Du kan snabbt dela en länk till ett PDF-dokument med andra för granskning och kommentarer. Dokumentet som har delats som en länk öppnas i alla webbläsare på valfri enhet. Dokumentet lagras i Adobe Document Cloud på ett säkert sätt. Mottagarna får ett e-postmeddelande med en länk. De kan klicka på länken för att visa och kommentera dokumentet i en webbläsare, utan att behöva logga in.

Samla automatiskt in kommentarer från alla i en enda PDF-fil. Spåra förlopp och samla ihop kommentarer.

Dela ett PDF-dokument för granskning

Skicka personliga inbjudningar för granskning

1. Logga in på Adobe Document Cloud på https://documentcloud.adobe.com med ditt Adobe ID och lösenord eller med ditt sociala mediekonto (Facebook eller Google).

2. Klicka på Filer i sidofältet på startsidan för Document Cloud. Alla filer som har sparats i ditt Document Cloud-konto visas.

3. Välj en fil du vill dela för granskning och klicka på  Dela i den högra rutan. Delningsalternativen visas.

Dela PDF-dokument för granskning
  4. I avsnittet Bjud in folk skriver du eller väljer e-postadressen till den person du vill ska granska filen.

Välj alternativet Granska fil.

5. Fälten Namn och Meddelande är likadana som de du använder för att skicka ett e-postmeddelande och visas för mottagarna på samma sätt. Ange önskad information.

6. Vill du ange en tidsgräns för granskningen väljer du Ställ in tidsgräns. Ange tid, välj och dubbelklicka på datumet i kalendern. Vill du skapa en påminnelse för de inbjudna väljer du Ställ in påminnelse. Ange tid, välj och dubbelklicka på datumet i kalendern.

Ange tidsgräns för granskning och påminnelse
  7. Klicka på Skicka.

En kopia av den PDF-fil som har skickats för granskning finns i ditt Adobe Document Cloud-onlinekonto. I avsnittet Senaste längst ner på sidan visas alla filer du nyligen har delat för granskning. Vill du titta på listan över alla filer du har skickat för granskning kan du också klicka på För granskning i fönstrets sidofält.

Skicka en anonym eller offentlig länk i ett e-postmeddelande

En anonym eller offentlig länk gör filerna tillgängliga för alla som klickar på länken. Skapa en granskningslänk genom att följa stegen nedan och använd din e-postklient för att dela den.

1. Logga in på Adobe Document Cloud på https://documentcloud.adobe.com med ditt Adobe ID och lösenord eller med ditt sociala mediekonto (Facebook eller Google).

2. Klicka på Filer i sidofältet på startsidan för Document Cloud.

3. Välj en fil du vill dela för granskning och klicka på Dela i den högra rutan. Delningsalternativen visas.

Dela PDF-dokument för granskning
  4. I avsnittet Hämta länk väljer du Granska fil och klickar sedan på Skapa länk. Den markerade filen laddas upp till Document Cloud och en offentlig länk skapas.

Obs!

Det går inte att ställa in tidsgräns eller påminnelse när du skapar en offentlig länk och delar filen för granskning.

Skapa länk för granskningsfil
  5. Vill du kopiera granskningslänken klickar du på Kopiera länk. Dela granskningslänken med granskarna i ett e-postmeddelande.

Detta händer för granskaren

Granskarna får en e-postinbjudan med en länk till PDF-dokumentet som ska granskas. När de klickar på länken öppnas PDF-dokumentet i en webbläsare. De kan använda kommentarsverktygen om de vill lägga till kommentarer i PDF-dokumentet. De kan även använda datorprogrammen Acrobat Reader DC eller Acrobat DC för att lägga till kommentarer.

Mer information finns i Delta i en PDF-granskning.

Spåra delade filer

När mottagaren visar PDF-dokumentet får du ett meddelande i Document Cloud och ett e-postmeddelande. Gör så här om du vill visa och spåra alla PDF-filer som har delats för granskning:

1. Klicka på För granskning i sidofältet på startsidan för Document Cloud. Alla PDF-filer som har delats för granskning visas tillsammans med följande information:

• Namn: Namn på det PDF-dokument som har delats för granskning.
    • Senaste aktivitet: Tidsstämpel för det PDF-dokument som har skickats eller tagits emot för granskning.
    • Ägare: Namnet på den person som skickade PDF-dokumentet.
    • Status: Visar antalet personer som har visat PDF-dokumentet.
  2. Markera ett PDF-dokument om du vill visa detaljerad information om dokumentet. I den högra rutan kan du utföra följande åtgärder:

• Lägga till meddelande eller en kort anvisning om filen.
    • Ställa in tidsgräns för granskning. Klicka på Ställ in tidsgräns, ange datum och tid samt klicka på Spara.
    • Dela filen med fler mottagare. Utöka mottagarlistan. Klicka på Lägg till mottagare, ange e-postadress till den mottagare du vill dela filen med och klicka sedan på Skicka inbjudan.
    • Visa Aktivitet och tidsstämpel för den delade filen. Expandera Aktivitet om du vill visa information som Skickat till, Visat av för mottagarna.
    • Ta bort delning av en fil om du inte vill att någon annan ska kunna visa filen.
    • Ta bort PDF-dokumentet permanent från Document Cloud.
    Granska filinformation