I den här artikeln anges de kända kompatibilitetsproblem som kan uppstå då Lightroom Classic och Lightroom CC används i macOS 10.14 (Mojave) och tillhandahåller kända lösningar.

Adobe har upptäckt följande kompatibilitetsproblem i samband med körning av Lightroom Classic och Lightroom CC (och tidigare) med macOS 10.14 Mojave.

Adobe rekommenderar starkt att kunder uppdaterar till aktuell version innan de uppdaterar till macOS 10.14 Mojave. Äldre versioner av Photoshop CC var inte utvecklade för att köras på macOS Mojave och testades inte omfattande för denna. Vi rekommenderar också starkt att kunder gör ett eget test på en partition som inte är i drift för att säkerställa att det nya operativ systemet fungerar med aktuell maskinvara och aktuella drivrutiner (utskrifter osv). Det kan vara en bra idé att behålla och använda en äldre version av OS som är kompatibel med tidigare versioner av vår programvara.

Om du upptäcker problem som inte har dokumenterats ännu, får du gärna rapportera dem på vår webbplats för feedback.

Påverkade versioner Lightroom Classic 7.5 eller tidigare, Lightroom CC 1.5 eller tidigare
Operativ system macOS 10.14 Mojave

Programkrasch när du växlar till mörkt läge medan programmet körs

Då Lightroom Classic CC 7.5 eller Lightroom CC 1.5 körs kan omkoppling till Mörkt utseende på macOS orsaka att programmet kraschar.

Tillfällig lösning

Följ stegen nedan för att lösa problemet i Lightroom Classic.
  1. Avsluta Lightroom Classic CC.
  2. Ändra inställningen för Utseende i Systeminställningarna för macOS.
    1. För att öppna Systeminställningar, klicka på ikonen Systeminställningar i Dock eller välj Apple-menyn> Systeminställningar.
    2. Gå till sektionen Allmänt > Utseende för att ändra detta.
  3. Starta om Lightroom Classic.

Lösning

För att lösa problemet, uppdatera Lightroom CC till den senaste versionen. Se Håll Lightroom uppdaterat