En projektor är en Animate-fil som innehåller både den publicerade SWF-filen och Flash Player-filen. Projektorer kan spelas upp som ett vanligt program, utan vare sig någon webbläsare, något Flash Player-pluginprogram, Adobe AIR eller någon annan plattformsmiljö.

Med Animate CC kan du publicera projektorer för Windows och Macintosh. Vid exporten genereras en projektorfil i .exe-format för Windows och .app-format för Macintosh.

Obs!

Funktionen för att exportera projektorer togs bort i juniversionen 2013, men återintroducerades i juniversionen 2014.

Exportera projektorfiler

Så här exporterar du projektorfiler från Animate CC:

1. I Animate CC, välj Arkiv > Publiceringsinställningar

Dialogrutan Publiceringsinställningar
    Dialogrutan Publiceringsinställningar
  2. Välj något av följande alternativ:

• Win-projektor om du vill skapa en .exe-fil som kan köras på en Windows-dator.
    • Mac-projektor om du vill skapa en .app-fil som kan köras på en Mac.
  3. Skriv utdatafilens namn i textfältet Utdatanamn. Klicka på mappikonen och navigera till den plats där du vill spara projektorfilen.

4. Klicka på Publicera för att exportera projektorfilen.

Obs!

Projektorsfiler kan inte exporteras för dokumenttyperna HTML5-canvas eller WebGL (förhandsvisning).