Problem: Felet "Filen AdobePDF.dll behövs" inträffar när du installerar CS3 på 64-bitars Windows

När du försöker installera Adobe Creative Suite 3 på en 64-bitarsversion av Windows, returnerar installationsprogrammet felmeddelandet "Filen AdobePDF.dll på Windows Vista CD-ROM behövs."
Du ges möjlighet att bläddra till filen.

Meddelandet AdobePDF.dll behövs

Lösning

Windows Vista 64-bitars version

Uppdatera Adobe Acrobat 8 Video Professional efter att du har installerat det.

1. När du får felmeddelandet klickar du på Avbryt för att stänga dialogrutan och fortsätta med installationen.
  2. Installera Microsofts snabbkorrigering enligt dokumentationen i Microsofts artikel #930627, som finns på http://support.microsoft.com/kb/930627.

3. Uppdatera Acrobat till version 8.1 eller senare. Acrobat-uppdateringen är tillgänglig på Adobes webbplats på www.adobe.com/support/downloads/.

Windows 7 64-bitarsversionen

Extrahera manuellt filen "adobepdf.dll_64" från filen data1.cab-filen innan du installerar Acrobat. När du blir uppmanad till det navigerar du till denna fil och markerar den.

1. Navigera till den mapp som innehåller filen setup.exe för din Acrobat 8-installation.
  2. Sök efter filen "data1.cab" och öppna den (ibland behöver du ett komprimeringsverktyg från tredje part, exempelvis WinZip, för att packa upp filen).

3. I listan över innehållet letar du upp filen "adobepdf.dll_64" och kopierar den till skrivbordet.
  4. Kör installationsprogrammet setup.exe. När du blir uppmanad till det väljer du att bläddra fram och markera filen du kopierade till skrivbordet.

Notera: Om filen inte kan markeras, ändrar du filtypen nere i dialogrutan till Filer av alla typer. Eller byter namn på filen till adobepdf.dll genom att ta bort "_64" från slutet av filnamnstillägget.

Ytterligare information

Adobe Acrobat 8 Professional installeras med Design Premium-, Design Standard- och Web Premium-versionerna av Creative Suite 3. Även om Adobe har testat Adobe Acrobat 8 (Standard och Professional) på Microsoft Windows 64 bitars operativsystem som körs på en 64 bitars processormaskin, finns det kända begränsningar.

Eftersom Adobe PDF-skrivaren inte stöds i 64-bitars operativsystem, packas inte 64-bitarsversionen av Adobe PDF.dll upp under installationen. Därför kan installationsprogrammet inte hitta den. Adobe PDF-skrivaren är inte installerad så länge Acrobat är det. Problemet åtgärdas om du följer uppdateringsproceduren ovan.