Medieprogram från Adobe Creative Cloud kraschar i Mac OS

• Adobe Media Encoder kraschar redan vid start.
  • Adobe Premiere Pro kraschar när du försöker exportera via Arkiv > Exportera > Media.
  • Adobe Prelude kraschar när du försöker infoga mediefiler genom att trycka på Infoga-knappen eller genom att välja Arkiv > Infoga.

Det här problemet uppstår bara med Mac OS X.

Installera den senaste uppdateringen för Creative Cloud-programmet

Creative Cloud har släppt en uppdatering som löser det här problemet för de flesta användare. I de flesta fall hämtar och installerar Creative Cloud uppdateringen automatiskt när du loggar in. I vissa fall behöver du logga ut och sedan logga in på nytt i skrivbordsprogrammet Creative Cloud.

Alternativ lösning

Tillämpa läs-/skrivbehörighet till ditt användarkonto i Adobes inställningsmapp.

Obs!  Vi rekommenderar att du uppdaterar till den senaste versionen av skrivbordsprogrammet Creative Cloud för att lösa problemet. Följande information är klassad som förlegad och ska endast användas som referensmaterial.

Gör så här:

1. Öppna ett nytt Finder-fönster.
  2. Håll ned Alt-tangenten och klicka på Gå till-menyn. Välj sedan Bibliotek. (Du måste hålla ner Alt-tangenten för att visa Biblioteket.)
  3. Leta reda på och öppna inställningsmappen.
  4. Leta reda på Adobe-mappen inuti inställningsmappen.
  5. Klicka på Adobe-mappen och tryck på Kommando + I för att komma till fönstret Visa info.
  6. Verifiera att ditt användarkonto visas i avsnittet Delning och behörigheter längst ner i fönstret Visa info. Se till att behörigheten är inställd till Läs och Skriv.
  7. Gör följande om ditt användarkonto inte visas:
    1. Klicka på hänglåsikonen längst ner i fönstret.
    2. Ange inloggningsuppgifter vid uppmaning
    3. Klicka på plusknappen för att lägga till användarkontot.
    4. Klicka på ditt användarkonto och välj Markera
    5. Lägg till läs- och skrivbehörigheter för användarkontot genom att klicka på alternativet Skrivskyddat och ändra till Läs och Skriv
    6. När behörighetsändringarna är klara klickar du på hänglåset igen.
  8. Om användarkontot visas men är inställt till skrivskyddsläge utför du samma procedur men hoppar över steg C och D.

Ytterligare information

I den senaste uppdateringen av skrivbordsprogrammet Creative Cloud upptäcktes ett fel, vilket kan innebära att de användarbehörigheter som krävs saknas i den Adobe-mapp som finns i inställningsmappen. Creative Cloud-programmen kraschar vid åtkomstförsök samt vid försök att skriva till mappen. Teknikerna är medvetna om detta problem och försöker åtgärda problemet. Fram tills att felet är åtgärdat kan du starta programmen genom att justera behörighetsinställningarna manuellt i Adobe-mappen.