Lär dig hur man migrerar användare när du växlar från Value Incentive Plan (VIP) till direktlicensavtal på Adobe.com.

Detta dokument är riktat till företag med befintliga Creative Cloud för team-licenser genom ett abonnemang på Value Incentive Plan (VIP) som migrerar till direktlicensavtal på Adobe.com. Med detta avtal kan du köpa en teamprodukt direkt från Adobe.com.

Obs!

Om ditt företags licenstyp ändras måste era slutanvändare logga ut från alla Adobe-produkter eller -tjänster och sedan logga in på nytt med samma användarinformation för att de ska fortsätta fungera.

För produkter till stationära datorer som Photoshop, Acrobat och Illustrator ska du använda alternativen Logga ut och Logga i menyn Hjälp om. På Adobe.com ska du använda ikonen i det övre högra hörnet för att logga ut och sedan logga in på nytt.

För att säkerställa smidig migrering för slutanvändarna måste du tilldela licenser i Adobe Admin Console innan det befintliga VIP-abonnemanget löper ut.

Varför ska man flytta från VIP-abonnemang till direktlicens på Adobe.com

Migration gör det möjligt för befintliga VIP-kunder att migrera till direktlicensavtal på Adobe.com under förnyelsefönstret för deras befintliga VIP-kontrakt.Direktlicens på Adobe.com är bra för företag som föredrar att betala för sin prenumeration månatligen via ett företagskreditkort.

VIP-planen är att föredra om företagen vill dra fördel av volymrabatterna som Adobe erbjuder. Men om ni har ett Team-medlemskap med få platser (färre än 10) är det bättre att välja direktlicensavtal på Adobe.com. Ni sparar de extra avgifter som återförsäljarna lägger på.

Migrering av användare när ni växlar från Value Incentive Plan (VIP) till direktlicensavtal på Adobe.com

Om ni för närvarande har en VIP-prenumeration och migrerar till direktlicensavtal på Adobe.com ska ni använda följande anvisningar för att migrera era användare smidigt:

1. Logga in på Admin Console och navigera till det företag som era VIP-användare tillhör.

2. Navigera till Användare > Användare

3. Klicka på i det övre högra hörnet av sidan Användare och välj Exportera användarlista till CSV

export-users-list

Obs!

Hur filhämtningsförfarandet ser ut beror på vilken webbläsare du använder och de webbläsarspecifika inställningarna. Du får en visuell signal när hämtningen är slutförd.

4. CSV-filen som du hämtar innehåller listan över produkter i ert företag:

• Smeknamn: För produktprofilen
    • Produkt: För produkten som profilen tillhör
    • Licenskvot: Antal användare som är tilldelade till en profil. Se Hantera kvoten för en profil.
    • Tilldelade: Användare som är tilldelade till en profil
    • Administration: Administratörer för en profil
  5. Kontakta din återförsäljare eller distributör för att avbryta din aktuella prenumeration.

Om du har aktiva platser i VIP-prenumerationen

Kontakta din återförsäljare eller distributör direkt för att avbryta din aktuella VIP-prenumeration.

Om du inte har några aktiva platser i VIP-prenumerationen

Den primära administrationen för VIP-kontot måste skicka en förfrågan om godkännande av avbrottet via e-post till bpvip@adobe.com.

6. Köp en ny prenumeration på Creative Cloud för team.

Obs!

Se till att köpa direktlicensavtal på Adobe.com under förnyelsefönstret.

Beroende på vilket land du bor i kan du köpa en prenumeration genom en återförsäljare eller direkt från Adobe.com eller Adobe Telesales.

7. Navigera till det företag som du vill migrera era VIP-användare till.

8. Klicka på i det övre högra hörnet av sidan Användare och välj Lägg till användare via CSV.

9. I fönstret som öppnas ska du klicka på Hämta CSV-mall.

Lägg till VIP-användare till den hämtade CSV-filen från den CSV-fil som du hämtade i steg 3 ovan.

Hämta

10. Klicka på i det övre högra hörnet och välj Lägg till användare via CSV och ladda upp den uppdaterade CSV-filen.

11. Ladda upp den uppdaterade CSV-filen.

Du kommer att få ett e-postmeddelande när dina användare har lagts till i det migrerade företaget.