Verktygsfältet PDFMaker är inte tillgängligt

Verktygsfältet Acrobat PDFMaker finns inte i Office 2010, 2013 eller 2016 efter installation av Acrobat DC eller Acrobat 2017 på Windows.

Prova en eller flera av följande lösningar.

Lösning 1: Aktivera tillägget PDFMaker i Office-programmets lista med inaktiverade objekt

Microsoft Office-program inaktiverar ibland tillägg automatiskt, som en säkerhet om programmet oväntat måste stängas. Så här tar du reda på om PDFMaker har inaktiverats:

Office 2010, 2013 eller 2016

Klicka här för att få anvisningar om aktivering av PDFMaker i Office 2010/2013/2016-program

1. Öppna Microsoft Office -programmet.

2. Klicka på den blå Arkiv-menyn (i det övre vänstra hörnet). Klicka på knappen Alternativ i [Application Name]. Välj Tillägg i listan på vänster sida av Alternativ-fönstret. Välj Inaktiverade objekt i menyn Hantera popup-fönster, längst ner i fönstret. Klicka på Gå till.

3. Sök efter tillägget Acrobat PDFMaker Office COM i listan.

• Om tillägget Acrobat PDFMaker Office COM finns i listan ska du markera det, klicka på Aktivera och därefter på Stäng. Stäng Office -programmet och öppna det sedan på nytt.
    • Om tillägget Acrobat PDFMaker Office COM inte står med i listan öppnar du Windows Explorer och söker efter PDFMOfficeAddin.dll på C:\Program\Adobe\Acrobat [DC, 2015 eller 2017]\PDFMaker\Office. Om filen inte påträffas går du vidare till Lösning 5 för anvisningar om hur du reparerar Acrobat-installationen.

Obs!
       Om Acrobat inte installerades på standardplatsen (C:\Program\Adobe) måste du ändra sökvägen ovan så att den stämmer med platsen där du installerade Acrobat.

Lösning 2: Ändra registerposten för PDFMaker OfficeAddin-tangenten eller PDFMOutlook-tangenten

Klicka här för att få anvisningar om ändring av registerposten

1. Stäng allaOfficeprogram.

2. Tryck på knapparna Windows + R för att öppna kommandofönstret för Kör.

3. Skriv in regedit i Öppna-fältet och klicka sedan på OK.

4. I redigeringsprogrammet för registret ska du gå till följande plats:

För Outlook: "\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\Outlook\Addins\PDFMOutlook.PDFMOutlook"

För Word: "\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\Word\Addins\PDFMaker.OfficeAddin"

För Excel: "\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\Excel\Addins\PDFMaker.OfficeAddin"

För PowerPoint: "\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\PowerPoint\Addins\PDFMaker.OfficeAddin"

5. Högerklicka på Loadbehavior och välj Ändra. I värdedialogrutan Redigera DWORD ska du ändra värdedata från 0 till 3, och sedan klicka på OK.

Ändra värdet för LoadBehavior från 0 till 3
  6. Stäng registreringsredigeraren och starta om Office-programmet.

Om PDFMaker-tillägget fortfarande inte är tillgängligt i Office-programmet gör du följande:

1. Öppna registerredigeraren och gå till "HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\<Word/Excel/PowerPoint/Outlook>\Resiliency".
  2. Skapa en ny tangent "DoNotDisableAddinList", och lägg sedan till ett nytt DWORD "PDFMaker.OfficeAddin" och ställ in dess värde till "1".
  3. Stäng registreringsredigeraren och starta om Office-programmet.

Lösning 3: Registrera tilläggsfilen COM manuellt

Viktigt:

Denna procedur involverar redigering av Windows-registret. Adobe tillhandahåller inte support för att redigera registret, som innehåller viktig system- och programinformation. Säkerhetskopiera registret innan det redigeras. För mer information om registret se Windows-dokumentationen eller kontakta Microsoft.

Klicka här för att få anvisningar om manuell registrering av COM-tilläggsfilen

1. Stäng alla Office-program.
  2. Sök efter filen PDFMOfficeAddin.dll i Windows Explorer och notera sökvägen exakt, inklusive eventuella mellanslag. Standardsökvägen är:

Acrobat DC:C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat DC\PDFMaker\Office\PDFMOfficeAddin.dll

Acrobat DC Classic (2015): C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 2015\PDFMaker\Office\PDFMOfficeAddin.dll

Acrobat 2017: C:\Programfiler (x86)\Adobe\Acrobat 2017\PDFMaker\Office\PDFMOfficeAddin.dll

3. Gör något av följande:

• Windows /Windows 7: Välj Start > Alla program > Tillbehör. Högerklicka på Kommandotolken, välj Kör som administratör och autentisera.
    • På Windows 8/10: Leta reda på Kommandotolken med hjälp av sökknappen bredvid startknappen. Högerklicka på Kommandotolken, välj Kör som administratör och autentisera.
  4. I Kommandotolken skriver du in regsvr32 följt av ett mellanslag och sökvägen du noterade i steg 1. Omge sökvägen med citationstecken. Exempel: om PDFMOfficeAddin.dll finns på standardplatsen ska du skriva följande kommando för:

För Acrobat DC: regsvr32 "C:\Program Files\Adobe\Acrobat \PDFMaker\Office\PDFMOfficeAddin.dll"

För Acrobat DC Classic (2015): regsvr32 "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 2015\PDFMaker\Office\PDFMOfficeAddin.dll"

För Acrobat 2017: regsvr32 "C:\Program\Adobe\Acrobat 2017\PDFMaker\Office\PDFMOfficeAddin.dll"

5. Tryck på Enter.
  6. En dialogruta bekräftar att registreringen har lyckats. Stäng dialogrutan genom att klicka på OK.
  7. Stäng Kommandotolken.
  8. Öppna Office-programmet.

Lösning 4: Bekräfta att tillägget Acrobat PDFMaker Office COM är markerat i Office -programmets lista över tillgängliga tillägg

Office 2010, 2013 eller 2016

Klicka här för att få anvisningar om Office 2010/2013/2016-program

1. Öppna Microsoft Office 2010-programmet.

2. Klicka på den blå Arkiv-menyn (i det övre vänstra hörnet). Klicka på knappen Alternativ i [Application Name]. Välj Tillägg i listan på vänster sida av Alternativ-fönstret.

3. Välj COM-tilläggen i menyn Hantera popup-fönster längst ner i fönstret Alternativ eller Säkerhetscenter.
  4. Klicka på Gå till.
  5. Sök efter tilläggsfilen Acrobat PDFMaker Office COM i listan.

• Om tilläggsfilen Acrobat PDFMaker Office COM visas i listan menkryssrutanbredvid den inte är markerad, klickar du påkryssrutan. Klicka på OK. Stäng Office -programmet och öppna det sedan på nytt. (Om du inte kan ange enbockmarkering, och om du redan har försökt med Lösning 1, ska du välja tillägget Acrobat PDFMaker Office COM. Klicka på Ta bort och fortsätt till nästa stycke.)
    • Om Adobe PDFMaker COM inte finns i listan över tillägg klickar du på Lägg till och navigerar till C:\Program\Adobe\Acrobat [DC, 2015 eller 2017]\PDFMaker\Office. Välj filen PDFMOfficeAddin.dll. Klicka på OK. Stäng Office -programmet och öppna det sedan på nytt.

Obs! Om Acrobat inte installerades på standardplatsen (C:\Program\Adobe) måste du ändra sökvägen ovan så att den stämmer med platsen där du installerade Acrobat.

Lösning 5: Stäng alla program och kör Reparera Acrobat-installation

Klicka här för att få anvisningar om reparation av Acrobat-installation

1. Stäng alla öppna program.
  2. Starta om datorn.
  3. Öppna Acrobat.
  4. Välj Hjälp > Reparera Acrobat-installation och följ anvisningarna på skärmen.
  5. När reparationen är klar startar du om datorn.

Lösning 6: Ta bort och installera om Acrobat med Windows i förenklat läge

Drivrutiner och program som startar automatiskt när du sätter på datorn kan hamna i konflikt med Acrobat-installationsprogrammet och orsaka problem. Du kan undvika dessa problem genom att installera om Acrobat med Windows i förenklat läge. I förenklat läge inaktiveras alla program och drivrutiner som inte är nödvändiga.

Klicka här för att få anvisningar om borttagning av Acrobat

1. Flytta personliga filer från Acrobats programmapp och dess undermappar. Standardplatsen för Acrobat är C:\Program\Adobe\Acrobat [DC, 2015 eller 2017].

2. Gör så här:

• På Windows 7/8/10: Högerklicka på Startknappen och välj Kontrollpanelen > Program och funktioner.
  3. Välj Adobe Acrobat DC eller Adobe Acrobat 2017 i listan över program.

4. Klicka på Avinstallera/Ändra.

5. Följ anvisningarna på skärmen för att ta bort programmet.

Klicka här för att få anvisningar om att installera om Acrobat i förenklat läge

1. Stäng alla öppna program.
  2. Starta om datorn med inaktiverade tjänster och startobjekt som inte är nödvändiga. Instruktioner finns i följande dokument:

3. Dubbelklicka på Acrobat DC eller 2017-installationsfil. Slutför installationen enligt anvisningarna på skärmen.

4. Öppna Acrobat och välj Hjälp > Kontrollera om det finns uppdateringar. Installera tillgängliga uppdateringar genom att följa anvisningarna på skärmen.
  5. Återaktivera startobjekt och -tjänster. Mer information hittar du i Hjälpdokumentation i steg 2 ovan.

6. Starta om datorn.