I ett Creative Cloud-medlemskap ingår molnbaserad lagring, vilket möjliggör åtkomst till lagrade filer i molnet från alla datorer via en webbläsare eller filsynkronisering. Här är några svar på vanliga frågor om användning och hantering av denna lagring.

Hur många GB är mitt lagringsutrymme?

Fullt Adobe Creative Cloud-medlemskap och medlemskap för ett enskilt program ger dig 100 GB lagringsutrymme. Ett Creative Cloud Photography-medlemskap ger dig 20 GB lagringsutrymme. En utvärderingsversion eller ett kostnadsfritt medlemskap ger dig 2 GB lagringsutrymme. I medlemskap för Creative Cloud för team och Creative Cloud för företag ingår 100 GB per licens.

Var kan jag se hur mycket lagringsutrymme jag har använt?

Du kan se hur mycket lagringsutrymme du har använt på några olika ställen.

Webbplatsen för Creative Cloud

Visning av lagringsutrymme på webbplatsen för Creative Cloud:

1. Se tillgängligt lagringsutrymme längst ner till vänster på sidan. När du placerar pekaren ser du det totala tillgängliga molnlagret.

Tillgängligt utrymme

Creative Cloud-skrivbordsappen

Det går även att kontrollera aktuell lagringsanvändning i skrivbordsprogrammet Creative Cloud. Öppna programmet från aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac OS). Klicka på Tillgångar för att visa lagringsinformationen.

Du kan också klicka på menyn för att kontrollera informationen.

Kontrollera lagring i skrivbordsprogrammet

Vad händer om jag överskrider min lagringskvot?

Skrivbordsprogrammet Creative Cloud synkroniserar upp till 1 GB spill från valfri enhet. Därefter avbryts synkroniseringen av nya filer och synkroniseringsklienten meddelar att du har överskridit kvoten. Ett rött utropstecken markerar de filer som inte går att överföra. Du kan fortfarande flytta, byta namn på eller ta bort filer. Gör följande för att fortsätta synkronisera:

Hur uppgraderar jag mitt Creative Cloud-lagringsutrymme?

Om du behöver mer lagringsutrymme kan du köpa fler lagringsplaner via Adobe ID-kontot (Planer och produkter > Hantera planer > Byt plan). Detaljerade anvisningar finns i Uppgradera din Creative Cloud-lagring.

Alternativt kan du klicka på Uppgradera lagringsutrymme längst ner till vänster i sektionen Ditt jobb på Creative Cloud-webbplatsen.

Om du är en Premiere Rush CC-användare och vill uppgradera lagringsutrymmet se Adobe Premiere Rush CC-lagringskrav och uppgraderingar.

Hur tar jag bort filer och frigör lagringsutrymme?

Om du av misstag tar bort en fil kan du återställa den från molnet.

Du kan ta bort onlinefiler från mappen Creative Cloud-filer eller på sidan Creative Cloud-filer, vilket flyttar dem till papperskorgen som kallas Borttaget.

Borttagning av filer från mappen Borttaget är en permanent åtgärd som frigör det använda lagringsutrymmet. Ta bort filer permanent med följande steg:

1. Gå till sidan Creative Cloud-filer.

2. Klicka på Borttagen i sidnavigeringsfältet.

3. Markera filerna som ska tas bort och klicka på ikonen Ta bort permanent ().

Alternativt kan du välja Ta bort permanent i snabbmenyn.

4. Klicka på Ta bort permanent i bekräftelsesmenyns pop-up.