Creative Cloud

Downloaden en installeren

Creative Cloud-apps downloaden en installeren

Als u uw eerste app installeert, wordt tegelijkertijd de desktopapp Adobe Creative Cloud geïnstalleerd. U gebruikt de desktopapp om toekomstige downloads te beheren. Informatie over downloaden en installeren:

Creative Cloud-apps bijwerken

Kom te weten hoe u uw Creative Cloud-toepassingen bijwerkt als u een melding ontvangt dat er een nieuwe versie beschikbaar is.

Creative Cloud-apps downloaden op een nieuwe computer

Lees hoe je Creative Cloud-apps kunt installeren, activeren en gebruiken op een nieuwe computer of een nieuw apparaat als je vorige computer of apparaat niet meer beschikbaar is. U kunt in Hoe installeer ik Creative Cloud-apps op een nieuwe computer? lezen hoe dit in zijn werk gaat.

Op hoeveel computers mag ik mijn apps installeren?

U kunt uw Adobe-app op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Zie Op hoeveel computers mag ik mijn apps installeren?

Los installatieproblemen op

Los veelvoorkomende aanmeldingsproblemen op

U vindt oplossingen voor aanmeldingsproblemen in Aanmeldingsproblemen oplossen.

Ervoor zorgen dat Creative Cloud niet meer terugkeert naar de proefversie

Leer hoe u zorgt dat Creative Cloud-apps niet aangeven dat de proefversie wordt gebruikt (of dat uw proefperiode is verlopen), ook als u al een Creative Cloud-abonnement hebt aangeschaft. Zie Aangeschafte Creative Cloud-apps worden als proefversie weergegeven.

Los download- en installatiefouten in Creative Cloud op

Los problemen op die optreden wanneer u Creative Cloud-apps downloadt, installeert of start. Zie Installatiefoutcodes en -oplossingen.

Los algemene Creative Cloud-activeringsfouten op

Vind een oplossing voor enkele van de meer algemene Creative Cloud-activeringsfoutcodes en -problemen en ontdek hoe u deze verhelpt. Zie voor meer informatie:

Gebruik Creative Cloud Cleaner Tool om installatieproblemen op te lossen

Activeer de Adobe CC Cleaner Tool om bepaalde installatieproblemen met Creative Cloud op te lossen. Zie Creative Cloud Cleaner Tool gebruiken om installatieproblemen op te lossen.

Veelvoorkomende fouten verhelpen

Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp

Probeer de oplossingen in Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp als u tijdens het bijwerken van de Creative Cloud-desktopapp een melding over een van de volgende fouten hebt ontvangen:

• "Kan Creative Cloud-desktop niet installeren"
  • "Kan Creative Cloud-desktop niet bijwerken"
  • "Foutcode 1"
  • "Foutcode P1"
  • "Foutcode 50"
  • "Foutcode P50"
  • "Foutcode 1001"
  • "Foutcode 1002"

Fout: Adobe Creative Cloud, dat is vereist om dit probleem op te lossen, ontbreekt of is beschadigd

Creative Cloud meldt me af of vraagt me herhaaldelijk aan te melden

Fout: api-ms-win-crt-runtime-1-1-0.dll ontbreekt

Krijgt u een van de volgende fouten wanneer u probeert om een Creative Cloud-app te installeren of starten:

• De Windows-updates van Microsoft die nodig zijn om dit product te installeren, zijn niet beschikbaar op deze computer. Installeer de vereiste updates en probeer het opnieuw.
  • Het programma kan niet worden gestart omdat api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll ontbreekt op uw computer. Probeer het programma opnieuw te installeren om dit probleem op te lossen.

Het ontbrekende dll-bestand wordt geïnstalleerd bij een Windows-update. Zie Fout: api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll ontbreekt voor meer details.

CC-desktopapp opent niet | Voortgangswiel blijft draaien

Is de Creative Cloud-desktopapp vastgelopen bij het laden of initialiseren? Wordt het ronddraaiende wiel en een van deze berichten weergegeven:

• Het laden van de toepassing lijkt langer te duren dan normaal.
  • Het initialiseren van Creative Cloud lijkt langer te duren dan normaal.

Als u hebt geprobeerd deze opnieuw te starten en nog steeds het draaiwieltje krijgt, probeer dan de oplossingen in CC-desktopapp wordt niet geopend.

Alternatieve downloadopties

Creative Cloud-apps direct downloaden

Als u bij het installeren van Creative Cloud-apps problemen ondervindt met de Creative Cloud-desktopapp, probeert u de installatieprogramma's rechtstreeks te downloaden.

Eerdere versies van Creative Cloud-apps downloaden

Als u bij het installeren van oudere versies van Creative Cloud-apps een probleem ondervindt met de Creative Cloud-desktopapp, probeert u de installatieprogramma's rechtstreeks te downloaden.

De Creative Cloud-desktopapp downloaden

Klik op de pagina van de Creative Cloud-desktopapp op de knop Downloaden en volg de instructies op het beeldscherm.

Zie Creative Cloud-desktopapp downloaden als u problemen ondervindt bij het installeren.

Controleer de systeemvereisten

Systeemvereisten voor Photoshop CC

Lightroom Classic CC-systeemvereisten

Systeemvereisten voor Illustrator CC

InDesign CC-systeemvereisten

Systeemvereisten voor alle Creative Cloud-apps

De nieuwste versie van Creative Cloud-apps wordt in sommige oudere versies van Windows en Mac niet ondersteund. Meer informatie.

Document Cloud en Acrobat

Downloaden en installeren (abonnement)

Acrobat DC-abonnement downloaden en installeren

Als u een Acrobat-abonnement hebt aangeschaft of u Creative Cloud-lid bent, volgt u de onderstaande instructies om Acrobat DC te downloaden en installeren op uw computer.

Installeer Acrobat XI als deze is verwijderd door Acrobat DC

Installeer Acrobat XI opnieuw en krijg antwoord op belangrijke vragen. Zie Acrobat DC heeft Acrobat XI verwijderd | Acrobat XI terughalen.

Adobe Acrobat Pro DC-proefversie downloaden en installeren

U kunt de Adobe Acrobat Pro DC-desktopsoftware downloaden om te weten te komen hoe Acrobat Pro DC uw werk naar nieuwe hoogten brengt, met een gratis proefversie. Zie Adobe Acrobat Pro DC-proefversie downloaden en installeren.

Acrobat DC downloaden op een nieuwe computer

Kom te weten hoe u Acrobat DC op een nieuw apparaat installeert, activeert en gebruikt, zelfs als uw oude computer of apparaat niet langer beschikbaar is. Zie Hoe installeer ik Acrobat DC op een nieuwe computer.

Downloaden en installeren (zonder abonnement)

Acrobat DC downloaden | Geen abonnement

Als u de installatiemedia van Acrobat DC (geen abonnement, gebaseerd op serienummer) niet meer hebt, probeert u het installatieprogramma rechtstreeks te downloaden.

Acrobat 2017 downloaden

Als u de installatiemedia van Acrobat 2017 niet meer hebt, probeert u de installatieprogramma's rechtstreeks te downloaden. U hebt uw Acrobat 2017-serienummer nodig om de installatie te voltooien.

Eerdere versies van Acrobat downloaden

Als u een eerdere versie van Acrobat hebt aangeschaft, maar de installatiemedia niet meer hebt, probeert u het installatieprogramma rechtstreeks te downloaden.

Uw serienummer zoeken

Vind snel het serienummer van uw product om uw product opnieuw te installeren of te upgraden. Zie Uw serienummer zoeken.

Op hoeveel computers mag ik mijn apps installeren?

U kunt uw product op maximaal twee computers installeren. Als u uw product naar een nieuwe computer wilt verplaatsen, kiest u eenvoudig Help Afmelden in het product op een van de computers die een actieve licentie heeft. U kunt vervolgens het product op de nieuwe computer installeren.

Veelvoorkomende problemen en fouten oplossen

Veelvoorkomende aanmeldingsproblemen oplossen

U vindt oplossingen voor aanmeldingsproblemen in Aanmeldingsproblemen oplossen.

Problemen met downloaden oplossen

Los veelvoorkomende problemen met de browser, het systeem en de verbinding op die kunnen interfereren met het downloaden.

Activeren en deactiveren van Acrobat

Kom meer te weten over het activeren en deactiveren van Acrobat.

Installeer Acrobat XI als deze is verwijderd door Acrobat DC

Hebt u Acrobat 11 onverwachts verwijderd nadat u een proefversie van Acrobat DC hebt geïnstalleerd? Meer informatie over het opnieuw installeren van Acrobat 11.

Acrobat of Reader de standaardeigenaar van PDF-bestanden maken op Windows 10

Controleer de systeemvereisten

Systeemvereisten voor Adobe Document Cloud

Systeemvereisten voor Adobe Acrobat DC

Systeemvereisten voor Adobe Reader DC

Acrobat 11 of eerdere systeemvereisten

Photoshop Elements | Premiere Elements

Downloaden en installeren

Photoshop Elements installeren

Als u het product in een doos hebt, kunt u de software installeren vanaf de dvd. U kunt Photoshop Elements ook downloaden van de Adobe-website en vervolgens installeren. Zie Photoshop Elements installeren voor meer informatie.

Adobe Premiere Elements installeren

Als u het product in een doos hebt, kunt u de software installeren vanaf de dvd. U kunt Adobe Premiere Elements ook downloaden van de Adobe-website en deze vervolgens installeren. Zie Adobe Premiere Elements installeren voor meer informatie.

Uw serienummer zoeken

Vind snel het serienummer van uw product om uw product opnieuw te installeren of te upgraden. Zie Uw serienummer zoeken.

Uw prepaidkaart inwisselen

Zie Help bij inwisselcodes om te weten te komen hoe u uw Adobe-aankoop inwisselt en een inwisselcode naar een serienummer converteert.

Op hoeveel computers mag ik mijn apps installeren?

U kunt uw product op maximaal twee computers installeren. Als u uw product naar een nieuwe computer wilt verplaatsen, kiest u eenvoudig Help Afmelden in het product op een van de computers die een actieve licentie heeft. U kunt vervolgens het product op de nieuwe computer installeren.

Veelvoorkomende problemen en fouten oplossen

(Windows) Installatieproblemen oplossen | Photoshop Elements, Premiere Elements

Installatieproblemen oplossen voor Photoshop Elements en Premiere Elements op Windows.

(MacOS) Installatieproblemen oplossen | Photoshop Elements, Premiere Elements

Installatieproblemen oplossen voor Photoshop Elements en Premiere Elements op Mac OS.

Photoshop Elements en Premiere Elements starten niet | Windows 10

In sommige gevallen kunnen Photoshop Elements, Adobe Premiere Elements en Elements Organizer niet worden uitgevoerd op computers die zijn opgewaardeerd naar Windows 10. De toepassingen lopen vast wanneer u ze probeert te starten. Zie Opstartproblemen op Windows 10 om dit probleem te verhelpen.

Activeren en deactiveren van Adobe-producten

Kom meer te weten over het activeren en deactiveren van Adobe-apps.

Alternatieve downloadopties

Photoshop Elements downloaden

Als u de installatiemedia van Photoshop Elements niet meer hebt, probeert u het installatieprogramma rechtstreeks te downloaden:

Adobe Premiere Elements downloaden

Als u de installatiemedia van Adobe Premiere Elements niet meer hebt, probeert u het installatieprogramma rechtstreeks te downloaden:

Controleer de systeemvereisten

Systeemvereisten voor Photoshop Elements

Adobe Premiere Elements: systeemvereisten

Creative Suite en Lightroom

Downloaden en installeren

Lightroom downloaden en installeren

Lightroom 6 (enkele app) Als u Lightroom 6 hebt gekocht als product met een licentie voor één app (zonder een Creative Cloud-abonnement), kunt u Lightroom 6 downloaden en installeren op uw bureaublad.

Lightroom 5 of eerder  Als u Adobe Photoshop Lightroom 5 of eerder hebt gekocht en de installatiemedia niet meer hebt, kunt u vervangende installatieprogramma's downloaden.

Creative Suite-producten downloaden

Creative Suite 6 Als u een CS6-product met retaillicentie hebt gekocht en de installatiemedia niet meer hebt, kunt u vervangende CS6-installatiebestanden downloaden.

Creative Suite 5.5   Als u een CS5.5-product met retaillicentie hebt gekocht en de installatiemedia niet meer hebt, kunt u vervangende CS5.5-installatiebestanden downloaden.

Creative Suite 5 Als u een CS5-product met retaillicentie hebt gekocht en de installatiemedia niet meer hebt, kunt u vervangende CS5-installatiebestanden downloaden.

Creative Suite 4 en eerdere versies Zie Andere downloads om oudere versies van Creative Suite te downloaden.

Uw serienummer zoeken

Vind snel het serienummer van uw product om uw product opnieuw te installeren of te upgraden. Zie Uw serienummer zoeken.

Op hoeveel computers mag ik mijn apps installeren?

U kunt uw product op maximaal twee computers installeren. Als u uw product naar een nieuwe computer wilt verplaatsen, kiest u eenvoudig Help Afmelden in het product op een van de computers die een actieve licentie heeft. U kunt vervolgens het product op de nieuwe computer installeren.

Installeer Acrobat X, CS5.5 en eerder na het downloaden

Als het installatieprogramma niet automatisch start wanneer de download gereed is, kunt u het handmatig starten.

Veelvoorkomende problemen en fouten oplossen

Downloadproblemen met Creative Suite oplossen

Los veelvoorkomende problemen met de browser, het systeem en de verbinding op die kunnen interfereren met het downloaden.

Activeren en deactiveren van Adobe-producten

Kom meer te weten over het activeren en deactiveren van Adobe-apps.

De fout afsluitcode 6 of afsluitcode 7 treedt op tijdens de installatie

Als u een afsluitcode 6- of afsluitcode 7-fout krijgt bij het installeren van een Creative Suite-toepassing (CS5, CS5.5, CS6), raadpleegt u De fout afsluitcode 6 of afsluitcode 7 treedt op tijdens de installatie | CS.

Upgradefout: 'Dit serienummer is niet voor een gekwalificeerd product'

Ondervindt u problemen met uw serienummer bij het upgraden? Probeer de oplossingen in Upgradefout: 'Dit serienummer is niet voor een gekwalificeerd product'.

Adobe Download Assistant, dat is stopgezet, verwijderen

De ADA (Adobe Download Assistant), voorheen gebruikt om de download van proefversies van Adobe-toepassingen te beheren, is beëindigd.  Gebruik de onderstaande instructies om de Adobe Download Assistant te verwijderen.

Controleer de systeemvereisten

Lightroom-systeemvereisten

Systeemvereisten zoeken voor een van de volgende versies van Lightroom:

Systeemvereisten van Creative Suite

Gratis gereedschappen

Flash Player

Download en installeer Flash Player

Adobe Flash Player downloaden.

Controleren of Flash Player is geïnstalleerd

Zie Help voor Flash Player om te controleren of Flash Player op uw systeem is geïnstalleerd.

Veelvoorkomende Flash Player-problemen oplossen

Oplossingen zoeken voor veelvoorkomende Flash Player-problemen.

Installatieproblemen met Flash Player oplossen

Windows 7 en eerder Gebruik deze stapsgewijze handleiding om installatieproblemen met Adobe Flash Player op te lossen in Windows 7 en oudere besturingssystemen.

Mac OS Gebruik deze stapsgewijze handleiding om installatieproblemen met Adobe Flash Player op te lossen op Mac OS-systemen.

Flash Player in de browser inschakelen

Internet Explorer Leer hoe u Adobe Flash Player inschakelt voor gebruik in de Internet Explorer-browser.

Opera Leer hoe u Adobe Flash Player inschakelt voor gebruik in de Opera-browser.

Safari Leer hoe u Adobe Flash Player inschakelt voor gebruik in de Safari-browser.

Acrobat Reader

Acrobat Reader DC downloaden en installeren

Adobe Acrobat Reader DC downloaden en installeren.

Oudere versies van Acrobat Reader downloaden en installeren

Adobe Acrobat Reader downloaden voor alle versies.

(Windows) Problemen met de installatie van Reader oplossen

Als u problemen hebt met het downloaden of installeren van Acrobat Reader, lees dan Problemen met de installatie van Acrobat Reader oplossen | Windows.

(MacOS) Problemen met de installatie van Reader oplossen

Als u problemen hebt met het downloaden of installeren van Acrobat Reader op uw Mac, lees dan Problemen met de download en installatie van Acrobat Reader oplossen | Windows.

AIR

Adobe AIR downloaden en installeren

Adobe AIR SDK downloaden en installeren

Download Adobe® AIR® SDK & Compiler en krijg een consistente en flexibele ontwikkelomgeving voor de levering van niet-browsertoepassingen en -games op verschillende apparaten en platforms (Windows, Mac, iOS, Android).

(Windows) Problemen met AIR-installatie oplossen

Volg de stappen om installatie- en downloadproblemen met betrekking tot Adobe AIR SDK op Windows-besturingssystemen op te lossen.

(MacOS) Problemen met AIR-installatie oplossen

Volg de stappen om installatie- en downloadproblemen met betrekking tot Adobe AIR SDK op Mac-besturingssystemen op te lossen.

Digital Editions

Digital Editions downloaden en installeren

Adobe Digital Editions downloaden.

Adobe Digital Editions autoriseren en deautoriseren

Kom te weten hoe u Adobe Digital Editions autoriseert en deautoriseert.

eBook overbrengen naar eReader in Adobe Digital Editions

Volg de stappen om een eBook in Adobe Digital Editions over te zetten naar uw eBook- of eReader-apparaat.

Aan de slag met Adobe Digital Editions

Kom te weten hoe u Adobe Digital Editions installeert en gebruikt. Ontdek hoe u Adobe Digital Editions autoriseert en deautoriseert, hoe u eBooks leest met Adobe Digital Editions en hoe u eBooks overdraagt aan meerdere apparaten.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Antwoorden vinden op veelgestelde vragen over Digital Editions.

Shockwave Player

Shockwave Player downloaden en installeren

Shockwave Player downloaden.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Antwoorden vinden op veelgestelde vragen over Shockwave Player.

(Windows) Problemen met Shockwave Player-installatie oplossen

Volg de stappen om installatieproblemen met betrekking tot Shockwave Player op Windows-besturingssystemen op te lossen.

(MacOS) Problemen met Shockwave Player-installatie oplossen

Volg de stappen om installatieproblemen met betrekking tot Shockwave Player op Mac-besturingssystemen op te lossen.

Community

Meedoen aan de conversatie.