Bilder vises som svarte eller grå rektangel i Lightroom

Problem 1: Bilder vises som svarte eller grå rektangel i Bibliotek-modulen

I Bibliotek-modulen, når du viser bilder i rutenettvisningen, vises bildene dine som svarte, grå eller blanke rektangel.

Berørte produktversjoner

Lightroom 5 og Lightroom 6 / Lightroom CC 2015.

Operativsystemer

• Mac OS X 10.9 (Mavericks) og nyere
  • Windows 7 og senere

Problem 2: Tomme forhåndsvisninger av bilder i Import-vinduet

I Import-vinduet er alle forhåndsvisningene av bilder tomme når du prøver å importere bilder til Lightroom.

Operativsystemer

• Mac OS X 10.9 (Mavericks) og nyere
  • Windows 7 og senere

Berørte produktversjoner

Lightroom 5 og Lightroom 6 / Lightroom CC 2015.

Løsninger for Problem 1

Prøv følgende løsninger i rekkefølgen som er vist nedenfor. Sjekk om problemet har blitt løst etter å ha gjennomført alle trinnene i hver løsning.

Løsning 1: Oppdater Lightroom til den nyeste versjonen

Oppdater Lightroom til nyeste versjon. Se Holde Lightroom oppdatert for mer informasjon.

Løsning 2: Tilknytt sRGB IEC61966-2.1-fargeprofil på systemet ditt

Problemet kan oppstå i rutenettvisningen i Bibliotek-modulen på grunn av en ødelagt fargeprofil.

1. Åpne Kontrollpanelet. Finn alternativet for Fargehåndtering.

2. I dialogboksen Fargehåndtering > fanen Enheter må du kontrollere at det er merket av i avmerkingsboksen for alternativet Bruk innstillingene mine på denne enheten.

3. Klikk Legg til.

4. I dialogboksen Tilknytt fargeprofil som åpnes, finner du fargeprofilen sRGB IEC61966-2.1 i listen og klikker på OK.

5. I dialogboksen Fargehåndtering vises nå fargeprofilen sRGB IEC61966-2.1 under seksjonen Profiler tilknyttet denne enheten.

Velg denne profilen og klikk på Angi som standardprofil.

6. Start Lightroom på nytt.

1. Klikk på Apple-ikonet og velg Systemvalg fra menyen.

2. I vinduet for Systemvalg finner du og klikker på alternativet Skjermer.

3. I vinduet som åpnes går du til fanen Farge. Under seksjonen Skjermprofil finner og velger du fargeprofilen sRGB IEC61966-2.1.

4. Start Lightroom på nytt.

Løsninger for Problem 2

Prøv følgende løsninger i rekkefølgen som er vist nedenfor. Sjekk om problemet har blitt løst etter å ha gjennomført alle trinnene i hver løsning.

Løsning 1: Oppdater Lightroom til den nyeste versjonen

Oppdater Lightroom til nyeste versjon. Se Holde Lightroom oppdatert for mer informasjon.

Løsning 2: Endre modusen fra «Legg til» til «Kopier»

1. I Import-vinduet i Lightroom endrer du modusen fra Legg til til Kopier oppe til venstre i vinduet.

2. Utvid panelet Destinasjon til høyre.