En forklaring på de ulike nettverksendepunktene til Creative Cloud.

Merk:

Typekit heter nå Adobe Fonts og er inkludert i Creative Cloud og andre abonnementer. Finn ut mer.

Introduksjon

Dette dokumentet inneholder lister over nettverksendepunkter for webområder og bestemte tjenester som tilbys som en del av Adobe Creative Cloud. Serveren og domenene som er oppført i dette dokumentet, må være tilgjengelige på port 80 og 443 for at de aktuelle programmene og tjenestene skal fungere riktig.

Merk:

Ettersom Creative Cloud er et tjenestebasert program som er basert på AWS-plattformen, kan vi ikke gi bestemte IP-adresser eller -områder, fordi det finnes mange slike, og de varierer kontinuerlig over tid og region.

Laste ned nettverksendepunkter

Last ned tekstfil med CCE-nettverksendepunkter

Adobe oppdaterer regelmessig nettverksendepunktene som er beskrevet i dette dokumentet. Du trenger det oppdaterte settet med endepunkter for å sikre uavbrutt tilgang til de forskjellige Adobe-appene og tjenestene som tilbys til sluttbrukerne i organisasjonen.

Klikk på Last ned- knappen nedenfor for å laste ned en tekstfil som inneholder den oppdaterte listen over nettverksendpunkter. Du kan bruke dette til å hviteliste endepunktene etter behov. Ettersom endepunktene oppdateres regelmessig, kan du også bruke alle slags tekstfiler eller sammenligningsverktøy for å sammenligne den nyeste listen over endepunkter med listen du bruker eller har lastet ned tidligere.

Laste ned nettverksendepunkter

Creative Cloud-tjenester

Creative Cloud-tjenester som omtales i dette dokumentet, kan deles inn i flere typer:

Type

Beskrivelse

Distribusjon

Gi tilgang til applikasjoner og oppdateringer for installasjon. Eksempel: Creative Cloud-skrivebordsappen avhenger av distribusjonstjenester for å gi oppdateringer.

Lisensering

Godkjenner brukere og gir dem tillatelse til å bruke Creative Cloud-apper og -tjenester. Eksempel: Individuelle Creative Cloud-apper bruker lisensieringstjenester for å bekrefte at en bruker er riktig lisensiert for å bruke den installerte programvaren.

Kjerne

Gi direkte tilgang til en Creative Cloud-funksjon. Eksempel: Skrifttypesynkronisering leveres av en kjernetjeneste. Kjernetjenester er avhengig av  lisensieringstjenester.

Tillegg

Gi tilgang til valgfri informasjon eller veiledning. Eksempel: Adobe Hjelp-dokumentasjon leveres av tilleggstjenester. Tilleggstjenester avhenger ikke av andre tjenester.

Aktivere alle Adobe-tjenester

Sett følgende endepunkter på hvitelisten for å aktivere tilgang til alle Adobe-tjenestene:

URL-adresse

Beskrivelse

*.adobesc.com

*.licenses.adobe.com

*.adobelogin.com

*.ftcdn.net

*.behance.net

*.adobedtm.com

*.demdex.net

*.demandbase.com

*.adobeoobe.com

*.macromedia.com

adbemdigitalmediarebootprod2.112.2o7.net

*.edgefonts.net

*.adobejanus.com

*.adobeccstatic.com

Se Ikke-nettleserbaserte tjenester

*.adoberevel.com

*.photoshop.com

*.adobeexchange.com

Se Nettleserbaserte tjenester

*.adobecce.com

Kreves for tjenester i Creative Cloud for Enterprise

*.businesscatalyst.com

*.worldsecuresystems.com

Kreves for Business Catalyst / Adobe Muse

*.digicert.com

Kreves for å installere HTTPS-sertifikater

*.adobe.com

*.adobe.io

*.adobecc.com

fonts.adobe.com

*.typekit.net

*.typekit.com

*.omtrdc.net

*.adobetag.com

Adobe-nettadresser kreves for å få tilgang til tjenester som hjelpesider, skrifter, administrasjonskonsoll osv.

*.acrobat.com

*.echosign.com

*.echocdn.com

*.bam.nr-data.net

*.newrelic.com

Kreves av Adobe Acrobat-tjenester

*.adbecrsl.com

Kreves av Adobe Lightroom-tjenester

*.creativecloud.com

Kreves for å vise nettbaserte skrifter på Edge

adobe.ly

Kreves for Adobe Creative Cloud for Enterprise. Bilder deles i dette URL-mønsteret.

*.adobeku.com

Webområde for Adobe Color CC

*.symantec.com

*.thawte.com

*.geotrust.com

*.omniroot.com

*.verisign.com

*.globalsign.com

*.godaddy.com

*.ctldl.windowsupdate.com

*.symcb.com

*.symcd.com

Kreves for å slå opp SSL-sertifikater og DNS-informasjon. Du må ha en sikker tilkobling for å koble til Creative Cloud, men når du skal bekrefte SSL-sertifikatene, må datamaskinen som brukes til å logge på, kommunisere med disse serverne.

*.omniture.com

Kreves av Adobe Analytics

cc-api-cp.adobe.io

s3*.amazonaws.com

indd.adobe.com

Kreves for InDesign Publish Online

Ikke-nettleserbaserte tjenester

Nedenfor finner du endepunktene til tjenester som driftes av Adobe, og er ment å være tilgjengelige fra ikke-nettleserbaserte klienter, for eksempel Creative Cloud-apper. Kjernetjenestene som er oppført, er en del av Creative Cloud-tilbudet. Lisensierings- og distribusjonstjenestene som er oppført, er ikke spesifikke for Creative Cloud, men brukes av alle apper og vertsbaserte tjenester fra Adobe. Appene som er oppført i høyre kolonne i tabellen nedenfor, er de som var kjent for å gi tilgang til disse nettstedene ved publiseringstidspunktet.

Creative Cloud oppdateres med jevne mellomrom. Derfor er det mulig at andre programmer som ikke er oppført her, også har tilgang til disse webområdene. Det er også mulig at det finnes andre tjenester som brukes av Creative Cloud-apper som ikke er oppført i denne tabellen.

Synkroniser/Lagre/Del/Marked

Tjenestetype: Kjerne

Tjenester som tilbyr funksjoner tilknyttet synkronisering, lagring og deling av filer i Creative Cloud-lagre, samt innstillinger for disse funksjonene

scproxy-prod.adobecc.com

*.adobesc.com

cc-collab.adobe.io

cc-api-cp.adobe.io

comments.adobe.io

After Effects CC

Dreamweaver CC

Illustrator CC

InDesign CC

Muse CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Adobe XD CC

Bibliotekstjenester

Tjenestetype: Kjerne

Tjenester som leverer bestemte funksjoner i Creative Cloud-biblioteker

cc-api-storage.adobe.io

assets.adobe.com

assets2.adobe.com

helpx.adobe.com

fonts.adobe.com

use.typekit.net

adobeexchange.com

*.adobesc.com

scproxy-prod.adobecc.com

cc-collab.adobe.io

adbemdigitalmediarebootprod2.112.2o7.net

polka.typekit.com

wwwimages2.adobe.com

sstats.adobe.com

assets.adobedtm.com

cdn.tt.omtrdc.net

api.demandbase.com

*.ftcdn.net

*.behance.net

dpm.demdex.net

cc-api-image.adobe.io/createagc

cc-api-image-x.adobe.io/agctosvg

Merk: Biblotektjenester avhenger av Stock-tjenester.

After Effects CC

Illustrator CC

InDesign CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Stock-tjenester

Tjenestetype: Kjerne

Med Adobe Stock får du tilgang til og kan sømløst administrere og kjøpe royalty-frie ressurser i Creative Cloud-appene.

stock.adobe.com

ims-na1.adobelogin.com

adobeid-na1.services.adobe.com

cc-api-assets.adobe.io

a3.behance.net

api.behance.net

adobe.demdex.net

sstats.adobe.com

dpm.demdex.net

assets.adobedtm.com

adobe.tt.omtrdc.net

as.ftcdn.net

as1.ftcdn.net

p.typekit.net

use.typekit.net

store1.adobe.com

adobe.com

bam.nr-data.net

*.adobe.io

*s3*.amazonaws.com

After Effects CC

Illustrator CC

InDesign CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Skrift-tjenester

Tjenestetype: Kjerne

Tjenester for nettbaserte skrifter

fonts.adobe.com

api.typekit.com

use.edgefonts.net

ocsp.verisign.com

adobetag.com

ocsp.globalsign.com/rootr1

adobe.demdex.net

ans.oobesas.adobe.com

After Effects CC

Dreamweaver CC

Illustrator CC

InDesign CC

Muse CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Creative SDK

Tjenestetype: Kjerne

Tjenester som brukes til å utvide Creative Cloud-tjenester

api.adobe.io

MPI-tjeneste (merchant plug-in

Tjenestetype: Kjerne

Tjenester som brukes av Adobe Exchange-webområdet, og programtillegg som selges på dette webområdet

adobeexchange.com/api

Audition CC

Dreamweaver CC

Edge Animate CC

Flash Professional CC

Illustrator CC

InCopy CC

InDesign CC

Lightroom Muse CC

Photoshop CC

Prelude CC

Premiere Pro CC

Lisensieringstjenester for skrivebordsapper

Tjenestetype: Lisensiering

Lisensieringstjenester for skrivebordsapper som bruker aktiveringstjenester

*.licenses.adobe.com

Alle

Tjenester som brukes til å registrere Adobe ID-er som er delegerte produkter

api-cna01.adobe-services.com

supportanyware.adobe.io

Alle

Kreves av Adobe Application Manager  www.adobe.com Alle

Autentisering og autorisasjonstjenester

Tjenestetype: Lisensiering

Autentiserings- og autorisasjonstjenester som er driftet av Adobe

*.adobelogin.com

ims-na1.adobelogin.com

ims-prod06.adobelogin.com

ims-prod07.adobelogin.com

adobeid-na1.services.adobe.com

na1e-acc.services.adobe.com

na1r.services.adobe.com

ams.adobe.com

oobe.adobe.com

federatedid-na1.services.adobe.com

adobelogin.prod.ims.adobejanus.com

services.prod.ims.adobejanus.com

www-prod.adobesunbreak.com

*.okta.com

*.oktacdn.com

*.oktapreview.com

Alle

Distribusjons- og fullføringstjenester

Tjenestetype: Disitribusjon

Verter for distribusjons- og fullføringstjenester i Creative Cloud og Creative Cloud Packager

ccmdls.adobe.com

ccmdl.adobe.com

*.oobesaas.adobe.com

swupmf.adobe.com

swupdl.adobe.com

prod.acp.adobeoobe.com

oobe.adobe.com

lm.licenses.adobe.com

exception.licenses.adobe.com

cs.licenses.adobe.com

pubcerts.licenses.adobe.com

*.productrouter.adobe.com

workflow.licenses.adobe.com

resources.licenses.adobe.com

s3.amazonaws.com

ffc-icons.oobesaas.adobe.com

cdn-ffc.oobesaas.adobe.com/*

acc.adobeoobe.com

armmf.adobe.com

ardownload.adobe.com (kun HTTP)

ardownload2.adobe.com (kun HTTPS)

Alle

Team Projects Service

Tjenestetype: Videosamarbeid

En tjeneste som har samarbeidende videoredigering integrert i Creative Cloud-apper for team og bedriftskunder.

adobe.com

amazonaws.com

adobe.io

cc-api-sharedproductions-prerelease.adobe.io

cc-api-teamprojects.adobe.io

cc-api-teamprojects-ue1.adobe.io

cc-api-teamprojects-ew1.adobe.io

cc-api-teamprojects-an1.adobe.io

docs.aws.amazon.com/general/latest/gr/

rande.html#s3_region

After Effects CC

Premiere Pro CC

Prelude CC

Media Encoder CC

Nettleserbaserte tjenester

Nedenfor finner URL-adresser på øverste nivå for Adobe-webområder som gir tilgang til Creative Cloud-tjenester og er tilgjengelige fra en nettleser. Programmene som er oppført i høyre kolonne i tabellen nedenfor, er de som gir tilgang til disse webområdene og som var kjent ved offentliggjøring. På grunn av Creative Cloud-oppdateringer, er det mulig at andre programmer som ikke er oppført, også får tilgang til disse webområdene.

Creative Cloud

Tjenestetype: Kjerne, Tillegg

Hovedwebområde for Creative Cloud.

Blokkering av disse URL-adressene blokkerer tilgang til lagring fra de fleste eller alle synkroniserings-/lagrings-/delingstjenester, det administrative kontrollpanelet for brukere og team og andre fasiliteter som er tilgjengelige via Creative Cloud-webområdet. Det blokkerer ikke tilgang til tjenester som Adobe-skrifter, som har egne tilgangspunkter. Hvis du vil blokkere tilgang til å synkroniser/lagre/dele og ikke blokkere tilgang til å administrere brukerkontoer, må du kontrollere at administratorer er unntatt fra blokkeringen.

adobe.com

assets.adobe.com

assets2.adobe.com

creative.adobe.com

spark.adobe.com

myportfolio.com

Alle

Stock-tjenester

Tjenestetype: Kjerne

Med Adobe Stock får du tilgang til og kan sømløst administrere og kjøpe royalty-frie ressurser i Creative Cloud-appene

stock.adobe.com

ims-na1.adobelogin.com

adobeid-na1.services.adobe.com

cc-api-assets.adobe.io

a3.behance.net

api.behance.net

adobe.demdex.net

sstats.adobe.com

dpm.demdex.net

assets.adobedtm.com

adobe.tt.omtrdc.net

as.ftcdn.net

as1.ftcdn.net

fonts.adobe.com

p.typekit.net

use.typekit.net

store1.adobe.com

adobe.com

bam.nr-data.net

*.adobe.io

*s3*.amazonaws.com

After Effects CC

Illustrator CC

InDesign CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Behance

Tjenestetype: Kjerne

Behance er en nettplattform som gjør det mulig for kreative fagfolk rundt om i verden å vise frem sitt kreative arbeid, samt oppdage og følge det kreative arbeidet til andre. Kreative fagfolk fra et bredt spekter av fag og disipliner deler både pågående arbeid og ferdige porteføljer.

Behance tilbyr også porteføljevisning for mange andre webområder på nettet, inkludert AdWeek og LinkedIn.

MERK: Behance-brukere kan laste opp og dele brukergenerert innhold som ikke er egnet for brukere under 18 år, noe som kanskje ikke er lovlig i alle land. Du kan lære mer om innholdsretningslinjer og -praksiser for Behance på behance.net.

prosite.com

Skrivebordsappen Creative Cloud

Illustrator CC

InDesign CC

Photoshop CC

Adobe Story CC Plus

Tjenestetype: Kjerne

Utviklingsverktøy for samarbeidsprosjekter som brukes til å generere tidsplaner, produksjonsrapporter og aktivere nettbasert samarbeid.

story.adobe.com

Premiere Pro CC

Prelude CC

PhoneGap Build

Tjenestetype: Kjerne

En skybasert tjeneste som er bygd over PhoneGap-rammen, slik at du enkelt kan bygge mobilapper i skyen.

build.phonegap.com

Dreamweaver CC

Adobe-skrifter

Tjenestetype: Kjerne

Abonnementsbasert bibliotek med vertsbaserte skrifter for bruk på webområder.

fonts.adobe.com

typekit.com

use.typekit.net

use.typekit.com

p.typekit.net

data.typekit.net

state.typekit.net

polka.typekit.net

polka.typekit.com

api.typekit.com

dnzuu5synxxfk.cloudfront.net

Skrivebordsappen Creative Cloud

After Effects CC

Dreamweaver CC

Illustrator CC

InDesign CC

Muse CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Business Catalyst

Tjenestetype: Kjerne

Tjenesten Business Catalyst er en enhetlig vertsplattform som lar deg jobbe i ditt foretrukne redigeringsmiljø når du skal utvikle webområder uten serversidekoding.

businesscatalyst.com

Dreamweaver CC

Muse CC

Digital Publishing Suite

Tjenestetype: Kjerne

Gjør det mulig å bygge, utvikle og levere iPad-apper som brosjyrer, porteføljer, årbøker og årsrapporter. Med et Creative Cloud-medlemskap kan du bygge et ubegrenset antall iPad-apper og sende dem til Apple App Store.

digitalpublishing.acrobat.com

InDesign CC

Revel

Tjenestetype: Kjerne

En bildedelingsapp for Mac, iPad og iPhone gir deg nettbasert tilgang til visning og deling av fotoalbumer privat på AdobeRevel.com, eller du kan legge dem ut på Facebook, Flickr, Twitter eller Tumbler.

adoberevel.com

Lightroom

Adobe Color CC

Tjenestetype: Kjerne

Gjør det mulig for brukere generere, navngi, merke og dele fargetemaer på nettet. Integreringsproduktene gir brukerne tilgang til Adobe Color via innebygde paneler på skrivebordet. De gjør det også mulig for brukerne å laste ned et vilkårlig offentlig fargetema som en Adobe Swatch Exchange-fil (ASE), og deretter importere og bruke temaet i illustrasjoner.

color.adobe.com

Photoshop CC

Illustrator CC

InDesign CC

After Effects CC

Flash Pro

Acrobat.com

Tjenestetype: Kjerne

Lar deg opprette, kombinere og eksportere PDF-filer, opprette og distribuere skjemaer og lagre og dele filer på nettet.

acrobat.com

Acrobat

EchoSign

Tjenestetype: Kjerne

Lar deg signere programvare elektronisk på nettet. Du kan sende, spore og arkivere dokumenter og kontrakter, samt signere dem elektronisk, på en sikker måte.

echosign.adobe.com

Acrobat

Administrasjonskonsoll

Tjenestetype: Lisensiering

Webområdet som IT-ansatte bruker til å administrere Adobe Enterprise ID og Creative Cloud for forretningsrettigheter

aedash.adobe.com

*.services.adobe.com

prod.acp.adobeoobe.com

lcs-entitlement.adobe.io/v1/user

lcs-entitlement.adobe.io/v1/trial

lcs-cops.adobe.io

lcs-robs.adobe.io

lcs-entitlement.adobe.io

lcs-ulecs.adobe.io

Adobes webområde for lisensiering

Tjenestetype: Lisensiering

Adobes lisensieringswebområde (LWS) inneholder kontoinformasjon for volumlisensieringskunder.

licensing.adobe.com

Adobes offentlige webområde

Tjenestetype: Tillegg

Adobes offentlige webområde. Den andre URL-adressen er et lagringsområde for bilder som det henvises til på det offentlige webområdet til Adobe.

adobe.com

wwwimages.adobe.com

Adobe Store

Tjenestetype: Tillegg

Adobe Store på nettet

store.adobe.com

store1.adobe.com

store2.adobe.com

store3.adobe.com

Webområde for Photoshop

Tjenestetype: Tillegg

Webområde for bildebehandlingstjenester i Photoshop

photoshop.com

Tredjeparts webområder

Den neste tabellen er en ikke-uttømmende liste over tredjeparts webområder som du får tilgang til via en eller flere Creative Cloud-apper. Ingen av disse webområdene drives eller kontrolleres av Adobe. Ingen av produktene eller tjenestene som er tilgjengelige fra disse webområdene, er på noen måte en del av Adobe Creative Cloud-tilbudet. Koblinger til disse webområdene er tilgjengelige for å gjøre det enklere å bruke kreativt innhold sammen med en tredjepart eller for å gi deg mer informasjon om tredjepartsverktøy som er kompatible med Creative Cloud. I begge tilfeller er de inkludert for å komplettere brukerens opplevelse med Creative Cloud.

access.imageclub.com play.google.com www.flickr.com
chrome.google.com soundcloud.com www.freedb.org
developer.apple.com subversion.tigris.org www.ietf.org
framework.zend.com twitter.com www.microsoft.com
ftp.yourdomain.com www.amazon.com www.mp3licensing.com
itunes.apple.com www.apple.com www.python.org
jquerymobile.com www.color.org www.rulesforuse.org
maps.google.com www.eclipse.org www.shutterfly.com
msdn.microsoft.com www.facebook.com www.zoomify.com
www.evidon.com www.betrad.com *.uservoice.com

Regionale endepunkter

Mange av endepunktene som er oppført i tabellene ovenfor, bruker globalt definerte vertsnavn som kan løses forskjellig i ulike regioner verden rundt. URL-adressene adoberevel.com, acrobat.com og adobe.com viser for eksempel til spesifikke geografiske webområder, henholdsvis www.adoberevel.com, www.acrobat.com og www.adobe.com. For å være effektive må brannmurregler blokkere tilgangen til de regionale endepunktene, samt de globalt definerte endepunktene.

Adobe-tjenester driftes også redundant for flere ulike servere i forskjellige regioner. Disse vertene kan endres på grunn av belastning. Bruk operativsystemets NSLOOKUP-kommando for å få oppdatert informasjon om de regionale IP-adressene som er i bruk.

Konklusjoner

I et bedriftsmiljø bruker du vanligvis Adobes administrasjonskonsoll til å konfigurere tjenester som du vil at brukerne skal ha tilgang til. Det finnes imidlertid noen kjernetjenester som ikke kan deaktiveres ved hjelp av administrasjonskonsollen. Du kan konfigurere en brannmur for å blokkere noen av disse endepunktene, slik at brukere ikke får tilgang til Creative Cloud-tjenester. Hvis du vil ha mer informasjon, ser du hvitboken: Kontrollere tilgangen til Creative Cloud-tjenestene som kan lastes ned fra webområdet Adobe.com på http://www.adobe.com/go/cce_securedeployment. Blokkering av tjenestene og webområdene som er oppført i dette dokumentet, blokkerer ikke Creative Cloud Packagers tilgang til skrivebordsapper.

Hos Adobe fortsetter vi med å tilby nyttig endepunktinformasjon til kundene våre, slik at de kan konfigurere og administrere Creative Cloud-distribusjoner for å dekke interne standarder. Dette dokumentet vil redigeres over tid, så vi anbefaler at du sjekker med Adobe kundestøtte hvis du har flere spørsmål.