problemet: Ett fel uppstod när du försökte skapa ett mejldokument

När du försöker skicka en PDF som bilaga med Acrobat DC på mocOS Mojave ser du följande felmeddelande: ”Ett fel uppstod när du försökte skapa ett mejldokument”.

Ett fel uppstod när du skapade ett mejldokument

På macOS Mojave, när du först installerar Acrobat DC, får du ett meddelande om att ge behörigheter till Acrobat och standardmejlklient (mejl eller Outlook). Om du nekar behörigheterna då ser du det här felmeddelandet när du skickar PDF-filer som bilagor.

Lösning

Prova att lösa problemet med följande steg:

1. Klicka på Apple-ikonen i det övre vänstra hörnet på skärmen och välj sedan Systeminställningar.

Välj Systeminställningar
  2. I dialogrutan Systeminställningar väljer du Skydd och integritet.

Skydd och integritet
  3. Gör följande i dialogrutan Skydd och integritet:

1. Klicka på fliken Integritet.
    2. Välj Automatisering i den vänstra rutan och välj sedan kryssrutan Mejl eller Outlook under Adobe Acrobat i den högra rutan.
    Inställningar för Skydd och integritet
  4. Stäng Acrobat och starta om det.