoegtoepassing wordt weergegeven in het deelvenster Invoegtoepassingen van PowerPoint.

Deelvenster met Adobe Stock-invoegtoepassing
  3. Om de juiste afbeelding of illustratie voor je presentatie te vinden, kun je kiezen uit uiteenlopende onderwerpen. Je kunt ook eenvoudig zoeken door een woord te typen in de Adobe-zoekbalk van het deelvenster Stock.

Use-the-Adobe-Stock-search-bar

Opmerking:

Met de Adobe Stock-invoegtoepassing voor PowerPoint kun je vergelijkbare afbeeldingen zoeken door een afbeelding te uploaden. Je kunt een afbeelding vanaf je bureaublad slepen of op het camerapictogram  naast de zoekbalk klikken om een voorbeeldafbeelding te uploaden.TBijde resultaten worden afbeeldingen weergegeven die lijken op je voorbeeldafbeelding.

Upload image and search
  4. Je kunt ook het type afbeelding opgeven dat je zoekt: foto's, illustraties of beide. Klik hiervoor op de vervolgkeuzelijst naast de zoekbalk en selecteer het gewenste type afbeelding: Alles, Foto's of Illustraties.

Adobe-Stock-PPT-Add-in_filters
  5. Selecteer de gewenste afbeelding.

Opmerking:

Voor elke geselecteerde afbeelding biedt Adobe Stock vergelijkbare afbeeldingen bij Vergelijkbare weergeven. Je kunt die middelen bekijken in het deelvenster onder de geselecteerde afbeelding.

Adobe-Stock-PPT-Add-in_view-similar

Een afbeelding voorvertonen

Als je eenmaal een afbeelding hebt geselecteerd, kun je een voorvertoning van de afbeelding in je presentatie bekijken.

1. Kies de gewenste afbeelding. De specificaties van de afbeelding, zoals afmetingen en bestandstype, worden weergegeven.

Adobe-Stock-PPT-Add-in_view-details
  2. Selecteer Voorvertoning bekijken in PowerPoint.

3. PowerPoint voegt de geselecteerde afbeelding aan de huidige dia toe. Je kunt de afbeelding indien nodig ook verplaatsen.

Opmerking:

Alle afbeeldingen voor voorvertoningen hebben het Adobe Stock-watermerk. Wanneer je een licentie voor een afbeelding koopt, wordt de afbeelding zonder watermerk in je presentatie ingevoegd.

PPT - 8 - preview inserted
  4. Je kunt zoveel afbeeldingen voorvertonen als je maar wilt. Je kunt alle voorvertoonde afbeeldingen bekijken in de map Voorvertoningsgeschiedenis.

Opmerking:

Je opent de map Voorvertoningsgeschiedenis door op het tabblad Aanmelden of het accounttabblad te klikken in de rechterbovenhoek van het deelvenster. Selecteer Geschiedenis in de vervolgkeuzelijst en klik op het tabblad Voorvertoningsgeschiedenis om de lijst met eerder bekeken afbeeldingen weer te geven. Klik op het weergegeven id-nummer van de gewenste afbeelding om terug te gaan naar de afbeeldingsdetails en een licentie voor de afbeelding te kopen. De Voorvertoningsgeschiedenis wordt vernieuwd telkens wanneer je PowerPoint opent.

Adobe-Stock-PPT-Add-in_preview-history

Een licentie voor een afbeelding kopen

Nadat je de gewenste afbeelding hebt gekozen, kun je er een licentie voor kopen. Volg deze stappen:

1. Klik onder de geselecteerde afbeelding op Licentie kopen en toevoegen aan PowerPoint.

Opmerking:

Voor meer informatie over de licentievoorwaarden raadpleeg je Informatie over Adobe Stock-licentie.

2. Meld je aanbijje persoonlijke account, teamaccount of bedrijfsaccount als je nog niet bent aangemeld.

3. Volg de aanwijzingen op het scherm om een betaling uit te voeren als je geen lidmaatschap hebt.

4. Nadat je een licentie hebt gekocht, wordt de geselecteerde afbeelding met een hoge resolutie en zonder watermerk aan je huidige dia toegevoegd.

5. Zie dit artikel met Veelgestelde vragen voor meer informatie over het gebruik van afbeeldingen en het kopen van licenties.

Opmerking:

• Je kunt ook een licentie voor eerder bekeken afbeeldingen kopen via het tabblad Voorvertoningsgeschiedenis. Klik op de tab Aanmelden of de accounttab in de rechterbovenhoek van het deelvenster. Selecteer Voorvertoningsgeschiedenis en klik op het weergegeven id-nummer van de gewenste afbeelding om terug te gaan naar de afbeeldingsdetails en een licentie voor de afbeelding te kopen.
    • Je kunt de map Licentiegeschiedenis openen door op het tabblad Aanmelden of het accounttabblad in de rechterbovenhoek van het deelvenster te klikken. Selecteer Geschiedenis in de vervolgkeuzelijst en klik op het tabblad Licentiegeschiedenis om de lijst met eerder bekeken afbeeldingen weer te geven.

Adobe-Stock-PPT-Add-in_license-history
    Licentiegeschiedenis weergeven