Gebruik uw sociale (Facebook- of Google-)account om een Adobe ID-account te maken en u hierbij aan te melden. U kunt ook uw sociale account aan uw bestaande Adobe ID-account koppelen.

U kunt uw sociale (Facebook- of Google-)account gebruiken om u aan te melden bij uw Adobe ID-account en Adobe-apps. Deze manier van aanmelden wordt Social Sign-in genoemd. U kunt Social Sign-in ook gebruiken als u (nog) geen Adobe ID-account hebt.

Hebt u geen Adobe ID-account? U kunt uw Facebook- of Google-account gebruiken om een Adobe ID-account te maken en u hierbij aan te melden. Zie Uw sociale account gebruiken om uw Adobe ID-account te maken.
Hebt u al een Adobe ID-account? U kunt uw Facebook- of Google-account koppelen aan uw bestaande Adobe ID-account. U kunt uw Facebook- of Google-account koppelen aan uw bestaande Adobe ID-account. Zie Uw sociale (Facebook- of Google-)account verbinden met uw bestaande Adobe ID.

Social Sign-in is alleen beschikbaar voor individuele accounts.U kunt een sociale account niet koppelen aan een bestaande zakelijke account, of Social Sign-in gebruiken om een zakelijke account te maken.

Gebruik uw sociale account om uw Adobe ID-account te maken

U kunt uw sociale (Facebook- of Google-)account gebruiken om uw Adobe ID-account te maken. Wanneer u zich de eerste keer met uw sociale account aanmeldt, wordt uw Adobe ID-account gemaakt. Daarna kunt u zich eenvoudigweg met uw sociale account aanmelden en uw aankopen, lidmaatschap, updates en proefversies van Adobe-apps en -services beheren, en meer. Zie Uw Adobe ID-account beheren voor meer informatie.

Opmerking:

Het e-mailadres dat aan uw Adobe ID is gekoppeld, is hetzelfde als het e-mailadres van uw sociale account.

Als u zich wilt aanmelden met uw sociale account, volgt u deze stappen:

1. Navigeer op een van de volgende manieren naar het aanmeldingsvenster: Kies de optie die u het gemakkelijkste vindt.

• Open in uw browser de account pagina.
    • Klik op het Creative Cloud-pictogram op uw taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) om de Creative Cloud-desktopapp te openen.
      Als de Creative Cloud-desktopapp wordt geopend, bent u al aangemeld. In dit geval meldt u zich eerst af bij de Creative Cloud-desktopapp zoals uitgelegd in Afmelden bij Creative Cloud-desktopapp.Klik vervolgens op het gedimde Creative Cloud-pictogram.
    • Start een van de Creative Cloud-toepassingen op uw computer. U wordt gevraagd om u aan te melden. Als u niet wordt gevraagd om u aan te melden, kiest u Help > Aanmelden (uw Adobe ID).
      Als de optie Help >  aanmelden (uw Adobe ID) gedimd wordt weergegeven of als u (Uw Adobe ID) afmelden ziet, bent u al aangemeld. In dit geval kiest u Afmelden, en vervolgens Help > Aanmelden.
  2. Kies in het aanmeldingsscherm de Facebook- of Google-knop.

Aanmeldingsscherm
  3. Voer de gegevens van uw Facebook- of Google-account in en volg de instructies op het scherm.

U wordt gevraagd om wat extra informatie op te geven voordat uw Adobe ID wordt ingesteld. Als u zich met een telefoonnummer bij uw sociale account hebt aangemeld, wordt u gevraagd om een e-mailadres op te geven. Dit wordt dan het e-mailadres dat aan uw Adobe ID is gekoppeld.

Opmerking:

• Wanneer u zich afmeldt bij de Creative Cloud-desktopapp, een Creative Cloud-app of een Adobe-webpagina, blijft u aangemeld bij Facebook of Google. Als u geen gedeelde computer gebruikt, moet u zorgen dat u zich afmeldt bij Facebook of Google wanneer u zich afmeldt bij Adobe-apps of een Adobe-webpagina.
  • Als u een nieuwe Facebook-account maakt of het wachtwoord van uw Facebook-account wijzigt, wordt u niet teruggebracht naar de Adobe-app of de Adobe-webpagina waar u de Social Sign-in bent begonnen. In dit geval gaat u terug naar de app en klikt u op Opnieuw beginnen of navigeert u terug naar de webpagina.
  • Als u zich via de Creative Cloud-desktopapp of een willekeurige Creative Cloud-app aanmeldt met een Facebook- of Google-account, worden gebruikers die eerder bij de systeembrowser zijn aangemeld, zoals Google Chrome of Apple Safari, afgemeld. ls u bijvoorbeeld bent aangemeld met Adobe-ID A in de systeembrowser en u dan aanmeldt met Adobe ID B via de Creative Cloud-desktopapp, bent u niet langer aangemeld als gebruiker A in de systeembrowser. Dit geldt alleen voor Social Sign-in. Als u zich aanmeldt met uw Adobe-ID en wachtwoord in een Adobe-app, heeft dit geen effect op de aangemelde gebruiker in de browser.

Uw Adobe ID-account is ingesteld.

Als u zich hebt aangemeld via de accountspagina, wordt uw Adobe ID-accountspagina weergegeven. Anders wordt u omgeleid naar de webpagina (bijvoorbeeld www.adobe.com) of naar de Adobe-app vanwaar u zich hebt aangemeld.

Als u al een Adobe ID-account hebt, kunt u uw sociale (Facebook- of Google-)account hiermee koppelen. U kunt uw Adobe ID-account dan beheren door u aan te melden met uw sociale account. U kunt zich daarnaast met uw Adobe ID en wachtwoord blijven aanmelden.

U kunt uw sociale account op twee manieren aan uw Adobe ID-account koppelen:

De accounts koppelen via uw Adobe ID-accountpagina

1. Meld u aan bij uw Adobe ID-account.

2. Klik in de navigatiebalk bovenaan de Adobe-accountpagina op het tabblad Profiel.

Klik op het tabblad Profiel
  3. Kies Gekoppelde accounts in het linkerdeelvenster.

Kies Gekoppelde accounts
  4. Kies Koppelen in de sectie voor aanmelden met sociale accounts om uw Facebook- of Google-account te koppelen.

Sociale accounts koppelen - bevestiging
  5. Volg de instructies op het scherm.

6. Uw sociale (Facebook- of Google-)account is nu aan uw Adobe ID-account gekoppeld. U kunt zich nu aanmelden met uw Facebook- of Google-account en uw aankopen, lidmaatschap, updates en proefversies van Adobe-apps en -services beheren, en nog meer. Zie Uw Adobe ID-account beheren voor informatie overuw Adobe ID beheren.

Opmerking:

U kunt één Facebook-account en één Google-account aan uw Adobe ID-account koppelen.

Als het e-mailadres van uw sociale account hetzelfde is als uw Adobe ID-e-mailadres

Wanneer u zich aanmeldt met uw sociale account en als uw sociale account hetzelfde e-mailadres heeft als uw Adobe ID, wordt u gevraagd om de accounts te koppelen. Als het e-mailadres van uw Facebook-account en uw Adobe ID-account jansmits@voorbeeld.nl is, wordt u gevraagd om uw Facebook-account aan uw Adobe ID-account te koppelen.

1. Klik in het aanmeldingsscherm op de Facebook- of Google-knop.

Aanmeldingsscherm
  2. Voer de gegevens van uw Facebook- of Google-account in.

3. Als het e-mailadres van uw Adobe ID hetzelfde is als het e-mailadres van uw sociale account, wordt u gevraagd om uw sociale account aan uw Adobe ID te koppelen.

Sociale accounts koppelen
  4. Zorg dat de optie om uw sociale account aan uw Adobe ID te koppelen, is geselecteerd. Klik vervolgens op Mijn accounts koppelen.

5. Er wordt een verificatiecode naar het e-mailadres van uw Adobe ID verzonden. Voer de verificatiecode in het volgende venster in en klik vervolgens op Verifiëren.

Verificatiecode invoeren
  6. Uw Adobe ID wordt aan uw sociale account gekoppeld. Klik op Gereed.

Accounts gekoppeld

U kunt u nu aanmelden met Facebook of Google om uw account te beheren. U kunt u ook nog, zoals voorheen, aanmelden met het e-mailadres van uw Adobe ID.

Uw sociale account ontkoppelen van uw Adobe ID-account

Voer de volgende stappen uit om uw sociale account te ontkoppelen van uw Adobe ID-account:

1. Meld u aan bij uw Adobe ID-account.

2. Klik in de navigatiebalk bovenaan op Profiel.

Klik op het tabblad Profiel
  3. Kies Gekoppelde accounts in het linkerdeelvenster.

Kies Accounts koppelen
  4. Om een sociale account van uw Adobe ID-account te ontkoppelen, klikt u op de knop Ontkoppelen naast de account.

Accounts ontkoppelen
  5. Kies Ontkoppelen in de weergegeven prompt.

Dialoogvenster Accounts ontkoppelen

Als u nog nooit een wachtwoord voor uw account hebt ingesteld, wordt u gevraagd om een wachtwoord te maken terwijl u probeert de sociale account die u het laatst hebt gekoppeld, te verwijderen.

Stel, u hebt een Facebook- en een Google-account aan uw Adobe ID-account gekoppeld, en u hebt geen wachtwoord voor uw account ingesteld. Als u een van de sociale accounts ontkoppelt, bijvoorbeeld de Facebook-account, wordt u niet gevraagd om een wachtwoord te maken. Als u nu de laatste sociale account ontkoppelt, in dit geval de Google-account, wordt u gevraagd om een wachtwoord te maken.

Problemen met Social Sign-in oplossen

Voor informatie over het oplossen van problemen met Social Sign-in leest u Aanmeldingsfouten met uw sociale account oplossen.