När du försöker använda några av InDesign-funktionerna med tangenter på tangentbordet, fungerar de inte. Några exempel:

• Proportionell skalning med tangenten Skift.
  • Zoomverktyg med kommando+mellanslag.

Detta problem inträffar på grund av inställningen Säker tangentbordsinmatning i macOS, som aktiveras av en del programvara från tredje part, t.ex. Webroot.

Lösning

Pausa säker tangentbordsinmatning

För att lösa detta problem, pausa säker tangentbordsinmatning från säkerhetsprogrammet installerat på ditt system. Följ stegen nedan om du har Webroot SecureAnywhere installerat på datorn.

1. Klicka på Webroot SecureAnywhere från menyfältet.

2. Välj Pausa säker tangentbordsinmatning.

Pausa säker tangentbordsinmatning
    Pausa säker tangentbordsinmatning