InDesign-inställningar och stödfiler

Inställnings- och stödfiler för InDesign finns på liknande platser. Filerna grupperas huvudsakligen på tre platser, fast vissa data finns även på de platser som anges nedan.

• Programmappen: Där programmet eller de körbara filerna ligger finns också undermappar för förinställningar och övriga stödfiler. Förinställningsfilerna återfinns vanligtvis i undermapparna.
  • Mappen med programdata. Den här mappen innehåller vanliga inställningsdata som du kan använda för central lagring på datorer i en central miljö.
  • Mappen med programmets lokala cachedata. Den här mappen är till för lagring av stora datamängder som du inte vill lagra centralt på datorer i en central Windows-miljö. Mappen används även för data som lätt kan återställas om de tas bort.

Mac OS X

Programmets mapp med roamingdata

• /Användare/[användarnamn]/Bibliotek/Inställningar/Adobe InDesign/Versionsnummer

Inställningsfilerna sparas på den här platsen och inkluderar följande:

• Färginställningar
  • Sammansatta teckensnitt
  • Sök- och ersättfrågor
  • InDesigns standardinställningar
  • Skript
  • Arbetsytor

Inställningsfilerna sparas på den här platsen och inkluderar följande:

• Färginställningar
  • Sammansatta teckensnitt
  • Sök- och ersättfrågor
  • InDesigns standardinställningar
  • Skript
  • Arbetsytor

Inställningsfilerna sparas på den här platsen och inkluderar följande:

• Färginställningar
  • Sammansatta teckensnitt
  • Sök- och ersättfrågor
  • InDesigns standardinställningar
  • Skript
  • Arbetsytor

Inställningsfilerna sparas på den här platsen och inkluderar följande:

• Färginställningar
  • Sammansatta teckensnitt
  • Sök- och ersättfrågor
  • InDesigns standardinställningar
  • Skript
  • Arbetsytor

Inställningsfilerna sparas på den här platsen och inkluderar följande:

• Färginställningar
  • Sammansatta teckensnitt
  • Sök- och ersättfrågor
  • InDesigns standardinställningar
  • Skript
  • Arbetsytor

Mappen med programmets lokala cachedata

• /Användare/[användarnamn]/Bibliotek/Cache/Adobe InDesign/[Versionsnummer]

Windows

Windows XP

Mapp med roamingdata:

• C:\Dokument och inställningar\[Användarnamn]\Programdata\Adobe\InDesign\[Versionsnummer]

Mapp med lokala cachedata:

• C:\Dokument och inställningar\[Användarnamn]\Lokala inställningar\Programdata\Adobe\InDesign\[Versionsnummer]

Windows 8/Windows 7/Windows Vista

Mapp med roamingdata:

• C:\Användare\[Användarnamn]\AppData\Roaming\Adobe\InDesign\[Versionsnummer]

Mapp med lokala cachedata:

• C:\Användare\[användarnamn]Programdata\Lokal\Adobe\InDesign\[Versionsnummer]\en_US\Cache

Återställ inställningar i Creative Cloud

Följ stegen nedan för att rensa inställningar i molnet:

1. Gå till creative.adobe.com och logga in med ditt Adobe ID.
  2. Klicka på ikonen i sidans övre högra hörn.
  3. Klicka på Mina programinställningar om du vill visa en lista över program vars inställningar är lagrade i molnet.
  4. Klicka på Radera inställningar intill programnamnet om du vill ta bort inställningarna som har lagrats i molnet.
Radera inställningarna om du vill ta bort inställningarna som lagrats i Creative Cloud
Radera inställningarna om du vill ta bort inställningarna som lagrats i Creative Cloud

Mer information om Inställningar i Creative Cloud.

Ta bort InDesign-inställningar med kortkommandon

Du kan ta bort de ersättningsbara filerna InDesign SaveData och InDesign Defaults genom att hålla ned följande tangenter när InDesign startar:

• Windows: Skift+Ctrl+Alt
  • Mac OS: Skift+Ctrl+Alternativ+Kommando

InDesign-version och versionsnummer för lokala inställningar

• InDesign CS3         Version 5.0
  • InDesign CS4         Version 6.0
  • InDesign CS5         Version 7.0
  • InDesign CS5.5      Version 7.5
  • InDesign CS6         Version 8.0
  • InDesign CC           Version 9.x

Ytterligare information

Här följer en kort beskrivning av vad som lagras på olika platser:

Mapp med lokala cachedata

• InDesigns återställningsmapp (och data)
  • Supportmapp för skript
  • FindChangeData
  • FindChangeDataTmp
  • FontMask
  • Cacheidletask logg
  • InDesign ClipboardScrap
  • InDesign DragDropScrap
  • InDesign SavedData

Mapp med roamingdata

• Färginställningar
  • Sammansatta teckensnitt
  • Sök- och ersättfrågor
  • InDesigns standardinställningar
  • Skriptmapp för InDesign
  • Mappen Arbetsytor
  • Mapp för menyuppsättningar

Det finns också ett PDF-dokument bifogat som innehåller ytterligare information om ett flertal inställningar och dess funktioner. Det här dokumentet är skrivet för InDesign och publicerades på indesignsecrets.com.

Adobe anser att informationen i det här dokumentet är korrekt. Adobe kan dock inte garantera innehållets riktighet.

ID-inställningar för PDF