Felet ”Detta serienummer gäller inte för en godkänd produkt” uppstår vanligen när du försöker installera uppgraderingen av en Adobe-produkt på en ny dator eller en ny hårddisk.

Vad är en godkänd produkt? Installation av en uppgradering av en Adobe-produkt kräver en tidigare godkänd produkt en tidigare fullständig version av produkten som du köpte och som är installerad på din dator. Om den tidigare versionen av produkten finns på datorn, startar uppgraderingen automatiskt. Om installationsprogrammet för uppgraderingen inte hittar en tidigare version av produkten på datorn ombeds du att ange serienumret på din tidigare produkt.

Problem: Detta serienummer gäller inte för en godkänd produkt

Testa lösningarna i detta dokument om du får felmeddelandet "Detta serienummer gäller inte för en godkänd produkt. Prova en annan" när du anger ett serienummer på skärmen Uppgradering av serienummer ska du testa följande lösningar.

Skärm med serienummer för uppgradering

Lösningar

Kontrollera att du anger rätt serienummer.

1. Välj den tidigare versionen av produkten från menyn Produkt.

Ange licensnummer
  2. Ange serienumret för den tidigare versionen av produkten. Ange inte uppgraderingens serienummer.

Obs!

Hittar du inte serienumret? Se Hitta ditt serienummer.

Ange endast numeriska serienummer utan bindestreck. Ange inte alfabetiska tecken.

Kontrollera att du kvalificerar för uppgraderingen.

Installationsprogrammet för uppgraderingen accepterar bara ett giltigt serienummer för en tidigare version av samma produkt.

Kvalificerar du inte för uppgraderingen?

Om du inte kvalificerar för uppgraderingen kan kanske den köpta uppgraderingen returneras. Se Returnera, avbryta eller ändra en Adobe-beställning.

Försök med en annan produkt och dess serienummer.

Välj en annan produkt eller version på menyn Produkt på skärmen Serienummer för uppgradering och ange serienumret.

Välj en produkt från menyn Produkt

Kontakta Adobe kundtjänst för hjälp med ditt serienummer.

Om du inte kan lösa problemet, följ stegen nedan för att kontakta oss för att få hjälp.

Viktigt:   Vi kan assistera med ditt serienummer först efter att vi har verifierat att du är kvalificerad för uppgraderingen. Ha din dator i närheten när du kontaktar oss så att du kan fylla i uppgifterna för att verifiera din uppgradering.

1. Registrera produkten.

Du kan uppmanas att logga in. Logga in med ditt Adobe ID.