Felsökning och hjälp

Hämta och installera

Hur laddar jag ner och installerar Animate?

Du kan ladda ner Animate från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe ID och lösenord för att slutföra hämtningen. Mer information, däribland hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, finns i Hämta dina Creative Cloud-program.

Varför går det inte att installera Animate?

Lösningar på felet ”kunde inte installera” finns i Fel: ”Kunde inte installera” Creative Cloud-datorprogrammet. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Kan jag hämta en utvärderingsversion av Animate?

Ja! Du kan hämta utvärderingsversioner av Creative Cloud-program, inklusive Animate, från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe ID och lösenord för att hämta en testversion. Mer information finns i Hämta och installera en Creative Cloud-testversion.

Hur hittar jag mitt Adobe ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Kan jag installera Animate på en annan dator?

Du kan installera Animate och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på Adobe-kontosidan med ditt Adobe ID och lösenord.Där klickar du på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Hur uppgraderar jag eller ändrar mitt medlemskap?

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Min testversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Det är enkelt att uppgradera din testversion till ett betalt medlemskap. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera och påbörja ditt medlemskap.

Hur avslutar jag medlemskapet och vad händer då med mina filer?

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Läs Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap och förstå Adobes prenumerationsvillkor.

Animering

Kan jag skapa Virtual Reality-animeringar med Animate? Hur?

Ja.Du kan använda 2D-färdighet i Animate och exportera panorama eller 360 virtual reality-animeringar. Lär dig hur du skapar och publicerar virtual reality-innehåll i Animate.

Hur animerar jag en 2D-figur?

I den här självstudiekursen får du lära dig att animera 2D-figurer med vektorgrafik.

Hur använder jag lagerdjup för mina animeringar?

Du kan använda funktionen avancerade lager i Animate för att skapa lagerdjup för dina tidslinjelager. Du kan ändra djupet på ett lager och interpolera det.

Lär dig hur du använder funktionen i Animate.

Hur kan jag skapa parallaxeffekt med kameran?

Lagerdjup, tillsammans med kameraförbättringar, gör det möjligt för animatörer att skapa mer spännande innehåll. Du kan skapa parallaxeffekt för dina Animate-projekt genom att introducera kamera på lager med djup.

Lär dig hur du skapar en parallaxeffekt med hjälp av kameran

Hur skapar jag åtgärder utan att skriva kod?

När du skapar animeringar för HTML5 Canvas kan du lägga till kod med hjälp av en guide för åtgärdskoder utan att skriva kod.

Lär dig hur du använder guiden för åtgärdskod i Animate.

Hur använder jag HTML5 Canvas?

HTML5 Canvas-dokument tillhandahåller inbyggt stöd för att skapa rikt och interaktivt HTML5-innehåll. Det innebär att du kan använda tidslinjen, arbetsytan och verktygen i Animate för att skapa innehåll, men ändå producera HTML5-utdata.

Lär dig hur du använder Animates HTML5 Canvas-funktion.

Hur skapar jag animerad rörelseinterpolering?

Du kan skapa animerad rörelseinterpolering på tre sätt. Läs mer om varje metod och välj den som passar dig bäst.

Har du inte arbetat med rörelseinterpolering förut? Läs mer om hur du kommer igång med rörelseinterpoleringar.

Vanliga uppgifter

Hur skapar jag automatisk läppsynkronisering?

Du kan matcha munnen mot ljudet automatiskt med Adobe Sensei och Animate. Lär dig hur man skapar automatisk läppsynkronisering i Animate.

Hur använder jag resursskulptering i Animate för vektor- och rasterinnehåll?

Du kan deformera komplexa vektorformer och rasterformer med resurstänjningsverktyget. Skapa ram-för-ram-animering på komplexa former eller bitmappsbilder. Lär dig använda resursskulptering för vektor- och rasterinnehåll.

Vad är ActionScript och hur jag använder det i Animate?

Med skriptspråket ActionScript kan du skapa komplex interaktivitet och lägga till uppspelningskontroller och visning av data i dina program. Lär dig hur du integrerar ActionScript i ditt Animate-arbetsflöde med denna översikt.

Hur exporterar jag en GIF-fil från Animate?

Du kan exportera en GIF-fil genom att uppdatera dina inställningar på GIF-fliken i dialogrutan Publiceringsinställningar.

Hur infogar jag en nyckelbildruta på tidslinjen?

Välj Infoga > Tidslinje > Nyckelbildruta. Läs mer om att infoga nya eller tomma nyckelbildrutor.

Vanliga problem

Varför försämras min SWF-fil när jag importerar den till Animate?

Animate kan importera SWF-filformat. Men vissa datatyper i SWF-filen går inte att importera på nytt eftersom det är en renderad fil. Läs mer om att importera SWF-filer här.

Hur installerar jag MXP- och ZXP-tillägg?

Du kan installera tillägg genom verktyget Hantera tillägg eller kommandoraden. Lär dig hur du installerar tillägg och hitta felsökningstips ifall du stöter på några problem.