Creative Cloud sparar en kopia av varje ändring du gör i en fil och synkroniserar via Creative Cloud-datorprogrammet eller webbplatsen för Creative Cloud Assets. Adobe sparar de tidigare versionerna på sina servrar i 10 dagar. Om du av misstag ändrar en fil, eller om en medarbetare skriver över något du gjort, så kan du återställa med några få klick.

Mer information om versionshantering finns i följande vanliga frågor och svar.

Hur visar jag de äldre filversionerna?

Om du vill se versionerna som har sparats för en viss fil går du till Ditt arbete på Creative Cloud-webbplatsen och loggar in. Navigera till filen du är intresserad av. Klicka på filen för att visa informationen om den. Där kan du visa alla kommentarer och versioner för filen.

Välj fil

Om du vill visa alla tidigare versioner av filen klickar du påversionsikonen.

Filversioner

Vad händer om jag återställer en äldre version?

Om du återställer en äldre filversion kopieras den och läggs högst upp i versionshistoriken. På så vis raderas ingen av versionerna i listan. Den återställda versionen blir den nya aktuella versionen, och den föregående aktuella versionen hamnar högst upp i listan över revideringar. Creative Cloud-datorprogrammet synkroniserar den senaste versionen till din dator eller mobila enhet så att du kan börja arbeta med den.

Varför hittar jag inte en version jag letar efter?

Äldre versioner sparas bara i 10 dagar på Creative Cloud, och den perioden kan ha passerat. Efter 10 dagar tar Adobe bort de äldre versionerna från servrarna. Om du vet att en version är viktig bör du ta en kopia av filen du arbetar med och sparar den med ett nytt namn. Återställ sedan originalfilen till den arbetsversion du är mån om att spara. På så sätt blir båda kopiorna unika filer som inte raderas efter 10 dagar.

Vad händer om jag av misstag återställer min fil till en tidigare version? Hur korrigerar jag detta?

Det är enkelt att åtgärda detta. Du bara väljer filen du vill arbeta med i listan. Det är sannolikt den första versionen under Aktuell version. Sedan återställer du filen igen från den versionen.