Hvorfor kan jeg ikke åpne en PDF-fil?

Du vil ha avansert redigering tilgjengelig i Adobe Acrobat DC

Gratisversjonen Adobe Acrobat Reader DC lar deg vise PDF-filer, men en del avansert redigering krever Adobe Acrobat DC. Eksempler omfatter følgende:

• Redigere tekt

• Kombinere PDF-filer

• Skanne til PDF

• Opprette nye skjemaer (Reader DC kan fylle ut eksisterende skjemaer)

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se denne detaljerte sammenligningen av Acrobat- og Reader-funksjoner.

PDF-filen er passordbeskyttet og har redigeringsbegrensninger

Hvis du mottar en passordbeskyttet PDF-fil, kan du bruke det utpekte passordet til å åpne dokumentet. Noen sikrede dokumenter har begrensninger som hindrer deg i å skrive ut, redigere eller kopiere innhold. Hvis et dokument har begrensede funksjoner, er eventuelle verktøy og menyelementer for disse funksjonene nedtonet i Reader DC.

Hvis du har problemer med å åpne en PDF-fil, eller hvis enkelte funksjoner er låst, kontakter du forfatteren av PDF-dokumentet.

Du ser en feilmelding om at "én eller flere Adobe PDF-utvidelser er deaktivert"

Følg fremgangsmåten nedenfor for å løse problemet:

1. Åpne Alternativer for Internett i Kontrollpanel, og klikk kategorien Avansert.

2. Merk av for alternativet Aktiver tredjeparts leserutvidelser.

3. Klikk OK, og start datamaskinen på nytt.

Flere feilsøkingstips

Hvis du vil ha flere tips for feilsøking, kan du se disse tekniske dokumentene:

Kombinere PDF-filer

Gratisversjonen Adobe Reader DC kan ikke kombinere flere PDF-filer. Det kan imidlertid Adobe Acrobat DC. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Kombinere eller slå sammen filer til én enkelt PDF-fil i Hjelp for Acrobat.

Slette PDF-filer

PDF-filer lagres i forskjellige mapper på datamaskinen, avhengig av om du mottar PDF-filen i e-post, fra nettet eller via andre kilder.

Hvis du vil finne en PDF-fil raskt, søker du etter filnavnet i Windows eller Mac OS. Gå deretter til mappen som ble funnet, høyreklikk PDF-filen og velg Slett (Windows) eller Flytt til papirkurven (Mac OS).