Typekit har bytt namn till Adobe Fonts och ingår nu i Creative Cloud och andra prenumerationer. Mer information.

Arbeta med webbteckensnitt från Adobe Fonts

Webbteckensnitt från Adobe Fonts kan nu användas i HTML5 Canvas-dokument i Adobe Animate CC.

Eftersom Adobe Fonts integreras med Animate CC finns tusentals exklusiva webbteckensnitt från ledande leverantörer tillgängliga för dina HTML5 Canvas-dokument.

Du kan prova ett begränsat urval av teckensnitt från Adobe Fonts-biblioteket med vilken Creative Cloud-prenumeration som helst och om du har en betald prenumeration har du tillgång till hela biblioteket med tusentals teckensnitt.

Mer information om prenumerationer på Adobe Fonts finns i Webbteckensnitt med Adobe Fonts.

Till skillnad från webbteckensnitt som du själv är värd för, tillhandahåller Adobe Fonts de teckensnitt som du väljer att använda i ditt innehåll. Om du väljer teckensnitt från Adobe Fonts-biblioteket och sedan publicerar dokumentet på webben, är Adobe Fonts automatiskt värd för teckensnitten och ditt Adobe Fonts-konto kopplas till ditt innehåll på webben.

Adobe Fonts-biblioteket ingår i din Creative Cloud-prenumeration. Mer information finns på https://fonts.adobe.com. Du kan också köpa nya Adobe Fonts. Starta om Animate CC för att visa köpta teckensnitt på fliken Alla teckensnitt i fönstret med Adobe Fonts.

Använda teckensnitt i ett HTML5 Canvas-dokument

1. Öppna ett HTML5 Canvas-dokument och välj textverktyget på verktygspanelen.

2. På panelen Egenskaper väljer du Dynamisk text och klickar på knappen Lägg till webbteckensnitt bredvid listrutan Teckensnittsfamilj.

TypeKit-Selection
  3. I fönstret Lägg till webbteckensnitt som visas klickar du på Kom igång.

Lägg till Adobe Fonts ...
    Lägg till Adobe Fonts ...
  4. I dialogrutan Lägg till Adobe Fonts visas alla Adobe Fonts-teckensnitt som ingår i din Creative Cloud-prenumeration. Du kan nu välja teckensnitt som bäst passar din design genom att bläddra bland teckensnitt, söka efter särskilda teckensnitt eller filtrera på teckensnittsegenskaper.

Klicka på Filter om du vill använda några av följande filter:

• Klassificering: Du kan filtrera webbteckensnitt baserat på deras klassificering, t.ex. Serif, Sans Serif eller Script.
    • Rekommenderas för: Filtrerar teckensnitt baserat på webbteckensnittsrekommendationer för stycken och rubriker.
    • Egenskaper: Filtrerar baserat på egenskaper som vikt, bredd och höjd.
    Dialogrutan Lägg till Adobe Fonts
    Dialogrutan Lägg till Adobe Fonts
  5. När du hittar ett teckensnitt som du vill använda, behöver du bara klicka på det. En bockmarkering visas som anger att teckensnittet är valt. Du kan välja fler teckensnitt som ska läggas till samtidigt. På fliken Valda teckensnitt visas alla teckensnitt som du har valt.

Du kan klicka på sidfoten för förhandsvisning om du vill se alla variationer, till exempel tunn, fet och kursiv stil.

Välj Fonts
    Välj Fonts

Klicka på OK när du vill lägga till de valda teckensnitten.

valt-webbteckensnitt-familj-meny
    valt-webbteckensnitt-familj-meny
  6. Markera det tillagda webbteckensnittet när du vill använda det i HTML5 Canvas-dokumentet.

font-in-use
    Använda det valda teckensnittet i ett dokument

7. Innan du publicerar ditt innehåll på webben ska du öppna Publiceringsinställningar, klicka på fliken Webbteckensnitt och ange webbadressen till sidan där ditt HTML5-innehåll publiceras. Till exempel www.adobe.com. Du kan också ange flera webbadresser som avgränsas med kommatecken.

Webbadress till dialogrutan Webbteckensnitt
    Webbadress till dialogrutan Webbteckensnitt

Obs!

• Webbteckensnitten från Adobe Fonts läses bara in på domännamn som anges i publiceringsinställningarna. Om teckensnitten inte fungerar eller fel 403 från Adobe Fonts visas på webbsidan ska du kontrollera att du har inkluderat webbplatsens domän i listan och sedan publicera projektet igen.
    • "Utdata som genereras via alternativet Testa filmen är endast avsedda för förhandsgranskning. Använd alternativet Arkiv > Publicera när du vill generera utdata för distribution.