Systemkrav och språkversioner för InDesign CC (2017)

Windows

• Intel Pentium 4- eller AMD Athlon 64-processor
  • Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1 eller Windows 10
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2,6 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 32-bitars grafikkort; stöd för HiDPI-skärm
  • Om du vill använda den nya toucharbetsytan i InDesign Touch måste du ha en touchaktiverad surfplatta/bildskärm med Windows 8 eller senare (t.ex. Microsoft Surface Pro 3) med en skärmupplösning på 2 160 × 1 440 eller mer
  • Adobe® Flash® Player 10 krävs för att exportera SWF-filer
  • Internetanslutning och registrering krävs för registrering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

Mac OS

• Flerkärnig Intel-processor
  • Mac OS X v10.10, v10.11 eller v10.12
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2,5 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 32-bitars grafikkort; stöd för Retina-skärm
  • Valfritt: För att använda funktionerna för GPU-prestanda bör din Mac ha minst 1 024 MB VRAM (2 GB rekommenderas) och datorn måste ha stöd för OpenGL version 4.0 eller senare.
    • Datorer som stöds
          iMac 4K
          iMac 5K
          MacBook Pro Retina
          Mac Pro ansluten till en HiDPI-skärm
          Mac mini ansluten till en HiDPI-skärm
    • Om du vill kontrollera VRAM-värdet väljer du Mac > Om den här datorn (Grafikinformation).
    • I Apples supportdokument kan du se om din dator har stöd för den OpenGL-version som krävs (4.0 eller senare).
  • Adobe® Flash® Player 10 krävs för att exportera SWF-filer.
  • Internetanslutning och registrering krävs för registrering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster. *

* OBS! En internetanslutning, ett Adobe ID och ett godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för användare som är 13 år eller äldre. Användarvillkoren och Adobes sekretesspolicy måste godkännas. Programmen och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Extra avgifter eller abonnemangsavgifter kan tillkomma.

Språkversioner

InDesign CC finns på följande språk:

Danska

Tyska

Engelska

Spanska

Franska

Franska*

Hebreiska*

Ungerska

Italienska

Nederländska

Norska

Polska

Portugisiska (Brasilien)

Finska

Svenska

Turkiska

Ukrainska

Tjeckiska

Ryska

عربي*

Japanska

简体中文

繁體中文

Koreanska

* Arabiska och hebreiska stöds i mellanösternversionerna med funktioner för skrift från höger till vänster; arabiska/hebreiska funktioner och engelskt gränssnitt; även i nordafrikansk-fransk version (Français*) med funktioner för skrift från höger till vänster, arabiska/hebreiska funktioner samt franskt gränssnitt.

Systemkrav och språkversioner för InDesign CC (2015)

Windows

• Intel Pentium 4- eller AMD Athlon 64-processor
  • Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1 eller Windows 10
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2,6 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 32-bitars grafikkort; stöd för HiDPI-skärm
  • Om du vill använda den nya toucharbetsytan i InDesign Touch måste du ha en touchaktiverad surfplatta/bildskärm med Windows 8 eller senare (t.ex. Microsoft Surface Pro 3) med en skärmupplösning på 2 160 × 1 440 eller mer
  • Adobe® Flash® Player 10 krävs för att exportera SWF-filer
  • Internetanslutning och registrering krävs för registrering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

Mac OS

• Flerkärnig Intel-processor
  • Mac OS X v10.9, v10.10 eller v10.11
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2,5 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 32-bitars grafikkort; stöd för Retina-skärm
  • Valfritt: För att använda funktionerna för GPU-prestanda bör din Mac ha minst 1 024 MB VRAM (2 GB rekommenderas) och datorn måste ha stöd för OpenGL version 4.0 eller senare.
    • Datorer som stöds
          iMac 4K
          iMac 5K
          MacBook Pro Retina
          Mac Pro ansluten till en HiDPI-skärm
          Mac mini ansluten till en HiDPI-skärm
    • Så här kontrollerar du VRAM-värdet:
      Mac 10.9: Välj Mac > Om den här datorn > Mer info (Grafikinformation).
      Mac 10.10, 10.11: Välj Mac > Om den här datorn (Grafikinformation).
    • I Apples supportdokument kan du se om din dator har stöd för den OpenGL-version som krävs (4.0 eller senare).
  • Adobe® Flash® Player 10 krävs för att exportera SWF-filer.
  • Internetanslutning och registrering krävs för registrering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster. *

* OBS! En internetanslutning, ett Adobe ID och ett godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för användare som är 13 år eller äldre. Användarvillkoren och Adobes sekretesspolicy måste godkännas. Programmen och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Extra avgifter eller abonnemangsavgifter kan tillkomma.

Språkversioner

InDesign CC finns på följande språk:

Danska

Tyska

Engelska

Spanska

Franska

Franska*

Hebreiska*

Ungerska

Italienska

Nederländska

Norska

Polska

Portugisiska (Brasilien)

Finska

Svenska

Turkiska

Ukrainska

Tjeckiska

Ryska

عربي*

Japanska

简体中文

繁體中文

Koreanska

* Arabiska och hebreiska stöds i mellanösternversionerna med funktioner för skrift från höger till vänster; arabiska/hebreiska funktioner och engelskt gränssnitt; även i nordafrikansk-fransk version (Français*) med funktioner för skrift från höger till vänster, arabiska/hebreiska funktioner samt franskt gränssnitt.

Systemkrav och språkversioner för InDesign CC (2014)

Windows

• Intel Pentium 4- eller AMD Athlon 64-processor
  • Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8 eller Windows 8.1
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2,6 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 32-bitars grafikkort; stöd för HiDPI-skärm
  • Adobe® Flash® Player 10 krävs för att exportera SWF-filer
  • Internetanslutning och registrering krävs för registrering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

Mac OS

• Flerkärnig Intel-processor
  • Mac OS X v. 10.7, v. 10.8, v. 10.9 eller v. 10.10
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2,6 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 32-bitars grafikkort, stöd för Retina-skärm
  • Adobe® Flash® Player 10 krävs för att exportera SWF-filer.
  • Internetanslutning och registrering krävs för registrering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

Systemkrav för InDesign CC

Windows

• Intel® Pentium® 4- eller AMD Athlon® 64-processor
  • Microsoft® Windows® 7 med Service Pack 1, Windows 8 eller Windows 8.1
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2,6 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 32-bitars grafikkort
  • Adobe® Flash® Player 10 krävs för att exportera SWF-filer
  • Internetuppkoppling och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av medlemskap och tillgång till onlinetjänster.*

Mac OS

• Flerkärnig Intel-processor
  • Mac OS X v. 10.6.8, v. 10.7, v. 10.8 eller v. 10.9
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2,6 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 32-bitars grafikkort. Stöd för Retina-skärm
  • Adobe Flash Player 10 krävs för export av SWF-filer
  • Internetuppkoppling och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av medlemskap och tillgång till onlinetjänster.*

* Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part. Adobes onlinetjänster, inklusive Adobe Creative Cloud™, får användas endast av personer från 13 år och uppåt. Tjänsterna regleras av separata villkor och Adobes integritetspolicy. Programmen och onlinetjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och du kan behöva registrera dig för att få åtkomst till dem. Tjänsterna kan upphöra eller ändras utan förvarning. Extra avgifter eller abonnemangsavgifter kan tillkomma.

Systemkrav för InDesign CS6

Windows

• Intel® Pentium® 4- eller AMD Athlon® 64-processor
  • Microsoft® Windows® XP med Service Pack 3 eller Windows 7 med Service Pack 1. Adobe® Creative Suite® 5.5 och CS6-program har också stöd för Windows 8 och Windows 8.1. Mer information om stöd för Windows 8 finns i Vanliga frågor om CS6.*
  • 1 GB RAM (2 GB rekommenderas)
  • 1,6 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet
  • Adobe® Flash® Player 10 krävs för att exportera SWF-filer
  • Vissa funktioner i Adobe Bridge kräver ett grafikkort för DirectX 9 med minst 64 MB VRAM
  • Programvaran fungerar inte utan aktivering. Bredbandsuppkoppling krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster. *Telefonaktivering är inte tillgänglig.

* Läs mer om stöd för Windows

Mac OS

• Flerkärnig Intel-processor
  • Mac OS X v. 10.6.8 eller v. 10.7. Adobe Creative Suite 5-, CS5.5- och CS6-programmen har stöd för Mac OS X v. 10.8 eller v. 10.9 vid installation på Intel-baserade system.**
  • 1 GB RAM (2 GB rekommenderas)
  • 2,6 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet
  • Adobe Flash Player 10 krävs för export av SWF-filer
  • Programvaran fungerar inte utan aktivering. Bredbandsuppkoppling krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster. *Telefonaktivering är inte tillgänglig.

* Denna produkt kan integreras med eller ge åtkomst till vissa tjänster från Adobe eller externa parter på internet (”onlinetjänster”). Adobes onlinetjänster får användas endast av personer från 13 år och uppåt. Tjänsterna regleras av separata villkor och Adobes onlinesekretesspolicy. Tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och du kan behöva registrera dig för att få åtkomst till dem. Tjänsterna kan dessutom upphöra eller ändras helt eller delvis utan förvarning. Avgifter eller prenumerationskostnader kan tillkomma.

**Läs mer om stöd för Mac OS X Mavericks.

Systemkrav för InDesign CS5.5

Windows

• Intel® Pentium® 4- eller AMD Athlon® 64-processor
  • Microsoft® Windows® XP med Service Pack 2 (Service Pack 3 rekommenderas), Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate, eller Enterprise med Service Pack 1 eller Windows 7
  • 1 GB RAM (2 GB rekommenderas)
  • 1,6 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet
  • Adobe Flash® Player 10 krävs för export av SWF-filer
  • Bredbandsuppkoppling till internet krävs för onlinetjänsterna och för kontinuerlig validering av Subscription Edition (om tillämpligt)*

Mac OS

• Multicore Intel®-processor
  • Mac OS X v. 10.5.8 eller v. 10.6
  • 1 GB RAM (2 GB rekommenderas)
  • 2,6 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet
  • Adobe Flash® Player 10 krävs för export av SWF-filer
  • Bredbandsuppkoppling till internet krävs för onlinetjänsterna och för kontinuerlig validering av Subscription Edition (om tillämpligt)*

* Adobes onlinetjänster, inklusive Adobe CS Live Services, får endast användas av personer från 13 år och uppåt. Tjänsterna regleras av separata villkor och Adobes sekretesspolicy online. Tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och du kan behöva registrera dig för att få åtkomst till dem. Tjänsterna kan dessutom upphöra eller ändras utan förvarning. Avgifter eller prenumerationskostnader kan tillkomma.

Systemkrav för InDesign CS5

Windows

• Intel® Pentium® 4- eller AMD Athlon® 64-processor
  • Microsoft® Windows® XP med Service Pack 2 (Service Pack 3 rekommenderas); Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate, eller Enterprise med Service Pack 1 eller Windows 7
  • 1 GB RAM (2 GB rekommenderas)
  • 1,6 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (installation på flyttbara flashminnen stöds inte)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet
  • Adobe® Flash® Player 10 krävs för att exportera SWF-filer
  • Bredbandsanslutning till internet krävs för onlinetjänster*

Mac OS

• Flerkärnig Intel-processor
  • Mac OS X v. 10.5.7 eller v. 10.6
  • 1 GB RAM (2 GB rekommenderas)
  • 2,6 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet
  • Adobe Flash Player 10 krävs för export av SWF-filer
  • Bredbandsanslutning till internet krävs för onlinetjänster*

*Du kan utöka produktens funktionalitet med hjälp av vissa tjänster på nätet, som Adobe CS Live (”onlinetjänster”), förutsatt att du har en snabb internetuppkoppling. Onlinetjänsterna och en del funktioner som ingår i dem finns inte i alla länder, på alla språk eller för alla valutor. Tjänsterna kan dessutom helt eller delvis dras in utan förvarning. Användning av onlinetjänsterna regleras av användarvillkoren och onlinesekretesspolicyn. Tillgång till vissa tjänster kräver registrering. Vissa onlinetjänster, inklusive sådana som till en början erbjuds utan kostnad, kan senare komma att avgiftsbeläggas och kräva prenumeration. Mer information om villkoren och sekretesspolicyn finns på www.adobe.com/se.

Systemkrav för InDesign CS4

Windows

• 1,5 GHz eller snabbare processor
  • Microsoft® Windows® XP med Service Pack 2 (Service Pack 3 rekommenderas) eller Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med Service Pack 1 (certifierat för 32-bitars Windows XP och Windows Vista)
  • 512 MB RAM (1 GB rekommenderas)
  • 1,8 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (installation på flashminne stöds inte)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet
  • För multimediefunktioner krävs QuickTime 7
  • Bredbandsanslutning till internet krävs för onlinetjänster*

Kompatibilitet med Windows 7

Mac OS

• PowerPC® G5 eller flerkärnig Intel®-processor
  • Mac OS X v. 10.4.11–10.5.4
  • 512 MB RAM (1 GB rekommenderas)
  • 1,6 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flashbaserade lagringsenheter)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet
  • För multimediefunktioner krävs QuickTime 7
  • Bredbandsanslutning till internet krävs för onlinetjänster*

Kompatibilitet med Snow Leopard

*Du kan utöka produktens funktionalitet med hjälp av vissa tjänster på nätet, som Adobe CS Live (”onlinetjänster”), förutsatt att du har en snabb internetuppkoppling. Onlinetjänsterna och en del funktioner som ingår i dem finns inte i alla länder, på alla språk eller för alla valutor. Tjänsterna kan dessutom helt eller delvis dras in utan förvarning. Användning av onlinetjänsterna regleras av användarvillkoren och onlinesekretesspolicyn. Tillgång till vissa tjänster kräver registrering. Vissa onlinetjänster, inklusive sådana som till en början erbjuds utan kostnad, kan senare komma att avgiftsbeläggas och kräva prenumeration. Mer information om villkoren och sekretesspolicyn finns på www.adobe.com/se.

Systemkrav för InDesign CS3

Windows

• Intel Pentium 4, Intel Centrino, Intel Xeon eller Intel Core Duo (eller kompatibel processor)
  • Microsoft Windows XP med Service Pack 2 eller Windows Vista Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise (certifierat stöd för 32-bitarsutgåvor)
  • 256 MB RAM (512 MB rekommenderas) för Windows XP, 512 MB (1 GB rekommenderas) för Windows Vista
  • 1,8 GB ledigt utrymme på hårddisken (ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen)
  • Bildskärm: 1 024 × 768, 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet
  • För multimediefunktioner krävs QuickTime 7
  • Internetanslutning eller telefon krävs för aktivering av produkten
  • Bredbandsuppkoppling till internet krävs för Adobe Stock Photos* och andra tjänster

Mac OS

• PowerPC G4 eller G5 eller flerkärnig Intel-processor
  • Mac OS X v. 10.4.810.5 (Leopard)
  • 256 MB RAM (512 MB rekommenderas för PowerPC-baserat system; 512 MB (1 GB rekommenderas) för Intel-baserat system
  • 1,6 GB ledigt utrymme på hårddisken (ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen)
  • Bildskärm: 1 024 × 768, 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet
  • För multimediefunktioner krävs QuickTime 7
  • Internetanslutning eller telefon krävs för aktivering av produkten
  • Bredbandsuppkoppling till internet krävs för Adobe Stock Photos* och andra tjänster

*Online-tjänsterna Adobe Stock Photos, Adobe Connect och andra finns inte i alla länder, på alla språk och för alla valutor. Tjänsternas tillgänglighet kan ändras. Användning av onlinetjänster regleras av villkoren i ett separat avtal och ytterligare avgifter kan tillkomma.