Feil ved oppstart av applikasjon på maskin med delt enhetslisensiering

Problem

På noen maskiner med delt enhetslisensiering får brukene følgende advarsel når de starter Creative Cloud-applikasjoner:

Feil ved oppstart

Dette problemet kan forekomme hvis det oppsto problemer med Internett-tilkoblingen eller brannmuren under installeringen av en pakke for delt enhetslisensiering, eller hvis pakken ble installert via diskkloning eller avbilding.

Installasjonsprosessen kobler seg til Adobes lisensieringsservere for å bekrefte produktprofilen som maskinen er kartlagt til. Hvis sluttbrukerne ser denne meldingen, klarte ikke installasjonsprosessen å tilordne maskinen til en produktprofil. Derfor ble maskinen tilordnet til standard-produktprofilen.

Løsning

Hvis pakken ble opprettet før 22.05.2019, bruker du følgende metode:

Opprett en pakke for delt enhetslisensiering som kun inneholder Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, lisensierings- og konfigurasjonsinformasjon. Utruller denne pakken til de berørte maskinene.

For SDL-pakker som ble opprettet etter 22.05.2019, bruker du følgende metode for å løse problemet med maskin til produktprofil-tilordningen (slik det er spesifisert i Admin Console):

1. Forsikre deg om at maskinen er koblet til Internett. Hvis maskinen er bak en brannmur, må du sørge for at du har gitt tilgang til Adobes nettverksendepunkter.

2. Last ned Adobes lisensieringsverktøy fra følgende sted basert på maskinens operativsystem:

3. Ved hjelp av Windows-kommandolinjen eller macOS-terminalen navigerer du til den nedlastede hovedmappen for verktøyet.

4. Kjør følgende kommando med administratorrettigheter:

Windows:

adobe-licensing-toolkit.exe --activate

Kortform:

adobe-licensing-toolkit.exe -s

For macOS:

sudo ./adobe-licensing-toolkit --activate

Kortform:

sudo ./adobe-licensing-toolkit -s

5. Start og logg på en Creative Cloud-applikasjon som er installert på maskinen.

Slik bruker du verktøysettet på Windows og macOS

Verktøysettet er et kommandolinjeverktøy. Bruk Windows-kommandolinjen eller macOS-terminalen for å kjøre verktøysettkommandoer.

Hvis du er usikker på hvordan du kjører kommandoer fra Windows-kommandolinjen eller macOS-terminalen, kan du følge disse trinnene:

1. Åpne Windows-kommandolinjen.

2. Fra Windows Utforsker drar og slipper du filen adobe-licensing-toolkit.exe (lastet ned ovenfor) til Windows-kommandolinjen.

Legg merke til at kommandolinjen nå viser navnet på verktøysettfilen. (Det kan også være at hele mappebanen for filen vises).

Alle kommandoene beskrevet nedenfor krever at du skriver inn argumenter til verktøysettet.

Hvis du for eksempel vil aktivere delte enhetslisenser, skriver du inn --activate (setter inn et mellomrom mellom filnavnet og --activate), og trykker på Enter.

Bruke verktøysettet for delt enhetslisensiering i Windows

1. Åpne macOS-terminalen.

2. Fra macOS Finder drar og slipper du filen adobe-licensing-toolkit (lastet ned ovenfor) til macOS-terminalen.

Legg merke til at kommandolinjen nå viser navnet på verktøysettfilen. (Det kan også være at hele mappebanen for filen vises).

Alle kommandoene beskrevet nedenfor krever at du skriver inn argumenter til verktøysettet.

Hvis du for eksempel vil aktivere delte enhetslisenser, skriver du inn --activate (setter inn et mellomrom mellom filnavnet og --activate), og trykker på Enter.

Bruke verktøysettet for delt enhetslisensiering i macOS