Grunderna

Varför Animate CC?

Under nästan två årtionden har Flash Professional varit standardprogrammet för att skapa multimediala animeringar på webben. På grund av uppkomsten av HTML5 och efterfrågan på animeringar som utnyttjar webbstandarder, har vi under de senaste åren helt skrivit om verktyget och byggt in stöd för HTML5 Canvas och WebGL. För att betona dess position som det ledande animeringsverktyget för webb och annat, bytte Flash Professional namn till Adobe Animate CC från och med utgåvan i februari 2016.

För mer information om namnbytet och funktioner som Animate CC har att erbjuda, läs blogginlägget på Welcome Adobe Animate CC, a new era for Flash Professional.

Vad är Animate CC och vem är det avsett för?

Med Adobe Animate CC kan du skapa vektoranimeringar, annonser, multimediainnehåll, engagerande upplevelser, program, spel och mer i en tidslinjebaserad utvecklingsmiljö. Animate har inbyggt stöd för flera utdataformat som HTML5 Canvas och WebGL och kan utökas med stöd för anpassade format som Snap.SVG. Animates flexibla hantering av utdataformat gör att innehållet kan visas var som helst, utan plugin-program. Animate erbjuder de bästa ritnings- och illustrationsverktygen samt kraftfull integrering med Adobe CreativeSync.

Du får dessutom tillgång till de senaste uppdateringarna och kommande versionerna så fort de släpps eftersom Animate CC är en del av Adobe Creative Cloud. Ta reda på mer om Creative Cloud.

Var kan jag läsa mer om de nya funktionerna?

Du hittar mer information på sidan Nyheter.

Vad skiljer Animate CC från tidigare versioner?

Ta en titt på versionsjämförelsen för Animate CC.

Jag är designer och använder Photoshop, Illustrator samt InDesign. Hur kan Animate CC hjälpa mig?

Animate CC är nära integrerat med Adobes designprogram som du redan är bekant med, så du kommer snabbt att känna dig hemma samtidigt som de designer du importerar från programmen bevaras.

Varför ska jag välja Animate CC i stället för något annat redigeringsverktyg för interaktivt innehåll?

Animate CC ger dig utvecklingsverktyg i toppklass som gör att du kan skapa och leverera animerat och interaktivt innehåll till datorer och mobilenheter, tv-apparater och mycket mer. Utnyttja moderna webbstandarder tack vare inbyggt stöd för HTML5 Canvas och möjligheten att konvertera befintliga Animate-filer till HTML. Utveckla innehåll en gång och distribuera det sedan till i stort sett alla enheter och operativsystem, bland annat Android och iOS. Skapa eller återuppliva innehåll för alla formfaktorer och enheter, inklusive de senaste bildskärmarna med ultrahög upplösning. Skapa enkelt HTML5 Canvas-annonser som uppfyller de senaste IAB-standarderna (Interactive Advertising Bureau).

Tekniska frågor

Vilka är de lägsta systemkraven för Animate CC?

Se systemkraven för information.

Är Animate CC kompatibelt med Windows 8.1?

Är Animate CC kompatibelt med Mac OS X El Capitan (10.11)?

Ja.

Är Animate CC kompatibelt med Mac OS X Mavericks (10.9)?

Är Animate CC kompatibelt med Mac OS X Sierra (10.12)?

Bakåtkompatibilitet

Är Adobe Animate CC bakåtkompatibelt med filer sparade i Flash Professional?

Ja – filer och projekt som har sparats i en tidigare version av Flash Professional är kompatibla med Adobe Animate CC. Tänk på att stöd för ActionScript 2 togs bort med i och med introduktionen av Flash Professional CC år 2013.

Stödjer Adobe Animate CC fortfarande framtagning och publicering av Flash-format och packning av Adobe AIR-program?

Ja – existerande format såsom .FLA, .SWF, AIR och ActionScript3 stöds fortfarande i Adobe Animate CC.

Vilka utdataformat stödjer Adobe Animate CC (tidigare känt som Flash Professional)?

Animeringar som skapas med Adobe Animate CC kan publiceras i följande format, förutom Flash (SWF) och AIR: HTML5 Canvas, WebGL, video och till anpassade plattformar (som SVG) med en utbyggbar arkitektur.

Hur är Adobe Animate CC relaterat till Edge Animate CC? Är det en ersättare?

Till grunden är både Adobe Animate CC och Edge Animate CC tidslinjebaserade, 2D-animeringsverktyg. Adobe Animate CC är ett utmärkt program för filmiska serier och programmatiska animationer som kan publiceras till en mängd olika format. Edge Animate CC använder en dokumentobjektmodell (DOM) som bättre lämpar sig för att integrera animationer till dina webbplatsers HTML-struktur.

Vilken typ av HTML5-innehåll lämpar sig Adobe Animate CC bäst för att producera?

Adobe Animate CC kan producera ett brett utbud av HTML5-baserat innehåll såsom tecknade filmer i studiokvalitet, interaktiva animationer, bannerannonser och självstudiekurser. Du kan skapa nya HTML5 Canvas eller WebGL-dokument från grunden, eller konvertera det befintliga Flash-innehållet till HTML5 för kompatibilitet med vilken modern webbläsare som helst, utan plugin-program.

Vilket bibliotek använder Adobe Animate CC för att producera HTML5-innehåll?

Adobe Animate CC använder CreateJS suite från JavaScript-bibliotek baserat på öppen webbteknik. Den resulterande koden är lättviktig, läsbar för människor och högpresterande. Läs mer om CreateJS på http://createjs.com/.

Kostnadsfria utvärderingsversioner

Var kan jag få en testversion av Animate CC?

Med ett kostnadsfritt medlemskap i Creative Cloud kan du ladda ned en provversion av Animate CC och andra program i Creative Cloud. När du uppgraderar till medlemskapet All Apps kan du ladda ned den fullständiga versionen av alla Creative Cloud-program.

Kan jag konvertera min utvärderingsversion till ett betalt medlemskap?

Ja. Du kan konvertera testversionen genom att köpa prenumerationen Alla program eller en app i Creative Cloud på Creative Cloud-webbplatsen. När du har köpt ditt medlemskap licensieras utvärderingsversionen av din produkt automatiskt nästa gång du startar den.

Olika typer av avtal

Hur köper jag Animate CC?

Läs mer om de olika inköpsalternativen på sidan om Creative Cloud-avtal.

Lär dig Animate CC

Hur kommer jag igång med Animate CC?

Ta en titt på Animate CC utbildning och support, där finns all information du behöver för att komma i gång, t.ex. videofilmer och självstudiekurser samt omfattande produktsupport från Adobe och vår kunniga community.

Var hittar jag handboken?

Du kan hitta webb- och PDF-versioner av handboken för Animate CC på sidan med hjälp för Animate.