Innehållsmedveten fyllning fyller utan skarvar i en vald markering av en bild med liknande bildinnehåll från omgivande delar av fotot. Du får bäst resultat om du skapar en markering som sträcker sig en bit in på det område som du vill återskapa.

1. Markera en del av en bild. Använd markeringsverktygen Lasso eller Markeringsram.

2. Klicka på Redigera > Fyll markering.

3. I dialogrutan Fyll lager väljer du Innehållsmedveten från listrutan Använd.

(vänster) Välj den del av bilden som du vill ta bort<br/> (höger) Använd innehållsmedveten fyllning.
  4. Om du inte är nöjd med resultatet klickar du på Redigera > Ångra och använder en annan innehållsmedveten fyllning.