Fra og med juni 2018 kan brukersystemer som ikke overholder protokollen TLS 1.2-protokollen (Transport Layer Security), potensielt miste tilgang til enkelte Adobe-tjenester. Kontroller at alle klientsystemer er TLS 1.2-kompatible før denne datoen.

Hvorfor ser jeg denne siden?

Adobe-nettsiden eller -tjenesten du prøver å få tilgang til, krever en sikrere nettverkstilkobling med nettleseren, operativsystemet eller programmet. Det er obligatorisk å bruke TLS 1.2 for sikker nettverkskommunikasjon og datautveksling mellom brukersystemer og Adobe-webtjenester.

Ved utgangen av mai 2018 avvikler Adobe støtte for tidligere versjoner av TLS (inkludert TLS 1.0 og 1.1). Hvis du vil ha mer teknisk informasjon om TLS 1.2-protokollen, ser du Vanlige spørsmål.

Hva kan jeg gjøre for å gjenoppta tjenesten?

Moderne nettlesere støtter TLS 1.2. Vanligvis får du tilgang til disse tjenestene ved å oppgradere nettleseren. Du kan laste ned og installere en av følgende populære nettlesere:

Hvis du bruker en annen nettleser, må du kontrollere at den støtter TLS 1.2.

Operativsystemet og programrammeverkene må også støtte TLS 1.2. Hvis oppgraderingen av nettleseren din ikke løser problemet, må du sjekke at datamaskinen oppfyller følgende systemkrav:

Støttede operativsystemer og programmer

Innen mai 2018 må du oppgradere operativsystemet eller programmet til en versjon som støtter TLS 1.2. Ellers kan du miste tilgangen til denne tjenesten.

Operativsystemer

Windows Server Windows-skrivebordet Mac OS X
Windows Server 2008 R2 eller nyere Windows 8 eller nyere Mac OS X 10.8 eller nyere

Programrammeverk

Java .NET OpenSSL
Java 8 eller nyere CC 4.6 eller nyere OpenSSL 1.01 eller nyere
Java 7, med TLS 1.2 aktivert fra appen Java 4.5, med TLS 1.2 aktivert fra appen

Vanlige spørsmål

Hva er TLS (Transport Layer Security)?

Transport Layer Security (TLS) er en sikkerhetsprotokoll som leverer personvern og dataintegritet mellom to kommunikasjonsprogrammer. Den brukes ofte for nettlesere og andre programmer som krever at data utveksles sikkert over et nettverk.

I henhold til protokollspesifikasjonen har TLS to lag, dvs. TLS-opptaksprotokollen og TLS-håndtrykkprotokollen. Opptaksprotokollen gir tilkoblingssikkerhet. Håndtrykkprotokollen gjør det mulig for serveren og klienten å autentisere hverandre og forhandle krypteringsalgoritmer og kryptografiske nøkler før de utveksler data.

Hva er effekten?

Adobes sikkerhetsoverholdelsesstandarder krever at eldre protokoller avvikles innen mai 2018, og gjør det obligatorisk å bruke TLS 1.2 som den mest oppdaterte versjonen. Hvis systemet ikke er TLS 1.2-kompatibelt, kan tilgang til enkelte Adobe-tjenester begrenses.

Hvordan påvirker TLS deg?

Noen Adobe-tjenester er nettbaserte. Du kan bare kommunisere med dem via en sikker nettverkstilkobling. TLS sørger for at tilkoblingen mellom nettleseren og disse nettjenestene er sikker og pålitelig.

Etter hvert som det utgis nye nettlesere og operativsystemer, oppgraderes også sikkerhetsstandardene for å sikre bedre personvern og dataintegritet. Eldre versjoner av disse nettleserne eller operativsystemene oppdateres imidlertid ikke for å inkludere de nyeste standardene.

Når det akseptable sikkerhetsnivået økes, blir disse eldre, og ikke like sikre, nettleserversjonene og programmene foreldet.

Du må oppdatere operativsystemet og nettleserversjonene dine for å kunne koble til sikre nettsteder.

Er TLS sårbar for hackere?

Det er observert dokumenterte angrep mot TLS 1.0 ved hjelp av en eldre krypteringsmetode. De eldre versjonene er mer sårbare enn TLS 1.2. Du finner mer informasjon under Angrep mot TLS/SSL.

Hvorfor deaktiverer Adobe støtte for TLS 1.0 og 1.1?

Adobe har sikkerhetsoverholdelsesstandarder som krever at støtte for eldre protokoller deaktiveres. En slik standard sikrer PCI- overholdelse (standarden i betalingskortindustrien). En PCI-tilpasningsserver er et sett med sikkerhetsstandarder som krever at organisasjoner som godtar, behandler, lagrer eller overfører kredittkortinformasjon, opprettholder et sikkert miljø.

PCI-overholdelse krever at du bruker TLS 1.1 eller høyere innen mai 2018.

Hvorfor krever Adobe at jeg bruker TLS 1.2 i stedet for TLS 1.1 eller TLS 1.0?

De fleste forespørsler om Adobe-nettjenester kommer fra brukersystemer som er kompatible med TLS 1.2, med lav trafikk fra TLS 1.1-systemer.

I stedet for å vente på sikkerhetsoppdateringer for TLS 1.1 planlegger Adobe å gå over til TLS 1.2 slik at tilgangen til nettjenestene blir sikrere.

Hva er den siste datoen for bruk av en eldre versjon av TLS?

Adobe oppfordrer brukerne til å kvitte seg med de eldre versjonene for å unngå eksponering for sikkerhetsproblemer.

Adobe forventer at du ikke bruker de eldre versjonene av TLS etter mai 2018.

Kontakt Adobes kundestøtte eller kundeansvarlig hvis du vil vite mer.

Hvilken feilmelding vises hvis jeg bruker en nettleser som ikke er konfigurert for TLS 1.2?

Det avhenger av nettleseren du bruker. Alle nettlesere som oppført i systemkravlisten for Adobe-tjenester, er konfigurert til å bruke TLS 1.2. Hvis du bruker en nettleser eller versjon som ikke finnes i listen, oppdaterer du nettleseren.

Du finner en liste over nettlesere som støttes av Adobe-tjenester, under Systemkrav.

Adobe kontrollerer ikke feilmeldinger som genereres av SSL-kommunikasjonslaget. Nettleseren genererer disse meldingene før du kobler til Adobe-tjenester. Her er noen eksempler på feil:

Internet Explorer 8 på Windows 7:

ie_error

Internet Explorer 11 på Windows 7. (Internet Explorer 11 aktiverer TLS 1.2 som standard, men du kan deaktivere den)

page_can_t_be_displayed

I dette tilfellet aktiverer du TLS 1.2 fra Avanserte innstillinger i stedet for å bruke andre valg. Andre feil kan også oppstå, for eksempel:

• Kan ikke koble til tjenesten
  • Tjenesten er ikke tilgjengelig
  • Tilkoblingsfeil