Bedrijfsprofielen en Adobe Stock

Gevolgen van de bijgewerkte algemene gebruiksvoorwaarden van Adobe voor gebruikers van Adobe Stock

Alle Adobe-gebruikers moeten de nieuwe gebruiksvoorwaarden op 16 april 2020 accepteren om hun Adobe-producten te kunnen blijven gebruiken. De volgende informatie heeft betrekking op de gevolgen van de nieuwe gebruiksvoorwaarden (GV) van Adobe voor gebruikers van Adobe Stock.

Onder de nieuwe GV hebben we bedrijfsprofielen geïntroduceerd voor klanten die accounts van Creative Cloud voor teams of Creative Cloud voor ondernemingen (zakelijke accounts) hebben. Als je een lidmaatschap of pakket met tegoeden voor Stock voor teams of Stock voor ondernemingen hebt naast je account van Creative Cloud voor teams of Creative Cloud voor ondernemingen, is er geen verdere actie vereist. Je blijft je beschikbare quota en licentiegeschiedenis delen met je bedrijf.

Als je dezelfde Adobe ID gebruikt voor je (1) persoonlijke Adobe Stock-lidmaatschap of pakket met tegoeden en (2) zakelijke account:

• Je krijgt de mogelijkheid om je Creative Cloud-inhoud (CC) over te zetten naar je bedrijfsprofiel. Als je dit doet, worden de Stock-assets die in je CC-bibliotheken zijn opgeslagen, ook overgezet en zijn ze zichtbaar voor de beheerder van je bedrijf. Als je niet wilt dat je persoonlijke Stock-assets worden overgezet naar je bedrijfsprofiel, moet je ze verwijderen uit je persoonlijke CC-bibliotheken voordat je je CC-inhoud naar je bedrijfsprofiel overzet.
    • Als je geen assets hebt opgeslagen in je persoonlijke CC-bibliotheken, hoef je op dit moment geen actie te ondernemen.
  • Zelfs als je je persoonlijke CC-inhoud naar je bedrijfsprofiel overzet, heb je nog steeds toegang tot de Stock-assets op stock.adobe.com waarvoor je een licentie hebt gekocht en kun je je Stock-assets downloaden zolang je een actief account hebt.
  • Later dit jaar krijg je de mogelijkheid om de Stock-assets waarvoor je een licentie hebt gekocht en het saldo van je persoonlijke lidmaatschap of pakketten met tegoeden over te zetten naar je bedrijfsprofiel. Daarnaast kun je de in-app integratie behouden. Als je je Stock-assets niet naar je bedrijf wilt overzetten, volg je de onderstaande instructies om assets te downloaden naar je computer of via een andere opslagmethode. We wijzen je erop dat Adobe Stock-quota verwijst naar het aantal Adobe Stock-assets in je account waarvoor je een licentie kunt kopen.

Hieronder vind je meer details:

Ik ben een zakelijke Creative Cloud-klant die:

(1) als individu eerder licenties voor Adobe Stock-assets heeft gekocht en

(2) geen actief individueel lidmaatschap of pakket met tegoeden heeft

Ik ben een zakelijke Creative Cloud-klant:

(1) die een actief persoonlijk Adobe Stock-lidmaatschap of pakket met tegoeden heeft en

(2) ik kies ervoor om mijn quota en licentiegeschiedenis niet over te zetten naar een bedrijf of om geen actie te ondernemen

Ik ben een zakelijke Creative Cloud-klant:

(1) die een actief persoonlijk Adobe Stock-lidmaatschap of pakket met tegoeden heeft en

(2) ik kies ervoor om mijn quota en licentiegeschiedenis naar mijn bedrijf over te zetten

Wat gebeurt er met mijn licentiegeschiedenis/inhoud waarvoor ik een licentie heb gekocht?

Je kunt inhoud waarvoor je eerder een licentie hebt gekocht, bekijken op stock.adobe.com zolang je account actief is.

Indien je ervoor kiest om je Stock-licentiegeschiedenis over te zetten (een optie die later dit jaar beschikbaar zal zijn op stock.adobe.com), is je licentiegeschiedenis ook beschikbaar voor je bedrijf

Je kunt inhoud waarvoor je eerder een licentie hebt gekocht, bekijken op stock.adobe.com zolang je account actief is. Deze inhoud is alleen voor jou zichtbaar.

Je bedrijf kan nu je voorheen persoonlijke licentiegeschiedenis en inhoud zien.

Wat gebeurt er met mijn resterende quota en/of tegoeden?

n.v.t.

Alleen jij kunt gebruikmaken van je resterende quota of tegoeden

Je bedrijf heeft nu toegang tot je resterende quota en/of tegoeden

Wat gebeurt er met Stock-assets die zijn opgeslagen in mijn CC-bibliotheken?

Als je ervoor kiest om je CC-assets over te zetten, worden je persoonlijke CC-bibliotheken ook naar je bedrijfsprofiel overgezet. Als je Stock-assets hebt opgeslagen in je persoonlijke CC-bibliotheken, zie je deze mogelijk met een watermerk nadat je ze hebt overgezet, omdat je een licentie hebt gekocht in je persoonlijke profiel. Je kunt assets waarvoor je een licentie hebt gekocht, echter nog steeds downloaden van de pagina met de licentiegeschiedenis op de website van Adobe Stock.

Als je er niet voor kiest om je CC-assets over te zetten, zijn je persoonlijke CC-bibliotheken niet toegankelijk binnen je CC-apps, die alleen voor zakelijke gebruikers zijn.

Je Stock-quota en -licentiegeschiedenis horen bij je persoonlijke profiel. Je hebt geen toegang tot je Stock-quota vanuit je CC-apps, die alleen voor zakelijke gebruikers zijn. De CC-bibliotheken die in je persoonlijke profiel zijn gemaakt, zijn niet toegankelijk in CC-apps.

Je kunt je nog steeds op de website van Adobe Stock aanmelden met je persoonlijke profiel en gebruikmaken van je Stock-quota. Je moet het Stock-asset downloaden naar je desktop en gebruiken in je CC-apps.

Je moet je bedrijfsprofiel selecteren wanneer je je aanmeldt bij de Adobe Stock-website. Je kunt Stock-assets waarvoor je een licentie hebt gekocht, opslaan in je CC-bibliotheek zolang je account actief is. En je hebt ook toegang tot de CC-bibliotheek in CC-apps. Je hebt ook toegang tot Stock-quota vanuit CC-apps nadat je je CC-bibliotheken hebt overgezet.

We wijzen erop dat gebruikers in deze categorie later in 2020 assets, afbeeldingen en tegoeden kunnen overzetten.

Welke gevolgen heeft dit voor de integratie met Creative Cloud-producten?

Persoonlijke CC-bibliotheken: als je assets downloadt naar je persoonlijke CC-bibliotheken op stock.adobe.com nadat je account is overgezet, kun je deze persoonlijke bibliotheken niet zien in CC-applicaties.

Quota: je huidige Adobe Stock-quota wordt niet weergegeven in CC-applicaties en je kunt er geen licenties voor assets mee kopen. Je moet een licentie voor inhoud kopen door je op stock.adobe.com aan te melden bij je persoonlijke profiel, assets rechtstreeks naar je computer te downloaden en deze te uploaden naar je CC-applicatie om het asset te kunnen gebruiken.

Nieuwe persoonlijke CC-bibliotheken: als je assets downloadt naar je persoonlijke CC-bibliotheken op stock.adobe.com nadat je account is overgezet, kun je deze persoonlijke bibliotheken niet zien in CC-applicaties.

Quota: nu je je quota hebt overgezet naar je bedrijf, kun je, net als andere gebruikers in je bedrijf, de huidige Adobe Stock-quota en -tegoeden gebruiken vanuit je CC-applicaties.

CC-bibliotheken: je kunt CC-bibliotheken die zijn gemaakt op stock.adobe.com zien in CC-applicaties, mits je bent aangemeld bij je zakelijke account en niet bij je persoonlijke account.

Veelgestelde vragen

Als je niet wilt dat sommige of al je Stock-assets samen met de rest van je CC-bibliotheken worden overgezet naar je bedrijfsprofiel, moet je eerst de Stock-assets verwijderen uit je persoonlijke CC-bibliotheken. Als je ze niet van tevoren verwijdert, kun je je ze verwijderen nadat je persoonlijke CC-bibliotheken naar je bedrijfsprofiel zijn overgezet. We wijzen erop dat je altijd toegang hebt tot de Stock-assets waarvoor je een licentie hebt gekocht in de licentiegeschiedenis van je persoonlijke profiel en dat je deze assets kunt blijven downloaden zolang je een actief Adobe Stock-account hebt.

Als je meer dan één bedrijfsprofiel hebt, krijg je de mogelijkheid om te kiezen naar welk profiel je je assets wilt overzetten. Je kunt je assets naar slechts één profiel overzetten en als je assets wilt overzetten moet je ze allemaal overzetten.

We wijzen erop dat je de assets uit je persoonlijke CC-bibliotheken kunt overzetten op elk moment voor- of nadat je akkoord bent gegaan met de nieuwe gebruiksvoorwaarden.

Raadpleeg de onderstaande stappen voor instructies voor het verwijderen van Adobe Stock-assets uit je persoonlijke CC-bibliotheken op stock.adobe.com.

Ga naar stock.adobe.com en selecteer Aanmelden rechtsboven op de pagina als je nog niet bent aangemeld. Meld je aan met het e-mailadres en wachtwoord die zijn gekoppeld aan je persoonlijke Adobe Stock-profiel. Eenmaal aangemeld, ga je opnieuw naar de rechterbovenhoek van het scherm en klik je op de vervolgkeuzepijl naast je naam. Selecteer Persoonlijk in het gedeelte PROFIELEN. Je kunt nu je beschikbare quota zien:

Persoonlijk profiel

Selecteer Licentiegeschiedenis in het bovengenoemde menu. Zodra je je volledige licentiegeschiedenis ziet, kun je een asset rechtstreeks van de pagina downloaden door Downloaden te selecteren:

Licentiegeschiedenis

De vervolgkeuzelijst Mijn bibliotheken volgt elke gebruiker naar elke pagina op stock.adobe.com rechtsboven. Klik op de vervolgkeuzepijl om te zien of je assets aan je CC-bibliotheken hebt toegevoegd. Klik op elke CC-bibliotheekmap om te zien of je Stock-assets in die map hebt opgeslagen:

Mijn bibliotheken

Als je op een CC-bibliotheek klikt die je eerder op stock.adobe.com hebt gemaakt, kun je alle assets in die bibliotheek bekijken. Plaats vervolgens de aanwijzer op het asset dat je wilt verwijderen en selecteer het prullenbakpictogram om het asset uit de bibliotheek te verwijderen:

Bibliotheekdownloads

Je kunt ook een hele bibliotheek verwijderen door de menubalk met extra opties aan de rechterkant van de pagina te selecteren, deze uit te vouwen en Bibliotheek verwijderen te selecteren:

Bibliotheek verwijderen

Opmerking:

Zelfs als je de assets uit je persoonlijke CC-bibliotheken verwijdert, kun je ze altijd downloaden via de pagina met de licentiegeschiedenis zolang je persoonlijke Adobe ID actief is.

Je Adobe Stock-assets zijn gekocht met je persoonlijke profiel, maar je probeert toegang te krijgen tot de Stock-assets in je CC-bibliotheken terwijl je bent aangemeld met je bedrijfsprofiel.

Volg de onderstaande stappen om dit op te lossen:

1. Meld je aan op stock.adobe.com en selecteer je persoonlijke profiel. Klik op de profielkiezer rechtsboven. Selecteer Licentiegeschiedenis. Je ziet alle Stock-assets waarvoor je eerder een licentie hebt gekocht.

2. Download ze naar je desktop of favoriete DAM-tool (Digital Asset Management). Gebruik de gedownloade Stock-assets in je favoriete CC-applicaties. Of upload de Stock-assets naar je CC-bibliotheken om ze te delen met andere gebruikers in je bedrijf of om ze te gebruiken in meerdere CC-applicaties.