Översikt

I ett Creative Cloud-medlemskap ingår molnbaserad lagring, vilket möjliggör åtkomst till lagrade filer i molnet från alla datorer via en webbläsare. Molnlagringen består av tre olika områden: Creative Cloud, Lightroom och Document Cloud. Du har åtkomst till lagrat innehåll online enligt följande.

Här är svar på vanliga frågor om användning och hantering av lagringen.

Hur stort lagringsutrymme har jag?

Fullt Adobe Creative Cloud-medlemskap eller medlemskap för ett enskilt program ger dig 100 GB lagringsutrymme. Ett Creative Cloud Photography-medlemskap ger dig 20 GB eller 1 TB lagringsutrymme. En testversion eller ett kostnadsfritt medlemskap ger dig 2 GB lagringsutrymme. I medlemskap för Creative Cloud för team och Creative Cloud för företag ingår 100 GB per licens.

Var kan jag se hur mycket lagringsutrymme jag har använt?

Du kan se hur mycket lagringsutrymme du har använt på några olika ställen.

Webbplatsen för Creative Cloud

Visning av lagringsutrymme på webbplatsen för Creative Cloud:

1. Se tillgängligt lagringsutrymme längst ner till vänster på sidan. När du placerar pekaren ser du det totala tillgängliga molnlagret.

Tillgängligt utrymme

Creative Cloud-skrivbordsappen

Det går även att kontrollera aktuell lagringsanvändning i skrivbordsprogrammet Creative Cloud. Öppna programmet från aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (macOS). Klicka på Filer för att visa lagringsinformationen.

Du kan också klicka på menyn för att kontrollera informationen.

Kontrollera lagringsutrymmet i Creative Cloud-datorprogram
Kontrollera lagringsutrymmet i Creative Cloud-datorprogram

Vad händer om jag överskrider min lagringskvot?

Creative Cloud-datorprogram synkar upp till 1 GB spill från valfri enhet. Därefter avbryts synkroniseringen av nya filer och synkroniseringsklienten meddelar att du har överskridit kvoten. Ett rött utropstecken markerar de filer som inte går att överföra. Du kan fortfarande flytta, byta namn på eller ta bort filer. Om du vill fortsätta synka filer måste du permanent ta bort andra filer för att frigöra utrymme.

Hur uppgraderar jag mitt Creative Cloud-lagringsutrymme?

Om du behöver mer lagringsutrymme kan du köpa fler lagringsplaner via Adobe ID-kontot (Planer och produkter > Hantera planer > Byt plan). Detaljerade anvisningar finns i Uppgradera din Creative Cloud-lagring.

Alternativt kan du klicka på Uppgradera lagringsutrymme längst ner till vänster i sektionen Ditt jobb på Creative Cloud-webbplatsen.

Om du är Premiere Rush-användare och vill uppgradera lagringsutrymmet, se Adobe Premiere Rush-lagringskrav och uppgraderingar.

Hur tar jag bort filer och frigör lagringsutrymme?

Du kan ta bort filer från mappen Creative Cloud-filer, webbplatsen Lightroom och Document Cloud för att frigöra lagringsutrymmet som används.

Frigör lagringsutrymme i mappen Creative Cloud

Du kan ta bort filer från mappen Creative Cloud-filer eller på sidan Creative Cloud-filer, vilket flyttar dem till papperskorgen som kallas Borttaget. Du kan ta bort filer permanent från papperskorgen Borttaget genom att följa dess steg:

Obs!

Om du tar bort en fil av misstag kan du återställa den från papperskorgen Borttaget. Men när filerna väl har tagits bort permanent kan de inte återställas.

1. Klicka på Borttagen i sidnavigeringsfältet.

Arkivering av filer
    Alternativet Borttaget till vänster
  2. Markera filerna som ska tas bort och klicka på ikonen Ta bort permanent ().

Alternativt kan du välja Ta bort permanent i snabbmenyn.

Arkivering av flera filer
    Ta bort filer permanent
  3. Klicka på Ta bort permanent i bekräftelsepopup-fönstret.

Markera Ta bort permanent
    Dialogrutan Ta bort fil permanent

Frigör lagringsutrymme i Lightroom

Om du vill ta bort foton från fotobiblioteket markerar du dem och väljer Ta bort bland alternativen som visas. Välj Ta bort bilder i bekräftelsesrutan som visas för att ta bort dem.

Ta bort Lightroom-foton
Ta bort Lightroom-foton

Obs!

Om du tar bort ett foto försvinner det från molnet och från alla synkade enheter. Så det är en bra idé att göra en kopia utanför Lightroom innan du tar bort den från Lightroom.

Frigör lagringsutrymme i Document Cloud

Om du vill ta bort filer från Document Cloud markerar du dem och väljer Ta bort bland alternativen som visas till höger. Välj Fortsätt i bekräftelsesrutan som visas för att ta bort filerna.

Ta bort Document Cloud-filer
Ta bort Document Cloud-filer

Obs!

Filer, resurser och innehåll som delas via samarbete upptar utrymme från varje medarbetares lagringskvot.