Sommige toepassingen of services kunnen systeemfouten veroorzaken of lopen vast wanneer ze samen met Adobe-toepassingen uitgevoerd worden. Services zijn gespecialiseerde programma's die functies uitvoeren om andere programma's te ondersteunen. Voordat u uw Adobe-toepassing start, dient u andere toepassingen uit te schakelen met Selectief opstarten, waaronder opstartonderdelen (onderdelen die automatisch opstarten met Windows) en services.

Belangrijk: Wanneer u de selectie van Systeemservices in het geheugen laden opheft in Selectief of Diagnostisch opstarten, verwijdert u alle herstelpunten voor het hulpprogramma Systeemherstel permanent. Als u zich zorgen maakt over het permanent verwijderen van uw herstelpunten, hef de selectie van deze optie dan niet op, en test vervolgens het probleem. Soms is het nodig eerst Systeemservices uit te schakelen om het probleem te testen.

Opmerking: afhankelijk van uw systeemconfiguratie kunnen de opdrachten in deze stappen enigszins variëren.

Opstartonderdelen en services die niet van Microsoft zijn, uitschakelen

1. Sluit alle toepassingen af.
  2. Kies Start > Draaien en type msconfig in het vakje Open. Klik op OK.
  3. Maak een aantekening van alle ongeselecteerde items op de tabbladen Opstarten en Services.
  4. Klik op het tabblad Algemeen en kies Selectief opstarten.
  5. Klik op het tabblad Opstarten en selecteer Alles uitschakelen.
  6. Selecteer alle opstartonderdelen die van essentieel belang zijn voor het testen van het probleem. Als u niet zeker weet of een item van essentieel belang is, laat het dan ongeselecteerd (uitgeschakeld).
  7. Klik op het tabblad Services en selecteer Alle Microsoft-services verbergen
  8. Klik op Alles uitschakelen.
  9. Schakel de services in die vereist zijn om uw probleem op te lossen.

Belangrijk: activeer de FLEXnet Licensing Service opnieuw als u een probleem met een Adobe CS2-, CS3- of CS4-product oplost. De FLEXnet Licensing Service is voor de meeste Adobe-producten vereist. Wanneer de service niet is ingeschakeld, kunt u uw Adobe-product niet starten. Adobe CS5-producten en latere versies maken geen gebruik van de FLEXnet Licensing Service.

1. Klik op OK en start Windows opnieuw op.
  2. Na het opnieuw opstarten ziet u een bericht dat het hulpprogramma Systeemconfiguratie wijzigingen heeft aangebracht in de manier waarop Windows opstart. Klik op OK. Wanneer de voorziening Systeemconfiguratie verschijnt, klikt u op Annuleren.
  3. Klik met de rechtermuisknop op pictogrammen in het systeemvak (in lagere versies van Windows het systeemvak genoemd) voor het afsluiten of uitschakelen van alle opstartonderdelen die nog actief zijn.

Opmerking: na het opnieuw starten krijgt u een bericht dat het Hulpprogramma voor systeemconfiguratie wijzigingen heeft aangebracht in de manier waarop Windows opstart. Klik op OK en klik vervolgens op Annuleren wanneer het Hulpprogramma voor systeemconfiguratie wordt weergegeven.

Opstartitems en services herstellen

1. Sluit alle toepassingen af
  2. Kies Start > Draaien en type msconfig in het vakje Open. Klik op OK.
  3. Kies het tabblad Algemeen en selecteer Normaal opstarten.
  4. Hef de selectie op van items die u in stap 3 genoteerd heeft.
  5. Klik op OK en start de computer opnieuw op zodat de wijzigingen van kracht worden.

Extra informatie

Zoek voor meer informatie naar de volgende onderwerpen in de Help van Microsoft Windows:

• (Windows XP) 'Problemen oplossen met behulp van het hulpprogramma voor systeemconfiguratie in Windows XP' (Artikel-id: 310560)
  • (Windows Vista) 'Het gebruik van het hulpprogramma voor systeemconfiguratie configuratieproblemen in Windows Vista oplossen' (Artikel-id: 950093)
  • (Windows 7) 'Selectief opstarten uitvoeren vanuit Systeemconfiguratie'