Du kan snabbt dela en länk till ett PDF-dokument med andra för granskning och kommentarer. Dokumentet som har delats som en länk öppnas i alla webbläsare på valfri enhet. Dokumentet lagras i Adobe Document Cloud på ett säkert sätt. Mottagarna får ett e-postmeddelande med en länk. De kan klicka på länken för att visa och kommentera dokumentet i en webbläsare, utan att behöva logga in.

Samla automatiskt in kommentarer från alla i en enda PDF-fil. Spåra förlopp och samla ihop kommentarer.

Dela ett PDF-dokument för granskning

1. Logga in på Adobe Document Cloud på https://documentcloud.adobe.com med ditt Adobe ID och lösenord eller med ditt sociala mediekonto (Facebook eller Google).

2. Klicka på Filer i sidofältet på startsidan för Document Cloud. Alla filer som har sparats i ditt Document Cloud-konto visas.

3. Välj en fil som du vill dela för granskning och klicka på Dela i den högra rutan. Dialogrutan Dela öppnas.

Dela PDF-dokument för granskning

Obs!

Om du inte kan se delningsalternativen på den högra sidan av fönstret, klickar du på knappen Dela i det övre högra hörnet av fönstret.

4. Klicka på Bjud in personer. Ange eller välj e-postadresser för personer som du vill ska få filen.

Bjuda in personer att granska PDF-dokumentet
  5. Fälten Ämne och Meddelande är likadana som de du använder för att skicka ett e-postmeddelande och visas för mottagarna på samma sätt. Ange önskad information.

6. Alternativet Tillåt kommentarer för granskning är markerat som standard. Vill du ange en tidsgräns för granskningen, väljer du Lägg till tidsgräns. Ange tid, välj datum och klicka på Lägg till. Vill du skapa en påminnelse för de inbjudna, väljer du Lägg till påminnelse. Ange tid, välj datum och klicka på Lägg till.

7. Klicka på Skicka.

En kopia av den PDF-fil som har skickats för granskning finns i ditt Adobe Document Cloud-onlinekonto. I avsnittet Senaste längst ner på sidan visas alla filer du nyligen har delat för granskning. Vill du titta på listan över alla filer du har skickat för granskning kan du också klicka på För granskning i fönstrets sidofält.

En anonym eller offentlig länk gör filerna tillgängliga för alla som klickar på länken. Skapa en granskningslänk genom att följa stegen nedan och använd din e-postklient för att dela den.

1. Logga in på Adobe Document Cloud på https://documentcloud.adobe.com med ditt Adobe ID och lösenord eller med ditt sociala mediekonto (Facebook eller Google).

2. Klicka på Filer i sidofältet av Document Cloud Home.

3. Välj en fil som du vill dela för granskning och klicka sedan på Dela i den högra rutan. Dialogrutan Dela öppnas.

Dela PDF-dokument för granskning
  4. Klicka på Hämta en länk. Alternativet Tillåt kommentarer för granskning är markerat som standard. Klicka på Skapa länk. Den markerade filen laddas upp till Document Cloud och en offentlig länk skapas.

Obs!

Det går inte att ställa in tidsgräns eller påminnelse när du skapar en offentlig länk och delar filen för granskning.

Skapa länk för granskningsfil
  5. Vill du kopiera granskningslänken klickar du på Kopiera länk. Dela granskningslänken med granskarna i ett e-postmeddelande.

Detta händer för granskaren

Granskarna får en e-postinbjudan med en länk till PDF-dokumentet som ska granskas. När de klickar på länken öppnas PDF-dokumentet i en webbläsare. De kan använda kommentarsverktygen om de vill lägga till kommentarer i PDF-dokumentet. De kan även använda datorprogrammen Acrobat Reader DC eller Acrobat DC för att lägga till kommentarer.

Mer information finns i Delta i en PDF-granskning.

Spåra delade filer

När mottagaren visar PDF-dokumentet får du ett meddelande i Document Cloud och ett e-postmeddelande. Gör så här om du vill visa och spåra alla PDF-filer som har delats för granskning:

1. Klicka på För granskning i sidofältet av Document Cloud Home. Alla PDF-filer som har delats för granskning visas tillsammans med följande information:

• Namn: Namn på PDF-dokumentet som delats för granskning.
    • Senaste aktivitet: Tidsstämpel för det PDF-dokument som har skickats eller tagits emot för granskning.
    • Ägare: Namn på personen som skickade PDF-dokumentet.
    • Status: Visar antalet personer som har visat filen.
  2. Om du vill visa information om ett PDF-dokument, markerar du PDF-dokumentet. I den högra rutan kan du utföra följande åtgärder:

• Lägga till meddelande eller en kort anvisning om filen.
    • Ställa in tidsgräns för granskning. Klicka på Ställ in tidsgräns, ange datum och tid samt klicka på Spara.
    • Dela filen med fler mottagare. Utöka mottagarlistan. Klicka på Lägg till mottagare, ange e-postadressen för den person som du vill dela filen med och klicka sedan på Skicka inbjudan.
    • Visa alla granskare för den delade filen. Expandera listan för att se status för varje granskare med information som öppnat, inte öppnat eller har slutförts granskning av filen.
    • Ta bort delning av en fil om du inte vill att någon annan ska kunna visa filen.
    • Kopiera granskningslänken och dela länken med fler mottagare.
    • Ta bort PDF-dokumentet från Document Cloud permanent.
    Granska filinformation