Opslag vormt een kerncomponent van het cloudaanbod die ervoor zorgt dat je altijd toegang hebt tot je inhoud en verwante services. Het biedt je de mogelijkheid je Creative Cloud-middelen en Document Cloud-middelen te beheren. Als je Creative Cloud-middelen gebruikt, kun je zelfs samenwerken met andere gebruikers en middelen delen. Creative Cloud helpt je ook je inhoud te synchroniseren met je desktop. Alle inhoud die door jou is gemaakt of geüpload, is gekoppeld aan je account.

Je kunt inhoud migreren om een van de volgende redenen:

• Je schakelt over van een Adobe ID-account naar een Enterprise ID- of Federated ID-account. Zie Identiteitstypen beheren voor meer informatie.
  • Het teamlidmaatschap van je organisatie wordt gewijzigd in een lidmaatschap voor ondernemingen. Je applicaties worden vervolgens gekoppeld aan je nieuwe ondernemingsaccount.

Middelen migreren

Als je middelen hebt gekoppeld aan een bestaand Adobe ID-account, kun je deze middelen migreren van je huidige account naar je nieuwe ondernemingsaccount. De migratie kan automatisch of handmatig worden uitgevoerd. In dit document wordt beschreven hoe je je inhoud handmatig kunt migreren.

Bestanden migreren

Online opgeslagen bestanden blijven gekoppeld aan het oorspronkelijke account. Als je bestanden wilt migreren van een Adobe ID-account naar een ondernemingsaccount, download je de bestanden in je bestaande Adobe ID-account. Upload ze vervolgens naar het ondernemingsaccount.

De eenvoudigste manier om je bestanden te migreren, is via de map Creative Cloud Files op je desktop.

Opmerking:

Opmerkingen en versies die zijn gekoppeld aan de bestanden, blijven niet behouden.

Voer de volgende stappen uit als je de Creative Cloud desktop-app wilt gebruiken om bestanden te synchroniseren.

1. Download al je bestanden voordat je overschakelt naar het nieuwe account.

2. Schakel over naar je nieuwe account door de Creative Cloud desktop-app te openen en je af te melden bij je huidige account. Meld je daarna aan bij het nieuwe account.

3. Als je een andere opslaglocatie wilt selecteren, klik je op het instellingenpictogram () rechtsboven in de Creative Cloud desktop-app. Ga vervolgens naar Synchroniseren aan de linkerkant. Bewerk de maplocatie.

Instellingenvenster

Opmerking:

Zorg ervoor dat je verborgen bestanden en mappen op je computer kunt zien.

De naam van de map Creative Cloud Files die aan je Adobe ID is gekoppeld, wordt gewijzigd in <je oude Adobe ID> Creative Cloud Files. Al je eerder gesynchroniseerde bestanden zijn beschikbaar in de map met de gewijzigde naam. Je Enterprise ID is nu gekoppeld aan de map Creative Cloud Files.

Hoofdmap
  4. Kopieer de inhoud van de map Creative Cloud Files die is gekoppeld aan je vorige Adobe ID, naar de map Creative Cloud Files die is gekoppeld aan je nieuwe account.

Je vindt de map Gebruikers op de volgende locatie:

Windows: C:\Gebruikers\<gebruikersnaam>\
    macOS: Mac HD/Gebruikers/<gebruikersnaam>/

De Creative Cloud desktop-app start de synchronisatie voor de gemigreerde bestanden.

Bibliotheken migreren

Online opgeslagen bibliotheken blijven gekoppeld aan een account. Als je je bibliotheken naar een ander account wilt migreren, deel je de bibliotheken met het andere account. Accepteer de uitnodiging om te delen vervolgens in het andere account.

1. Meld je aan bij het bronaccount van waaruit je de bibliotheken wilt migreren.

2. Ga naar Bibliotheken > Alles.

3. Klik op de vervolgkeuzepijl voor de gewenste bibliotheek en kies Koppeling verzenden.

menu
  4. Klik in het dialoogvenster Koppeling verzenden op de schakeloptie om een openbare koppeling te maken. Kopieer de koppeling.

send-link
  5. Navigeer naar de openbare koppeling nadat je je hebt aangemeld met het doelaccount (je nieuwe ondernemingsaccount).

Je kunt navigeren naar de openbare koppeling in een andere browser of op een andere computer of je kunt je afmelden bij het account in de huidige browser. Meld je daarna aan bij het doelaccount.

6. Klik in het doelaccount op Opslaan.

Herhaal stap 3 tot en met stap 6 in de bovenstaande procedure voor elke bibliotheek die je wilt migreren.

Andere instellingen migreren

Als je instellingen wilt synchroniseren, meld je je aan bij een app met je Adobe ID, synchroniseer je de instellingen en meld je je af. Meld je vervolgens aan met de Enterprise ID of Federated ID. De nieuwste instellingen op de desktop kunnen vervolgens met Creative Cloud worden gesynchroniseerd met behulp van je Enterprise ID of Federated ID.

Mobiele creaties van het ene naar het andere account kopiëren/verplaatsen wordt niet ondersteund.

Creative Cloud Market-middelen en gegevens over ontwerpbibliotheken zijn ook accountspecifiek. Je kunt de middelen opnieuw downloaden en ontwerpbibliotheken maken.

Als je hulp nodig hebt bij de migratie van Adobe Color-gegevens van een Adobe ID naar een Enterprise of Federated ID, vraag je of je beheerder een ticket wil aanmaken bij de klantenservice van Adobe.

Adobe Fonts

Lettertypen die op je desktop zijn geactiveerd, zijn alleen beschikbaar als je bent aangemeld bij de Creative Cloud desktop-app. Wanneer je je aanmeldt met een Enterprise ID, zijn lettertypen die zijn geactiveerd met je Adobe ID niet beschikbaar.

Je kunt lettertypen activeren op je desktop. Apps zoals InDesign en Illustrator vragen je ook om lettertypen te activeren als lettertypen ontbreken in documenten.

Behance

Je hebt twee Behance-accounts die naast elkaar bestaan. Het ene account is gekoppeld aan je Adobe ID en het andere aan je Enterprise ID. Er is geen directe manier om de gegevens van Behance te migreren. In plaats daarvan kun je het volgende doen voor Behance:

1. Maak een Behance-account met je Enterprise of Federated ID.

2. Meld je aan bij je bestaande account met je Adobe ID.

3. Deel het eigendom van de projecten in het bestaande account met je nieuwe account.

4. Meld je desgewenst aan bij je nieuwe account en verwijder het oude account als mede-eigenaar. Hierbij wordt de inhoud gemigreerd, maar niet de opmerkingen en volgers die zijn gekoppeld aan het oude account.

Wat niet automatisch wordt gemigreerd

De volgende inhoud wordt niet automatisch gemigreerd:

• Activiteitenfeed
  • Adobe Anywhere
  • Adobe Color
  • Adobe Stock
  • Adobe Story
  • Adobe Fonts
  • Fill & Sign-gebruikersprofielgegevens
  • Lightroom
  • Video's gepubliceerd via mobiele apps

Inhoud die niet wordt gemigreerd, is nog steeds beschikbaar via je Adobe ID-account.

Zie Een back-up maken van een catalogus als je een back-up wilt maken van catalogi die zijn gemaakt met Lightroom Classic.

Voor Lightroom kun je een lokale back-up maken door 'Sla een kopie op van alle originelen op de opgegeven locatie' in te schakelen voor de lokale opslagomgeving. Zie Voorkeuren instellen voor meer informatie.