Creative Cloud sparar en kopia av varje ändring du gör i en fil och synkroniserar via Photoshop Touch, Adobe Ideas och Creative Cloud-datorprogrammet. De äldre filversionerna sparas på våra servrar i 10 dagar. Det innebär att om du av misstag ändrar en fil, eller om en medarbetare skriver över något du gjort, så kan du återställa med några få klick.

Mer information om versionshantering finns i följande vanliga frågor och svar.

Hur visar jag de äldre filversionerna?

Om du vill se versionerna som har sparats för en viss fil går du till sidan Creative Cloud Resurser och loggar in. Navigera till filen som du är intresserad av och växla från informationspanelen till aktivitetspanelen. Där kan du visa alla kommentarer och versionshistoriken för filen. Om du klickar på versionerna i listan kan du förhandsvisa versionen och välja att återställa den.

Vad händer om jag återställer en äldre version?

Om du återställer en äldre filversion kopieras den och läggs högst upp i versionshistoriken. På så vis raderas ingen av versionerna i listan. Den återställda versionen blir den nya aktuella versionen, och den föregående aktuella versionen hamnar högst upp i listan över revideringar. Creative Cloud-datorprogrammet, Photoshop Touch eller Adobe Ideas synkroniserar den senaste versionen till din dator eller mobila enhet så att du kan börja arbeta med den.

Varför hittar jag inte en version jag letar efter?

Äldre versioner sparas bara i 10 dagar på Creative Cloud, och den perioden kan ha passerat. Efter 10 dagar vi ta bort de äldre versionerna från servrarna. Om du vet att en version är viktig rekommenderar vi att du tar en kopia av filen du arbetar med och sparar den med ett nytt namn. Återställ sedan originalfilen till den arbetsversion du är mån om att spara. På så sätt blir båda kopiorna unika filer som inte raderas efter 10 dagar.

Vad händer om jag av misstag återställer min fil till en tidigare version? Hur korrigerar jag detta?

Det är enkelt att åtgärda detta. Du bara väljer filen du vill arbeta med i listan. Det är sannolikt den första versionen under Aktuell version. Sedan återställer du filen igen från den versionen.